Προσφυγή της ΛΕΜΟΤ στο ΣτΕ!

Κατά των κυκλοφοριακών μέτρων του "Μεγάλου περιπάτου"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/7/2020

Ο λεγόμενος "Μεγάλος Περίπατος" της Αθήνας, έχει επιφέρει μια τεράστια αναστάτωση λόγω των κυκλοφοριακών μέτρων που συνοδεύουν το σχεδιασμό του, με αποτέλεσμα η ΛΕΜΟΤ να προσφύγει θεσμικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να γίνει άρση του μέτρου.

Ακολυθεί η πλήρης και αναλυτική ανακοίνωση της ΛΕΜΟΤ σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ:

 

Δελτίο Τύπου.

 

Θέμα:

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αγαπητοί.                                                    

Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

Το θέμα στην βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε δια μέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

 

 Αθήνα16/7/2020

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΛΕΜΟΤ                                                        Ο Γ.Γ. της ΛΕΜΟΤ

Παναγιώτης Καράμπελας                                                     Στέλιος Αγιομαυρίτης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες σε Αττική και Αιδηψό και τις διέλυε γι’ ανταλλακτικά

Ανήλικος το ένα εκ των τριών μελών της συμμορίας
κλέφτης
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. συνέλαβαν τα τρία μέλη συμμορίας που αφαιρούσαν μοτοσυκλέτες στις περιοχές του Πειραιά και της Αιδηψού και στη συνέχεια τις αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τα ανταλλακτικά τους.

Η επιχείρηση έγινε την Τρίτη 14 Απριλίου και οδήγησε στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικιών 17, 33 και 36 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανηλίκου μέλους για παραμέληση της εποπτείας του.

κλέφτες φορτηγάκι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι έκλεβαν δίκυκλα από διάφορες περιοχές της Αττικής φορτώνοντάς τα σε λευκό φορτηγάκι και τα μετέφεραν σε αποθήκη στην περιοχή του Πειραιά, όπου τα απέκρυπταν για λίγες ημέρες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους μέσω τυχόν συστημάτων γεωεντοπισμού.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τα οχήματα σε χώρο που διέθεταν σε υπόγειο πολυκατοικίας, αποσυναρμολογούσαν τις μοτοσυκλέτες και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

κλέφτες μοτο

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες και σκελετός από κλεμμένη μοτοσυκλέτα,
  • 30 γραμμ. κοκαΐνη,
  • μια ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -950- ευρώ,
  • δύο περούκες που χρησιμοποιούσαν για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους,
  • ειδικός εξοπλισμός για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων,
  • πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών,
  • πινακίδες κυκλοφορίας και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγάκι που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, καθώς και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις λοιπές μετακινήσεις τους και για κατοπτεύσεις των χώρων, προτού διαπράξουν την κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.