Pirelli Diablo Rosso-Sport: Σπορ ελαστικά για υπερ-παπιά και... αγριόπαπιες!

Με αγωνιστική χάραξη και νέες τεχνολογίες!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

17/2/2020

Με τις επιδόσεις των παπιών να φτάνουν σε νέα όρια, οι απαιτήσεις των αναβατών απ’ τα ελαστικά της κατηγορίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τώρα, η Pirelli δημιούργησε ένα νέο μοντέλο, το Diablo Rosso-Sport που υιοθετεί τεχνολογίες και χάραξη απ’ τα πιο επιτυχημένα ελαστικά της και προορίζεται για παπιά και μοτοσυκλέτες χαμηλομεσαίου κυβισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Από τα Super-Παπιά μέχρι τις Αγριόπαπιες”

Τα Νέα Diablo ROSSO-SPORT της οικογένειας Diablo-Pirelli είναι βασισμένα στην τεχνολογία, τις γόμες και τις χαράξεις των πολύ επιτυχημένων Diablo “SuperCorsa-V3” “Rosso-III” και “RossoCorsa-II”. Ειδικά εξελιγμένα να υπερκαλύπτουν τις SPORT απαιτήσεις όχι μόνο των σύγχρονων μοτοσυκλετών μικρού & μεσαίου κυβισμού αλλά και όλων των Super-Παπιών. Από τα Super-Παπιά μέχρι τις Αγριόπαπιες. Ο εξαιρετικά στιβαρός σκελετός των νέων ελαστικών ROSSO-SPORT σε συνδυασμό με τις multiSOFT γόμες & την TOP Αγωνιστική Χάραξη, προσφέρουν στους αναβάτες των Μικρών-Μεσαίων μοτοσυκλετών και Παπιών μοναδικές επιδόσεις και πρωτόγνωρο κράτημα τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Διαθέσιμα στις SPORT-διαστάσεις 17” & 14”.

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.