Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner

Από Γερμανό dealer, λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ
Ducati GP8 Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Σε πρώτο επίπεδο η είδηση είναι πως ο Γερμανός dealer Limbächer & Limbächer GmbH πουλά το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner, ζητώντας 460.000 ευρώ. Σε δεύτερο είναι πως ο ίδιος dealer είχε ξαναβάλει τη μοτοσυκλέτα σε αγγελία πριν δυο χρόνια.

Είτε εδώ και δυο χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για τη μοτοσυκλέτα, είτε ο προηγούμενος αγοραστής την πούλησε και πάλι στον ίδιο dealer -απίθανο μας φαίνεται-, είτε ο Limbacher έχει βρει τη φωλιά με τα Desmosedici RR του Stoner.

Όπως και να έχει, η αγγελία αφορά στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ο Casey Stoner, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2007, με την εξαιρετικά δύσκολη GP7. Ήταν τη χρονιά που οι εταιρείες καπνού ήταν ακόμα μεγάλοι χορηγοί των εταιρειών, αν και σε πολλές χώρες υπήρχε και τότε απαγόρευση διαφήμισης του χορηγού Marlboro της Ducati, με αποτέλεσμα οι χώροι του χορηγού (πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και εκατέρωθεν της ζελατίνας του φαίρινγκ) να είναι κενά, ή να έχουν μοτίβο που να θυμίζει barcode. 

Η Πρωταθλήτρια GP7 είχε κινητήρα V4 800 κ.εκ., με απόδοση και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, ενώ υστερούσε πολύ στις στροφές, και μόνο ο εξαιρετικά ταλαντούχος Stoner -με βοήθεια από το παρελθόν του στους αγώνες Flat Track-, κατάφερε όχι μόνο να οδηγεί θεαματικά, ντριφτάροντας παντού, όχι μόνο να νικήσει στη σέλα της, αλλά να πάρει και τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2007 τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

GP8

Για την αποφυγή των κουνημάτων του GP7, το GP8 είχε αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ διατηρούσε το δεσμοδρομικό σύστημα των 16 βαλβίδων του, με βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Και στο κινέζικο GP του 2008, η μοτοσυκλέτα σημείωσε τελική ταχύτητα 343.2 χλμ/ώρα!

Stoner GP8

Το 2008, ο Casey Stoner πήρε 6 νίκες, 11 βάθρα και 9 pole positions, για να τερματίσει 2ος στην τελική κατάταξη πίσω από τον Valentino Rossi -που πήρε τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του-, με την Limbächer & Limbächer GmbH να αναφέρει πως οι 4 νίκες του Stoner πραγματοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που πωλείται. Συγκεκριμένα ο Casey Stoner κέρδισε με το GP8 της αγγελίας το βρετανικό GP στο Donington, το Ολλανδικό GP του Assen, το Γερμανικό GP του Sachsenring και το ισπανικό GP της Valencia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της αγγελίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

H ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε 431 νέες μοτοσυκλέτες! Suzuki V-Strom 800 οι περισσότερες

Παραδόθηκαν σε υπηρεσίες ανά τη χώρα
ELLAS
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Ενίσχυση του στόλου μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε με την παράδοση 431 νέων υπηρεσιακών μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ".

Συνολικά 431 νέες μοτοσυκλέτες παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε διάφορες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διαχρονικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Δημητρίου Μάλλιου.ELLAS

Οι νέες μοτοσυκλέτες, Suzuki V-Strom 800 προορίζονται για υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., η Τροχαία και άλλες επιχειρησιακές μονάδες που καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε περιστατικά σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

ELLAS

Η προμήθεια εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ", το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα σε καταστάσεις κρίσης.

ELLAS

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ενίσχυση του στόλου αναμένεται να συμβάλει στην καθημερινή αστυνόμευση και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του ευρύτερου ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

ELLAS