Προτομή του Massimo Tamburini στο Rimini

Θα τοποθετηθεί στο πανεπιστήμιο της πόλης που σπούδασε
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/9/2019

Το Rimini είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς για την πίστα του Misano (που έχει αγώνα MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο) και τον Valentino Rossi. Όμως στην ίδια περιοχή έζησε και μεγάλωσε ο Massimo Tamburini, όπου τα τελευταία χρόνια είχε φτιάξει εκεί το εργαστήρι σχεδιασμού του. Στις 12 Σεπτεμβρίου γίνεται η παρουσίαση της χάλκινης προτομής του, που φιλοτέχνησε ο Renzo Jarno Vandi και στο τέλος Οκτωβρίου θα τοποθετηθεί στο προαύλιο του πανεπιστημίου του Rimini όπου σπούδασε ο Massino Tamburini. Ο Renzo Jarno Vandi δούλεψε πολλά χρόνια μαζί με τον Tamburini στο CRC και ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή μοντέλων με βάσει τα σχέδια του Tamburini.

Η τελευταία μοτοσυκλέτα που δούλεψαν μαζί ήταν η Τ12, μια πανάλαφρη χειροποίητη track-day μοτοσυκλέτα, με κινητήρα BMW S1000RR προδιαγραφών superstock και full-carbon φαίρινγκ σχεδιασμένο από τον μαέστρο και δημιουργό των Ducati 916 και MV Agusta F4

Τροχαία Αττικής: Συνεχίζονται τα μπαράζ ελέγχων - Παραβάτης ένας στους έξι οδηγούς

Πάνω από 5.000 παραβάσεις - Υπό την επήρεια αλκοόλ 252 οδηγοί
troxaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Mέσα σε λίγες ημέρες καταγράφηκαν 5.246 τροχονομικές παραβάσεις στην Αττική, με την Τροχαία να εντοπίζει εκατοντάδες οδηγούς χωρίς κράνος, με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, από τις 5 έως και τις 9 Μαρτίου 2026, με σκοπό τον εντοπισμό επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών που προκαλούν τροχαία ατυχήματα.

Πάνω από 31.000 έλεγχοι σε τέσσερις ημέρες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31.494 έλεγχοι σε οδηγούς και οχήματα. Από αυτούς προέκυψαν 5.246 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αριθμός που δίνει μια εικόνα για την έκταση της παραβατικότητας στους δρόμους της Αττικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Ο.Ε.Π.Τ.Α. (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), καθώς και από τα κατά τόπους Τμήματα της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:

  • 352 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 286 για υπερβολική ταχύτητα
  • 252 παραβάσεις για αλκοόλ που οδήγησαν σε 8 συλλήψεις
  • 184 για έλλειψη ελέγχου ΚΤΕΟ
  • 176 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
  • 137 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 32 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Ο μεγάλος αριθμός προστίμων για μη χρήση κράνους παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικός και μία από τις βασικές αιτίες σοβαρών τραυματισμών σε ατυχήματα που εμπλέκονται μοτοσυκλέτες.

Αφαιρέσεις διπλωμάτων και ακινητοποιήσεις οχημάτων

Πέρα από τα πρόστιμα, επιβλήθηκαν και σημαντικές διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα:

  • αφαιρέθηκαν 1.005 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • αφαιρέθηκαν 202 άδειες κυκλοφορίας
  • αφαιρέθηκαν 169 πινακίδες κυκλοφορίας
  • ακινητοποιήθηκαν συνολικά 599 οχήματα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ξεκαθαρίζει ότι αντίστοιχες εξορμήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με αμείωτη ένταση, στοχεύοντας κυρίως σε παραβάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.