Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner

Από Γερμανό dealer, λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ
Ducati GP8 Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Σε πρώτο επίπεδο η είδηση είναι πως ο Γερμανός dealer Limbächer & Limbächer GmbH πουλά το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner, ζητώντας 460.000 ευρώ. Σε δεύτερο είναι πως ο ίδιος dealer είχε ξαναβάλει τη μοτοσυκλέτα σε αγγελία πριν δυο χρόνια.

Είτε εδώ και δυο χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για τη μοτοσυκλέτα, είτε ο προηγούμενος αγοραστής την πούλησε και πάλι στον ίδιο dealer -απίθανο μας φαίνεται-, είτε ο Limbacher έχει βρει τη φωλιά με τα Desmosedici RR του Stoner.

Όπως και να έχει, η αγγελία αφορά στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ο Casey Stoner, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2007, με την εξαιρετικά δύσκολη GP7. Ήταν τη χρονιά που οι εταιρείες καπνού ήταν ακόμα μεγάλοι χορηγοί των εταιρειών, αν και σε πολλές χώρες υπήρχε και τότε απαγόρευση διαφήμισης του χορηγού Marlboro της Ducati, με αποτέλεσμα οι χώροι του χορηγού (πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και εκατέρωθεν της ζελατίνας του φαίρινγκ) να είναι κενά, ή να έχουν μοτίβο που να θυμίζει barcode. 

Η Πρωταθλήτρια GP7 είχε κινητήρα V4 800 κ.εκ., με απόδοση και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, ενώ υστερούσε πολύ στις στροφές, και μόνο ο εξαιρετικά ταλαντούχος Stoner -με βοήθεια από το παρελθόν του στους αγώνες Flat Track-, κατάφερε όχι μόνο να οδηγεί θεαματικά, ντριφτάροντας παντού, όχι μόνο να νικήσει στη σέλα της, αλλά να πάρει και τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2007 τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

GP8

Για την αποφυγή των κουνημάτων του GP7, το GP8 είχε αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ διατηρούσε το δεσμοδρομικό σύστημα των 16 βαλβίδων του, με βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Και στο κινέζικο GP του 2008, η μοτοσυκλέτα σημείωσε τελική ταχύτητα 343.2 χλμ/ώρα!

Stoner GP8

Το 2008, ο Casey Stoner πήρε 6 νίκες, 11 βάθρα και 9 pole positions, για να τερματίσει 2ος στην τελική κατάταξη πίσω από τον Valentino Rossi -που πήρε τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του-, με την Limbächer & Limbächer GmbH να αναφέρει πως οι 4 νίκες του Stoner πραγματοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που πωλείται. Συγκεκριμένα ο Casey Stoner κέρδισε με το GP8 της αγγελίας το βρετανικό GP στο Donington, το Ολλανδικό GP του Assen, το Γερμανικό GP του Sachsenring και το ισπανικό GP της Valencia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της αγγελίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