OFF ROAD DAYS: Η μεγαλύτερη χωμάτινη εκδήλωση παρουσιάσεων και test rides KTM, HUSQVARNA, GASGAS!

Δέκα νέες Enduro και Motocross 2023 καθώς και YCF
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/10/2022

Μία εκδήλωση που ξεπερνά κατά πολύ τα ελληνικά μεγέθη της αγοράς, έδωσε την ευκαιρία δοκιμής όλων των νέων μοντέλων 2023 KTM, HUSQVARNA, GASGAS καθώς και της γκάμας της YCF σε ειδική πίστα διαμορφωμένη για τους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα και παράλληλα να οδηγήσουν παρέα με τον Andrea Verona, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM ENDUROGP!

Μία τέτοια εκδήλωση με την συμμετοχή του καλύτερου αναβάτη στον κόσμο αυτή την στιγμή, είναι για τα ελληνικά δεδομένα κανονική υπερπαραγωγή που προσπερνά τα μεγέθη που δικαιολογεί η ελληνική αγορά και βασίζεται ξεκάθαρα στο πάθος των ανθρώπων της K-Motors και στην πεποίθηση πως η καλύτερη προωθητική ενέργεια για τις μοτοσυκλέτες τους, είναι να καθίσουν οι υποψήφιοι στις σέλες τους και να τις οδηγήσουν.

Φυσικά ένα test ride Enduro και Motocross μοτοσυκλετών δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε, με την ομάδα της K-MOTORS να έχει επιλέξει ο θεσμός των OFF ROAD DAYS να ξεκινά από το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Φέτος μάλιστα αυτό έγινε με τον καλύτερο καιρό και σε εξαιρετικές συνθήκες.

Ο υπεύθυνος του Χιονοδρομικού Κέντρου διαμόρφωσε μία κυκλική διαδρομή χρησιμοποιώντας έξι χιλιόμετρα κορδέλας για τον κύριο όγκο των test rides, ενώ υπήρχε μία δεύτερη για τους μικρούς φίλους καθώς και ξεχωριστή, σηματοδοτημένη Enduro διαδρομή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους συντάκτες του Ειδικού Τύπου και τους συνεργάτες του δικτύου ώστε να έχουν μία πρώτη εικόνα από τα νέα μοντέλα και τις επόμενες δύο ημέρες ήταν ανοικτή για το κοινό, παρουσία του Andrea Verona. Ο συντάκτης του ΜΟΤΟ και 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, Κίμων Καράμπελας, δοκίμασε τα νέα μοντέλα και θα ακολουθήσει η παρουσίασή τους, ενώ είχε την ευκαιρία μίας μακράς συνέντευξης με τον Andrea Verona, που επίσης θα φιλοξενηθεί σε δικό της άρθρο.

Ο συντάκτης του ΜΟΤΟ, δοκιμάζοντας τα νέα μοντέλα:

Εν αναμονή της συνέντευξής του να επισημάνουμε ορισμένα για τα οποία μιλήσαμε: Ο Andrea Verona είναι ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο EnduroGP, έτσι όπως αυτός έχει διαμορφωθεί βάση των νέων προδιαγραφών και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον τίτλο γενικής κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που εκεί έχει ξανά κερδίσει Ιταλός αναβάτης. Το επίτευγμα μάλιστα του Verona είναι πως κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου με Enduro μοτοσυκλέτα 250 κυβικών. Συγκεκριμένα μία της GASGAS ενώ ήρθε στην Ελλάδα και στα OFFROADDAYS σε συνεργασία με το «The Family MotorSport» επίσημο συνεργάτη GASGAS της K-Motors.

Ο Verona μας μίλησε για την σεζόν αυτή που πέρασε, μέχρι και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, δίνοντας μας ενδιαφέροντα στοιχεία ενώ επικεντρωθήκαμε και στο Six Days καθώς ο Κίμων ήταν μέρος της Ελληνικής αποστολής που πήρε μέρος φέτος, με αρκετά καλή κατάταξη για την ελληνική ομάδα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας αποκάλυψε επίσης τον τρόπο με τον οποίο προπονείται, την διαδικασία και τις τεχνικές που ακολουθεί και ένα από τα ευχάριστα συμπεράσματα είναι πως παρότι κάνει πρωταθλητισμό, οι προπονήσεις του δεν ανήκουν στην σφαίρα του εξωγήινου. Βέβαια αυτό σημαίνει πως ο Verona είναι κι ένα έμφυτο ταλέντο που χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια συγκριτικά με το μέσο αγωνιζόμενο, σε κάθε περίπτωση όμως όσα μας είπε δεν είναι απλησίαστα και δίνουν τροφή για σκέψη, όχι για να γίνουμε όλοι μας Πρωταθλητές, αλλά τουλάχιστον για να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με το Enduro.

Με τον Andrea Verona

Για την επόμενη σεζόν ο Verona δεν απέφυγε να τονίσει πως μεγάλος αντίπαλος θα είναι ο Josep Garcia που έτσι κι αλλιώς κέρδισε εκείνο το Σάββατο στο Zschopau της Γερμανίας, όπου ο Verona πήρε το Πρωτάθλημα βαθμολογικά. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Ελλάδα και τα μέρη μας και θα ήθελε πολύ να την επισκεφτεί ξανά.

Προσιτός και πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε όλους όσους παρευρέθηκαν καθώς και να οδηγήσει μαζί τους, ο Andrea Verona παρέμενε συνέχεια κοντά στον κόσμο και μέσα στο «χωριό» που είχαν φροντίσει να στήσουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης.

Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τα ολοκαίνουρια Michelin Starcross 6 που ταίριαξαν πολύ καλά με το τερέν στην Ζήρεια και να δούμε την εξέλιξή τους στην νέα τους έκδοση. Με πέντε διαφορετικές εκδόσεις, τα νέα Michelin έχουν στόχο να προσφέρουν την μέγιστη προσαρμογή στις διαφορετικές συνθήκες ενώ προσφέρουν 16% περισσότερο πρόσφυση από τον προκάτοχό τους, η οποία γίνεται 19% περισσότερη όταν φθαρούν. Με λίγα λόγια έχουν και πιο ήπια καμπύλη φθοράς από τον προκάτοχό τους. Το δοκιμάσαμε στην έκδοση Medium Soft και δούλεψαν εξαιρετικά στην πίστα που είχε στηθεί, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες του συντάκτη του ΜΟΤΟ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE όπου συμπεριλαμβάνει και την λίστα των διαθέσιμων για δοκιμή μοντέλων, αλλά και το πρόγραμμα των OFFROADDAYS με τις υπόλοιπες ημερομηνίες και τοποθεσίες για το 2022.

 

Για δυο ημέρες τα 10 μοντέλα 2023 της ΚΤΜ, της HUSQVARNA και της GASGAS, που αποτελούν τον στόλο των φετινών OFFROAD DAYS, δούλευαν ασταμάτητα χαρίζοντας απίστευτες στιγμές οδηγικής απόλαυσης σε 135 αναβάτες που πήραν μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητές τους.

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι της K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE θέτουν τον πήχη ψηλότερα στη διοργάνωση των OFFROAD DAYS. Με την πολύτιμη βοήθεια του Κώστα Σμυρνιώτη, ιθύνοντα νου του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας και της ομάδας του, όλοι όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου, ενήλικες και νεαροί αναβάτες, βίωσαν μια απίστευτη εμπειρία, οδηγώντας σε δύο πίστες τις καλύτερες offroad μοτοσυκλέτες.

Τα πρώτα #OFFROADDAYS2022 είχαν και έναν υψηλό προσκεκλημένο, ο οποίος μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro με την GASGAS. Σε συνεργασία με τον επίσημο συνεργάτη GASGAS, «The Family MotorSport», ήρθε στη χώρα μας ο Andrea Verona. Ο Ιταλός συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους λάτρεις του enduro και του MX που ήταν στον χώρο των test ride την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη των μοτοσυκλετών και των τριών εταιρειών συνεχίζεται ασταμάτητα μέσα από τους αγώνες. Τα μοντέλα ΜΧ του 2023 φέρνουν μια πραγματική επανάσταση στην κατηγορία με πληθώρα βελτιώσεων σε όλους τους τομείς και χρήση ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού στη δίχρονη γκάμα. Τα μοντέλα enduro είναι κατασκευασμένα για να κυριαρχούν σε κάθε είδους τερέν και φέρουν τους αποδοτικότερους κινητήρες που σε συνδυασμό με το μικρότερο δυνατό βάρος εξασφαλίζουν κορυφαία οδηγική εμπειρία.

Δέκα ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες του 2023 των τριών εταιρειών είναι διαθέσιμες να οδηγηθούν από λάτρεις της χωμάτινης οδήγησης σε προπονητικές πίστες motocross, σε πέντε πόλεις.
Τα OFFROAD DAYS θα ταξιδέψουν βόρεια, στην Καβάλα (12-13/11) και στην Κατερίνη (19-20/11). Στα τέλη Νοεμβρίου (26-27/11) το ραντεβού έχει προγραμματιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης και στις αρχές Δεκεμβρίου (3-4/12) στη Ρόδο. Τελευταίος σταθμός για το 2022 είναι τα Ιωάννινα (10-11/12).

Η K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE και το εξειδικευμένο προσωπικό της σάς περιμένουν για να σας δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσετε τα μοντέλα του μέλλοντος και να σας λύσουν κάθε απορία σχετικά με τις μοτοσυκλέτες των KTM, HUSQVARNA και GASGAS.

Στόλος μοτοσυκλετών OFFROADDAYS 2022
KTM
ΚΤΜ 125 SX
KTM 300 SX
KTM 450 SX-F
KTM 250 EXC-F
KTM 300 EXC TPI SIX DAYS

HUSQVARNA
HUSQVARNA FC250
HUSQVARNA TE150i
HUSQVARNA TE250i

GASGAS
GASGAS MC450F
GASGAS EC350F

23-23 Οκτωβρίου ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ – Περισσότερες πληροφορίες στο 210-5540640
12-13 Νοεμβρίου ΚΑΒΑΛΑ - Περισσότερες πληροφορίες στο 2510-836375
19-20 Νοεμβρίου ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Περισσότερες πληροφορίες στα 2311-824700 & 2310-553035
26-27 Νοεμβρίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Περισσότερες πληροφορίες στο 2810-330870
3-4 Δεκεμβρίου ΡΟΔΟΣ - Περισσότερες πληροφορίες στο 22410-92100
10-11 Δεκεμβρίου ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Περισσότερες πληροφορίες στο 26510-72555

Απαραίτητα: Χωμάτινος εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι, μπότες, προστατευτικά για γόνατα και αγκώνες και προστατευτικό θώρακα).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες