QJMOTOR SRT 800X και Μιχάλης Κοσίδης (ΑΕΚ F.C.)

QJ Motor ΑΕΚ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Ο νεαρός επιθετικός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Κοσίδης, φωτογραφήθηκε με την κορυφαία μοτοσυκλέτα της QJ MOTOR, SRT 800X.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.:

"Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές της ΠΑΕ ΑΕΚ, υποστηρίζοντας την προσπάθεια των κιτρινόμαυρων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την πρώτη κιόλας χρονιά στο καινούργιο τους "σπίτι", έχοντας σαν κοινό παρονομαστή την προσήλωση στην κατάκτηση της κορυφής.

Ο συγκεκριμένος κοινός στόχος προϋποθέτει όχι μόνο μία συλλογική προσπάθεια, αλλά και τη δημιουργία νέων "όπλων" στη μάχη για την πρωτιά. Δύο από τους πιο ελπιδοφόρους εκπροσώπους αυτού του "νέου αίματος", ο ταλαντούχος νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κοσίδης και η ναυαρχίδα SRT 800X του νέου brand QJMOTOR που διαθέτει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., πραγματοποίησαν μία συνάντηση κορυφής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας.

Ο 21 ετών χαρισματικός επιθετικός, μετράει ήδη συμμετοχές και γκολ στη Superleague με τη φανέλα της ΑΕΚ και αποτελεί ένα από τα θεμέλια για το μέλλον της ομάδας. Από την άλλη, η SRT 800X έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού adventure bikes, χάρη στο συνδυασμό των μεγάλων δυνατοτήτων και της ανταγωνιστικής τιμής που διαθέτει, σκοράροντας και στις προτιμήσεις του Μιχάλη Κοσίδη, o οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη μοτοσυκλέτα!

Περισσότερες πληροφορίες για την SRT 800X μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ."

Η Harley-Davidson επαναπατρίζει την παραγωγή της στις ΗΠΑ υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ

Τα μοντέλα με τον Revolution Max κινητήρα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη και αυτό θα αλλάξει από του χρόνου
revolution max
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 πως η πλατφόρμα των Revolution Max μοντέλων – Pan America, Sportster S και Nightster – που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο “Back to the Bricks” που τρέχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Artie Starrs, και βάσει αυτής τα τρία παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια της Harley-Davidson σε Pennsylvania και Wisconsin.

Η μετάβαση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες από τα αμερικανικά εργοστάσια να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά το 2028.

Η ανακοίνωση της Harley-Davidson εστιάζει ιδιαίτερα στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ στην εμπορική πολιτική και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “νέες ευκαιρίες για εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια βιομηχανία”, ενώ δεν απουσιάζουν οι προβλεπόμενες αναφορές στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και των εργατικών σωματείων στις ΗΠΑ.

Ο Bill Davidson, Αντιπρόεδρος, Ειδικός Σύμβουλος και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η οικογένειά μου εργάζεται σε αυτήν την εταιρεία επί γενεές και έχω δει από πρώτο χέρι την περηφάνεια, την ικανότητα και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να δημιουργηθούν οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson στην Αμερική. Ο πατέρας μου Willie, η αδελφή μου Karen και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν στη Harley-Davidson. Φέρνοντας αυτή τη δουλειά πίσω στο σπίτι μας είναι ένα σημαντικό βήμα, μια επένδυση στην αμερικανική κατασκευή και στις αξίες που έκαναν τη Harley-Davidson μια από τις θρυλικότερες μάρκες στον κόσμο."

H Harley-Davidson είχε βρεθεί στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ, μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες που διέθεταν εργοστάσια εκτός της χώρας, όπως λ.χ. η Ford, με γραμμές παραγωγής στο Μεξικό. Ο στόχος της επιστροφής της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ακούγεται όμορφα και πολύ πατριωτικά στα λόγια, μα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε μια χώρα με ισχυρό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, καθώς κάνει την παραγωγή πολύ ακριβή για να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές επίπεδο.

Έτσι ένα καυτό ερώτημα αναδύεται αυτομάτως: αν η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη είχε γίνει για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλότερα κόστη παραγωγής της χώρας, ο επαναπατρισμός στις ΗΠΑ πόσο μπορεί να επιβαρύνει τις τιμές των μοτοσυκλετών που θα βγαίνουν σε δύο χρόνια από Pennsylvania και Wisconsin; Και τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές που έχει βάλει ως στόχο η Harley-Davidson, όπως οι ασιατικές που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς; Ο χρόνος θα δείξει.