Προσφυγή της ΛΕΜΟΤ στο ΣτΕ!

Κατά των κυκλοφοριακών μέτρων του "Μεγάλου περιπάτου"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/7/2020

Ο λεγόμενος "Μεγάλος Περίπατος" της Αθήνας, έχει επιφέρει μια τεράστια αναστάτωση λόγω των κυκλοφοριακών μέτρων που συνοδεύουν το σχεδιασμό του, με αποτέλεσμα η ΛΕΜΟΤ να προσφύγει θεσμικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να γίνει άρση του μέτρου.

Ακολυθεί η πλήρης και αναλυτική ανακοίνωση της ΛΕΜΟΤ σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ:

 

Δελτίο Τύπου.

 

Θέμα:

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αγαπητοί.                                                    

Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

Το θέμα στην βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε δια μέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

 

 Αθήνα16/7/2020

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΛΕΜΟΤ                                                        Ο Γ.Γ. της ΛΕΜΟΤ

Παναγιώτης Καράμπελας                                                     Στέλιος Αγιομαυρίτης

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”