Red Bull KTM Factory Racing και Aaron Plessinger συνεχίζουν μαζί και το 2026

Η νέα επέκταση της συνεργασίας τους αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά για τον Plessinger “στα πορτοκαλί”.
AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING
Από το

motomag

9/5/2025

Η Red Bull KTM Factory Racing ανανέωσε το συμβόλαιο του Aaron Plessinger για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross (SMX) του 2026, το οποίο στηρίζεται στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross, με ένα ιδιόμορφο point system.

Ο "Cowboy" θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing υπό την καθοδήγηση του Ian Harrison, παρατείνωντας μια επιτυχημένη συνεργασία. Ο Plessinger θα ανταγωνιστεί στα υψηλού προφίλ αμερικανικά πρωταθλήματα, εξοπλισμένος με ενα KTM 450 SX-F FACTORY EDITION.

Με έναν μόνο αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του ΑΜΑ Supercross 2025, ο αγαπημένος των φιλάθλων, Plessinger βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος 450SX, έχοντας σημειώσει πέντε παρουσίες στο βάθρο. Το αποκορύφωμα ήταν η δεύτερη νίκη του, στην κορυφαία κατηγορία, στο γύρο του Foxborough τον Απρίλιο, δείχνοντας σταθερή ανοδική πορεία στη διάρκεια των 17 αγώνων.

Ο 29χρονος Plessinger εντάχθηκε στην Red Bull KTM Factory Racing το 2022 και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και ανταγωνιστικούς αναβάτες τόσο στο Supercross όσο και στο Motocross. Έχει τερματίσει στην τρίτη θέση του 450MX για δύο συνεχόμενες χρονιές και έχει κατακτήσει θέσεις στην πρώτη πεντάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SMX -31- γυρών. Πέμπτος για το 2023 και τέταρτος το 2024.

AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING

Εκτός από τις επιτυχίες του στις ΗΠΑ, ο Plessinger έχει εκπροσωπήσει την εθνική ΗΠΑ στο FIM Motocross of Nations (MXoN) δύο φορές (2023-2024) από τότε που υπέγραψε με την KTM. Η κορυφαία του στιγμή ήρθε το 2024 στο Matterley Basin του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο σκέλος του Open Class.

"Σημαίνει τα πάντα για μένα το να είμαι μέρος της Red Bull KTM Factory Racing για το 2026", δήλωσε ο Plessinger. "Αγαπώ τους πάντες και τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Έχουμε καταφέρει πραγματικά καλά αποτελέσματα και είναι ξεχωριστό που η ομάδα θέλει να συνεχίσει μαζί μου. Οι φίλαθλοι είναι τα πάντα για εμάς και είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά του KTM Junior Supercross να μεγαλώνουν με το όνειρο να γίνουν και αυτά αναβάτες. Ανυπομονώ για το μέλλον και τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς."

Ο team manager Ian Harrison ήταν εξίσου ενθουσιασμένος "Ο Aaron έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην KTM. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλός αναβάτης – η ενέργεια, η θετική του στάση και η αυθεντικότητα του τον καθιστούν μοναδικό. Είναι χαρά μας που παραμένει μαζί μας και για το 2026."

AARON PLESSINGER_RED BULL KTM FACTORY RACING

 

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες