Red Bull KTM Factory Racing και Aaron Plessinger συνεχίζουν μαζί και το 2026

Η νέα επέκταση της συνεργασίας τους αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά για τον Plessinger “στα πορτοκαλί”.
AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING
Από το

motomag

9/5/2025

Η Red Bull KTM Factory Racing ανανέωσε το συμβόλαιο του Aaron Plessinger για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross (SMX) του 2026, το οποίο στηρίζεται στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross, με ένα ιδιόμορφο point system.

Ο "Cowboy" θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing υπό την καθοδήγηση του Ian Harrison, παρατείνωντας μια επιτυχημένη συνεργασία. Ο Plessinger θα ανταγωνιστεί στα υψηλού προφίλ αμερικανικά πρωταθλήματα, εξοπλισμένος με ενα KTM 450 SX-F FACTORY EDITION.

Με έναν μόνο αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του ΑΜΑ Supercross 2025, ο αγαπημένος των φιλάθλων, Plessinger βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος 450SX, έχοντας σημειώσει πέντε παρουσίες στο βάθρο. Το αποκορύφωμα ήταν η δεύτερη νίκη του, στην κορυφαία κατηγορία, στο γύρο του Foxborough τον Απρίλιο, δείχνοντας σταθερή ανοδική πορεία στη διάρκεια των 17 αγώνων.

Ο 29χρονος Plessinger εντάχθηκε στην Red Bull KTM Factory Racing το 2022 και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και ανταγωνιστικούς αναβάτες τόσο στο Supercross όσο και στο Motocross. Έχει τερματίσει στην τρίτη θέση του 450MX για δύο συνεχόμενες χρονιές και έχει κατακτήσει θέσεις στην πρώτη πεντάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SMX -31- γυρών. Πέμπτος για το 2023 και τέταρτος το 2024.

AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING

Εκτός από τις επιτυχίες του στις ΗΠΑ, ο Plessinger έχει εκπροσωπήσει την εθνική ΗΠΑ στο FIM Motocross of Nations (MXoN) δύο φορές (2023-2024) από τότε που υπέγραψε με την KTM. Η κορυφαία του στιγμή ήρθε το 2024 στο Matterley Basin του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο σκέλος του Open Class.

"Σημαίνει τα πάντα για μένα το να είμαι μέρος της Red Bull KTM Factory Racing για το 2026", δήλωσε ο Plessinger. "Αγαπώ τους πάντες και τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Έχουμε καταφέρει πραγματικά καλά αποτελέσματα και είναι ξεχωριστό που η ομάδα θέλει να συνεχίσει μαζί μου. Οι φίλαθλοι είναι τα πάντα για εμάς και είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά του KTM Junior Supercross να μεγαλώνουν με το όνειρο να γίνουν και αυτά αναβάτες. Ανυπομονώ για το μέλλον και τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς."

Ο team manager Ian Harrison ήταν εξίσου ενθουσιασμένος "Ο Aaron έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην KTM. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλός αναβάτης – η ενέργεια, η θετική του στάση και η αυθεντικότητα του τον καθιστούν μοναδικό. Είναι χαρά μας που παραμένει μαζί μας και για το 2026."

AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING

 

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.