Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner

Από Γερμανό dealer, λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ
Ducati GP8 Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Σε πρώτο επίπεδο η είδηση είναι πως ο Γερμανός dealer Limbächer & Limbächer GmbH πουλά το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner, ζητώντας 460.000 ευρώ. Σε δεύτερο είναι πως ο ίδιος dealer είχε ξαναβάλει τη μοτοσυκλέτα σε αγγελία πριν δυο χρόνια.

Είτε εδώ και δυο χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για τη μοτοσυκλέτα, είτε ο προηγούμενος αγοραστής την πούλησε και πάλι στον ίδιο dealer -απίθανο μας φαίνεται-, είτε ο Limbacher έχει βρει τη φωλιά με τα Desmosedici RR του Stoner.

Όπως και να έχει, η αγγελία αφορά στη μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ο Casey Stoner, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2007, με την εξαιρετικά δύσκολη GP7. Ήταν τη χρονιά που οι εταιρείες καπνού ήταν ακόμα μεγάλοι χορηγοί των εταιρειών, αν και σε πολλές χώρες υπήρχε και τότε απαγόρευση διαφήμισης του χορηγού Marlboro της Ducati, με αποτέλεσμα οι χώροι του χορηγού (πλαϊνά της μοτοσυκλέτας και εκατέρωθεν της ζελατίνας του φαίρινγκ) να είναι κενά, ή να έχουν μοτίβο που να θυμίζει barcode. 

Η Πρωταθλήτρια GP7 είχε κινητήρα V4 800 κ.εκ., με απόδοση και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, ενώ υστερούσε πολύ στις στροφές, και μόνο ο εξαιρετικά ταλαντούχος Stoner -με βοήθεια από το παρελθόν του στους αγώνες Flat Track-, κατάφερε όχι μόνο να οδηγεί θεαματικά, ντριφτάροντας παντού, όχι μόνο να νικήσει στη σέλα της, αλλά να πάρει και τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2007 τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

GP8

Για την αποφυγή των κουνημάτων του GP7, το GP8 είχε αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ διατηρούσε το δεσμοδρομικό σύστημα των 16 βαλβίδων του, με βελτιωμένη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές. Και στο κινέζικο GP του 2008, η μοτοσυκλέτα σημείωσε τελική ταχύτητα 343.2 χλμ/ώρα!

Stoner GP8

Το 2008, ο Casey Stoner πήρε 6 νίκες, 11 βάθρα και 9 pole positions, για να τερματίσει 2ος στην τελική κατάταξη πίσω από τον Valentino Rossi -που πήρε τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του-, με την Limbächer & Limbächer GmbH να αναφέρει πως οι 4 νίκες του Stoner πραγματοποιήθηκαν με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που πωλείται. Συγκεκριμένα ο Casey Stoner κέρδισε με το GP8 της αγγελίας το βρετανικό GP στο Donington, το Ολλανδικό GP του Assen, το Γερμανικό GP του Sachsenring και το ισπανικό GP της Valencia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της αγγελίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Θεσσαλονίκη: Ληστεία, απαγωγή και εκβιασμός σε μία ημέρα με πρόσχημα την αγορά μοτοσυκλέτας – Συλλήψεις 5 μήνες μετά!

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων
1
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/1/2026

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν ένας εκ των τεσσάρων δραστών (38, 42, 46 και 49 ετών) επικοινώνησε με το 48χρονο θύμα και κανονίστηκε συνάντηση στην Νικόπολης Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την ολοκλήρωση αγοραπωλησίας μοτοσυκλέτας.

Εκεί, ο 48χρονος συναντήθηκε με τον 38χρονο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια τον έπεισε να μεταβούν σε περιοχή του Ευόσμου. Δυστυχώς για το θύμα στο σημείο περίμεναν οι υπόλοιποι δράστες, 42, 46 και 49 ετών με τον 49χρονο να επιτήθεται και να δένει το θύμα με χειροπέδες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών, οι 4 δράστες, όλοι τους πολίτες, τον μετέφεραν σε άλλο σημείο της περιοχής, όπου του αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι χειρός, προσωπικό έγγραφο και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες φέρονται να απαίτησαν από τον 48χρονο να τους αποκαλύψει τους κωδικούς των τραπεζικών εφαρμογών του, ενώ ένας εκ των δραστών προχώρησε ακόμη περισσότερο στις απειλές του και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με πιστόλι, προκειμένου να τον πείσει για τις διαθέσεις του.

Αφότου πήραν τους κωδικούς τον απελευθέρωσαν έχοντας μάλιστα την απαίτηση να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ αργότερα την ίδια ημέρα.
Μετά την ληστεία και την απαγωγή, οι 4 δράστες προχώρησαν και στον εκβιασμό.

Χρειάστηκαν 5 μήνες, όμως σύμφωνα με το σημερινό Δ.Τ. της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση εξιχνιάστηκε και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ετικέτες