Ρεκόρ για το Kawasaki ZXR750 - Έπιασε $70.000!

Συνολικά 74 προσφορές μέχρι να το κερδίσει
Από το

motomag

22/2/2022

Ένα Kawasaki ZXR750 σε ειδική έκδοση που είχε κυκλοφορήσει σε 2.500 κομμάτια συνολικά, είχε προκαλέσει αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες όταν βγήκε σε πλειστηριασμό έχοντας παραμείνει σφραγισμένο στο κουτί του από το 1992.

Η αρχική εκτίμηση πως θα πιάσει πάνω από $40.000 ξεπεράστηκε κατά πολύ. Συνολικά έγιναν 74 προσφορές, 74 κονταροκτυπήματα που ανέβασαν την τιμή του στις $47.000 και από εκείνο το σημείο δύο υποψήφιοι αγοραστές συνέχισαν την διαμάχη μέχρι ο ένας από τους δύο να πλειοδοτήσει. Τελικά κατοχυρώθηκε για $65.400 που μαζί με τα διάφορα έξοδα και τις υπόλοιπες χρεώσεις ανέβασαν το συνολικό έξοδο την απόκτησής του στις $69,978!

Αυτό σημαίνει πως το ZXR 750 άλλαξε χέρια για 62.000 Ευρώ, φανερώνοντας την δυναμική της επένδυσης που κρύβουν τέτοιες μοτοσυκλέτες. Θυμίζουμε πως πρόκειται για την έκδοση Κ που είχε αλλαγές για να συμβαδίζει με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο AMA superbike. Διαφορετικές σχέσεις κιβωτίου, καρπυρατέρ Keihin 39 flat-slide, διαφορετικό χρονισμό βαλβίδεων, αλουμινένιο ρεζερβουάρ, πολυεστερικά πίσω και ελαφρύτερο υποπλαίσιο, και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Εκείνη την εποχή η συγκεκριμένη έκδοση απέδιδε 122 ίππους και ζύγιζε 220 κιλά, με το αγωνιστικό κιτ να ανεβάζει την απόδοση στους 140 ίππους.

Άγνωστο αν ο νέος ιδιοκτήτης θα προχωρήσει στην προχωρημένη ανακατασκευή που χρειάζεται και θα βγάζει για βόλτα την μοτοσυκλέτα ή θα συνεχίσει να την διατηρεί αποθηκευμένη ως επένδυση για το μέλλον. Η μεγάλη της αξία πάντως ήταν πως παρέμενε ολοκαίνουρια και έχοντας όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, το πλήρως σετ εργαλείων και το αυθεντικό κουτί του εργοστασίου.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025