Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Προσφυγή της ΛΕΜΟΤ στο ΣτΕ!

Κατά των κυκλοφοριακών μέτρων του "Μεγάλου περιπάτου"

Ο λεγόμενος "Μεγάλος Περίπατος" της Αθήνας, έχει επιφέρει μια τεράστια αναστάτωση λόγω των κυκλοφοριακών μέτρων που συνοδεύουν το σχεδιασμό του, με αποτέλεσμα η ΛΕΜΟΤ να προσφύγει θεσμικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να γίνει άρση του μέτρου.

Ακολυθεί η πλήρης και αναλυτική ανακοίνωση της ΛΕΜΟΤ σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ:

 

Δελτίο Τύπου.

 

Θέμα:

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αγαπητοί.                                                    

Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

Το θέμα στην βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε δια μέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

 

 Αθήνα16/7/2020

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΛΕΜΟΤ                                                        Ο Γ.Γ. της ΛΕΜΟΤ

Παναγιώτης Καράμπελας                                                     Στέλιος Αγιομαυρίτης