Off Road Team - Barbeque Party!

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/1/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2012 Party Off Road Team 19 Ιανουαρίου 2013

 

 

To Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου το Off Road Team έκανε το ετήσιο Party του για το Πρωτάθλημα Trail Ride της χρονιάς που πέρασε.

Το Barbeque Party έγινει στο Bar Limit Up στο Κρυονέρι, στο γνωστό ως έδρα των αγώνων Trail Ride στην Αττική τα τελευταία χρόνια.

Το κέφι ήταν μεγάλο, ο κόσμος πολύς, το φαί νοστιμότατο, η μουσική κεφάτη, τα ποτά δροσιστικά!

Ήταν το πιο ζωντανό και επιτυχημένο Party του Off Road Team! Σε χαλαρό κλίμα και πολλά χαμόγελα!

Αγωνιζόμενοι, Παλιοί, Νυν και Μελλοντικοί, Υποστηρικτές, Δημοσιογράφοι, Θεατές, Οικογένειες, Φίλοι αλλά και σύσσωμη η οργανωτική ομάδα του Off Road Team διασκεδάσαμε, φάγαμε, αλλά πάνω από όλα χειροκροτήσαμε τους συμμετέχοντες, ευχαριστήσαμε τους χορηγούς αλλά και όλους όσους βοηθάνε για να γίνονται αυτοί οι αγώνες.

Εκτός λοιπόν των αγωνιζομένων που τιμήθηκαν με έναν πρωτότυπο και πανέμορφο «Πάπυρο», οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλους αυτούς που στηρίζουν τόσα χρόνια στο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride:

Τους χορηγούς μας,

- την Michelin και τον Ντίνο Πετρή,

- την Denicol, τον Χρήστο Τασούλη και τον Χρήστο Κυριακίδη

- την Colori και τον Τάκη Ρέκκα,

- την Jet Power τον Χρήστο Σταμπολτζή και την Φλωρεντία Καλαϊτζή,

- την ΚΤΜ SEE ,

- την My-Track και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, τον Κώστα Χατζηγιαννάκη, τον Νίκο Λουπάκη, τον Σπύρο Καλαδελφό, τον Άκη Κεντρωτή

Τους χορηγούς ομάδων και ανθρώπων που βοηθούν κι αυτοί με τον τρόπο τους:

Τους χορηγούς επικοινωνίας των αγώνων μας,

- το Τrailride.gr και τον Τάκη Ιωνά,

- το dirt-bike.gr, τον Mpou και τον Πέτρο,

- το bikeit.gr και τον Τάκη Μανιάτη,

- το motorsite.gr, τον Παύλο και τον Ηλία,

- το περιοδικό ΜΟΤΟ,

- το περιοδικό Μοto Τρίτη,

και φυσικά

- το to4x4.gr και το Στάθη Μανιάτη, τον Τεχνικό μας έφορο

Τους ανθρώπους που βοηθάνε μόνιμα τους αγώνες του Off Road Team,

- τον Elvis Drini,

- τον Θοδωρή Λάσκαρη,

- τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και ειδικά το τμήμα της Νέας Σμύρνης,

- το Βασίλη Σαρλά, τον Τάκη Τσέλεκα, τη Μαρία Γραμμένου και τους άλλους κριτές που μας μετρούν με το εκατοστό...

- Το Δημήτρη Σταθάκο που βοηθά όλους,

- τον Τάκη Ιωνά που ομορφαίνει τα γραφικά μας και φροντίζει την ιστοσελίδα μας,

- τον Γιώργο Χολέβα και τον Ξενοφόντα από το Fast Copy,

- τον Τζίμη Κυρανάκη και το Limit Up ,

Μην ξεχνάμε τους φορείς,

- την ΑΜΟΤΟΕ ,

- την ΟΜΑΕ - ΕΠΑ που δυναμώνουν και οργανώνονται!

Και φυσικά, στον Οδηγό της χρονιάς, που για το 2012 ήταν αναμφισβήτητα ο Άγγελος Παντελίδης!

Τέλος, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους οδηγούς που συμμετείχαν και στηρίζουν χρόνια τον θεσμό των Trail Ride – Rally Raid του Off Road Team, γιατί χωρίς αυτούς, ΔΕΝ θα είχαμε μεγάλους αγώνες, ούτε καν αγώνες!

Οι Έλληνες αναβάτες και οδηγοί είναι που μας δίνουν δύναμη, και αυτοί μας ενδιαφέρουν πρωτίστως!

Για αυτό, προσπαθούμε και δεσμευόμαστε την συνέχιση των καλώς διοργανώσεών μας, με γνώμονα την ευχαρίστηση και την ασφάλεια!

