Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner

Από Γερμανό dealer, λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ
Ducati GP8 Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Σε πρώτο επίπεδο η είδηση είναι πως ο Γερμανός dealer Limbächer & Limbächer GmbH πουλά το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner, ζητώντας 460.000 ευρώ. Σε δεύτερο είναι πως ο ίδιος dealer είχε ξαναβάλει τη μοτοσυκλέτα σε αγγελία πριν δυο χρόνια.

Είτε εδώ και δυο χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για τη μοτοσυκλέτα, είτε ο προηγούμενος αγοραστής την πούλησε και πάλι στον ίδιο dealer -απίθανο μας φαίνεται-, είτε ο Limbacher έχει βρει τη φωλιά με τα Desmosedici RR του Stoner.

Όπως και να έχει, η αγγελία αφορά στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ο Casey Stoner, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2007, με την εξαιρετικά δύσκολη GP7. Ήταν τη χρονιά που οι εταιρείες καπνού ήταν ακόμα μεγάλοι χορηγοί των εταιρειών, αν και σε πολλές χώρες υπήρχε και τότε απαγόρευση διαφήμισης του χορηγού Marlboro της Ducati, με αποτέλεσμα οι χώροι του χορηγού (πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και εκατέρωθεν της ζελατίνας του φαίρινγκ) να είναι κενά, ή να έχουν μοτίβο που να θυμίζει barcode. 

Η Πρωταθλήτρια GP7 είχε κινητήρα V4 800 κ.εκ., με απόδοση και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, ενώ υστερούσε πολύ στις στροφές, και μόνο ο εξαιρετικά ταλαντούχος Stoner -με βοήθεια από το παρελθόν του στους αγώνες Flat Track-, κατάφερε όχι μόνο να οδηγεί θεαματικά, ντριφτάροντας παντού, όχι μόνο να νικήσει στη σέλα της, αλλά να πάρει και τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2007 τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

GP8

Για την αποφυγή των κουνημάτων του GP7, το GP8 είχε αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ διατηρούσε το δεσμοδρομικό σύστημα των 16 βαλβίδων του, με βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Και στο κινέζικο GP του 2008, η μοτοσυκλέτα σημείωσε τελική ταχύτητα 343.2 χλμ/ώρα!

Stoner GP8

Το 2008, ο Casey Stoner πήρε 6 νίκες, 11 βάθρα και 9 pole positions, για να τερματίσει 2ος στην τελική κατάταξη πίσω από τον Valentino Rossi -που πήρε τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του-, με την Limbächer & Limbächer GmbH να αναφέρει πως οι 4 νίκες του Stoner πραγματοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που πωλείται. Συγκεκριμένα ο Casey Stoner κέρδισε με το GP8 της αγγελίας το βρετανικό GP στο Donington, το Ολλανδικό GP του Assen, το Γερμανικό GP του Sachsenring και το ισπανικό GP της Valencia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της αγγελίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Ενίσχυση συνεργασίας WSBK και EICMA – Αλλάζει όνομα ο ιταλικός γύρος της Cremona

"EICMA Italian Round" το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στην Cremona
WSBK EICMA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/8/2026

Ο 10ος γύρος του WSBK στις 25-27 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο κοινό βήμα της νέας συνεργασίας, λίγες εβδομάδες πριν από την EICMA 2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul WSBK και η EICMA ανακοίνωσαν νέα συνεργασία με επίκεντρο δύο σημαντικές διοργανώσεις του 2026. Η συνεργασία των δύο θεσμών επεκτείνεται το 2026, με τον αγώνα της Cremona (25-27/9) να αποκτά την ονομασία EICMA Italian Round και το WSBK να συμμετέχει στις δράσεις προβολής της φετινής EICMA στο Μιλάνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η EICMA θα διαθέτει ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας για τους καλεσμένους της στην Cremona, ενώ οι δύο οργανισμοί θα πραγματοποιήσουν κοινή καμπάνια επικοινωνίας σε ψηφιακά και social media, τόσο ενόψει του αγώνα όσο και της έκθεσης του Νοεμβρίου στο Μιλάνο, με στόχο την προώθηση αμφότερων σε νέο κοινό.

Παράλληλα, το WSBK εντάσσεται στις δράσεις "Road to EICMA", που μέχρι σήμερα περιλάμβαναν μόνο το MotoGP. Όσοι έχουν αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσουν εισιτήριο για την EICMA 2026 θα μπορούν να λάβουν έκπτωση €10 για το αγωνιστικό τριήμερο στην Cremona.

Το WSBK θα έχει παρουσία και στην 83η EICMA, με τον χώρο να προσφέρει στους επισκέπτες μια πιο άμεση επαφή με το άθλημα, ενώ προβλέπονται παρουσίες αναβατών και ευκαιρίες δικτύωσης για συνεργάτες και επαγγελματίες του χώρου.

Η συνεργασία μοιάζει “λογική”, καθώς το WSBK βασίζονται σε μοτοσυκλέτες παραγωγής που προσαρμόζονται στους κανονισμούς των αγώνων. Η EICMA, από την άλλη, αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό τα μοντέλα παραγωγής που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας τους.

Όπως δήλωσε ο Γενικός διευθυντής της EICMA, Federico Aliverti, η σύνδεση των δύο θεσμών δημιουργεί έναν άμεσο σύνδεσμο ανάμεσα στους αγώνες, την τεχνολογία και την αγορά μοτοσυκλέτας.

Η διεθνής έκθεση μοτοσυκλέτας, EICMA 2026, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Μιλάνο, με τον αγώνα της Cremona να λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες προωθητικές δράσεις της έκθεσης λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Ετικέτες