Να ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας, υπενθυμίζοντας ότι η απονομή της ΑΜΟΤΟΕ για τις μοτοσυκλέτες θα γίνει στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Μεταξουργείο" στο Βόλο στις 3 του Φεβρουαρίου, στις 16:00 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες – φωτογραφίες στo: www.offroadteam.gr

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο
Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2026

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Τραγικός απολογισμός στην πίστα του Brno όπου δύο αναβάτες έχασαν την ζωή τους στην εκκίνηση της κατηγορίας Superbike.

Ο Philipp Steinmayr (γεννημένος στην Αυστρία, 13 August 1993) έχασε ακαριαία την ζωή του και ο Adrian Rus Shinner ( γεννημένος στην Ρουμανίας, 11 August 1982) μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Το δυστύχημα έγινε στην εκκίνηση όταν ο Steinmayr που ξεκινούσε από την δεύτερη σειρά αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έκανε το μόνο δυνατό εκείνη την στιγμή, σήκωσε το χέρι για να δώσει σήμα στην διοργάνωση και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Στην σχάρα εκκίνησης και μπροστά, βρισκόταν ο Δημήτρης Καρακώστας και λίγο πιο πίσω ο Μιχάλης Σπιλιώτης, οι δύο Έλληνες αναβάτες που ακολουθούν την κατηγορία αυτή με πολλούς ακόμη που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες να βρίσκονται στην εξέδρα για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους.

Αρκετοί αναβάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον Steinmayr, εκτός από τον Rus Shinner που δεν τον είδε παρά την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως οι μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον Steinmayr να χάνει ακαριαία τη ζωή του και τους διασώστες να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον Rus Shinner.

Στην σχάρα της εκκίνησης βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή 47 μοτοσυκλέτες κάτι που ξεφεύγει δύο φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι αναβάτες, όπως ο Adrian που εκκινούσε από την προτελευταία σειρά, είχαν να καλύψουν μεγάλη απόσταση στην ευθεία και προλάβαιναν να μαζέψουν χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζήτημα με τις πολλές συμμετοχές. Με σχεδόν 40 από τους 47, να προσπαθούν να αποφύγουν ένα εμπόδιο μερικά μέτρα μπροστά τους, είναι δεδομένο πως θα συμβεί ατύχημα καθώς δεν υπάρχει ορατότητα από τους πίσω, ούτε διαγώνια, ούτε στο πλάι, ούτε μία χαραμάδα που να φαίνεται τι έχει συμβεί μπροστά. Ο Rus Shinner δεν είχε περιθώρια.

Πολυτάλαντος στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του, ο Adrian είχε καλλιτεχνική φύση που την είχε αξιοποιήσει και καλλιτεχνικά εργαζόμενος ως μουσικός, ενώ παράλληλα ήταν και τεχνικός IT με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στους αγώνες έκανε το πάθος του και ήταν εξαιρετικός αναβάτης.

Ο Steinmayr ήταν ένας νεαρός αθλητής που είχε βλέψεις να φτάσει ακόμη ψηλότερα, να βρει χορηγούς και να επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα θέλοντας να παραμείνει στους αγώνες ταχύτητας για όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ και επαγγελματικά είχε βάλει στόχο να παραμείνει στον χώρο για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU με χαρά ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της ανατολικής Ευρώπης θα συστεγάζονταν, κάνοντας λόγο για 228 συμμετοχές.

Συστέγαση σημαίνει λιγότερα έξοδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, απεναντίας είναι θετικό στα πρωταθλήματα αυτά που συντηρούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και όχι θεσμικά ή από χορηγούς, οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά όχι σε πλήρη κάλυψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί οι αναβάτες σε μία εκκίνηση.

Διοργανωτικά υπήρχαν λύσεις, καμία δεν θα άφηνε τους πάντες χωρίς γκρίνια, είναι δεδομένο πως θα υπήρχαν προβλήματα με όποια λύση και αν είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν, σίγουρα όμως θα ήταν ασφαλέστερη η εκκίνηση με λιγότερους αναβάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να χωριστούν με βάση χρόνου σε δύο μεικτούς αγώνες με τους συμμετέχοντες του Alpe Adria που και πάλι θα είχε δυσαρεστήσει αρκετούς αναβάτες, αλλά θα είχε μειώσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο δυστύχημα.

Η FIM που έχει την αιγίδα των πρωταθλημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τους νεκρούς του Alpe Adria εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

Όλοι οι αγώνες έχουν ακυρωθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τόσο οι χθεσινοί, όσο και σήμερα Κυριακή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, συγγενείς, φίλους και στις ομάδες.