Off Road Team - Barbeque Party!

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/1/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2012 Party Off Road Team 19 Ιανουαρίου 2013

 

 

To Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου το Off Road Team έκανε το ετήσιο Party του για το Πρωτάθλημα Trail Ride της χρονιάς που πέρασε.

Το Barbeque Party έγινει στο Bar Limit Up στο Κρυονέρι, στο γνωστό ως έδρα των αγώνων Trail Ride στην Αττική τα τελευταία χρόνια.

Το κέφι ήταν μεγάλο, ο κόσμος πολύς, το φαί νοστιμότατο, η μουσική κεφάτη, τα ποτά δροσιστικά!

Ήταν το πιο ζωντανό και επιτυχημένο Party του Off Road Team! Σε χαλαρό κλίμα και πολλά χαμόγελα!

Αγωνιζόμενοι, Παλιοί, Νυν και Μελλοντικοί, Υποστηρικτές, Δημοσιογράφοι, Θεατές, Οικογένειες, Φίλοι αλλά και σύσσωμη η οργανωτική ομάδα του Off Road Team διασκεδάσαμε, φάγαμε, αλλά πάνω από όλα χειροκροτήσαμε τους συμμετέχοντες, ευχαριστήσαμε τους χορηγούς αλλά και όλους όσους βοηθάνε για να γίνονται αυτοί οι αγώνες.

Εκτός λοιπόν των αγωνιζομένων που τιμήθηκαν με έναν πρωτότυπο και πανέμορφο «Πάπυρο», οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλους αυτούς που στηρίζουν τόσα χρόνια στο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride:

Τους χορηγούς μας,

- την Michelin και τον Ντίνο Πετρή,

- την Denicol, τον Χρήστο Τασούλη και τον Χρήστο Κυριακίδη

- την Colori και τον Τάκη Ρέκκα,

- την Jet Power τον Χρήστο Σταμπολτζή και την Φλωρεντία Καλαϊτζή,

- την ΚΤΜ SEE ,

- την My-Track και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, τον Κώστα Χατζηγιαννάκη, τον Νίκο Λουπάκη, τον Σπύρο Καλαδελφό, τον Άκη Κεντρωτή

Τους χορηγούς ομάδων και ανθρώπων που βοηθούν κι αυτοί με τον τρόπο τους:

Τους χορηγούς επικοινωνίας των αγώνων μας,

- το Τrailride.gr και τον Τάκη Ιωνά,

- το dirt-bike.gr, τον Mpou και τον Πέτρο,

- το bikeit.gr και τον Τάκη Μανιάτη,

- το motorsite.gr, τον Παύλο και τον Ηλία,

- το περιοδικό ΜΟΤΟ,

- το περιοδικό Μοto Τρίτη,

και φυσικά

- το to4x4.gr και το Στάθη Μανιάτη, τον Τεχνικό μας έφορο

Τους ανθρώπους που βοηθάνε μόνιμα τους αγώνες του Off Road Team,

- τον Elvis Drini,

- τον Θοδωρή Λάσκαρη,

- τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και ειδικά το τμήμα της Νέας Σμύρνης,

- το Βασίλη Σαρλά, τον Τάκη Τσέλεκα, τη Μαρία Γραμμένου και τους άλλους κριτές που μας μετρούν με το εκατοστό...

- Το Δημήτρη Σταθάκο που βοηθά όλους,

- τον Τάκη Ιωνά που ομορφαίνει τα γραφικά μας και φροντίζει την ιστοσελίδα μας,

- τον Γιώργο Χολέβα και τον Ξενοφόντα από το Fast Copy,

- τον Τζίμη Κυρανάκη και το Limit Up ,

Μην ξεχνάμε τους φορείς,

- την ΑΜΟΤΟΕ ,

- την ΟΜΑΕ - ΕΠΑ που δυναμώνουν και οργανώνονται!

Και φυσικά, στον Οδηγό της χρονιάς, που για το 2012 ήταν αναμφισβήτητα ο Άγγελος Παντελίδης!

Τέλος, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους οδηγούς που συμμετείχαν και στηρίζουν χρόνια τον θεσμό των Trail Ride – Rally Raid του Off Road Team, γιατί χωρίς αυτούς, ΔΕΝ θα είχαμε μεγάλους αγώνες, ούτε καν αγώνες!

Οι Έλληνες αναβάτες και οδηγοί είναι που μας δίνουν δύναμη, και αυτοί μας ενδιαφέρουν πρωτίστως!

Για αυτό, προσπαθούμε και δεσμευόμαστε την συνέχιση των καλώς διοργανώσεών μας, με γνώμονα την ευχαρίστηση και την ασφάλεια!

Να ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας, υπενθυμίζοντας ότι η απονομή της ΑΜΟΤΟΕ για τις μοτοσυκλέτες θα γίνει στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Μεταξουργείο" στο Βόλο στις 3 του Φεβρουαρίου, στις 16:00 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες – φωτογραφίες στo: www.offroadteam.gr

MV Agusta: Πτώση 27,8% μετά την KTM – Σενάριο εξαγοράς γραμμένο στην Κίνα

Οι λόγοι που αυτό θα γίνει διαφορετικά από άλλες περιπτώσεις
MV Agusta: Πτώση 27,8% μετά την KTM – Σενάριο εξαγοράς γραμμένο στην Κίνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2026

Κλειστή η στρόφιγγα στο εργοστάσιο στο Varese αυτή την στιγμή, μία φυσιολογική πρακτική των Ιταλών που στην πιο νεκρή περίοδο της αγοράς, δίνουν άδεια στο προσωπικό για να είναι έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν.

Σύμφωνα με τα στελέχη της MV Agusta με τα οποία συνομιλήσαμε στην EICMA, ενώ κοιτούσαμε τον νέο τους V5 κινητήρα που προκάλεσε αίσθηση και κράτησε το όνομα της MV Agusta ψηλά στην επικαιρότητα, διανύουν τώρα μία πολύ καλή φάση στην ιστορία τους.

Κι αυτό γιατί ο Timur Sardarov, στα χέρια του οποίου έχει επιστρέψει η MV Agusta μετά την αδυναμία της KTM να συνεχίσει μαζί τους, έχει πάρει πλέον την απόφαση να τους αφήσει να αναπτύξουν μόνοι τους την γκάμα, χωρίς να μπαίνει εμπόδιο. Δεν ήταν έτσι στο παρελθόν, η ενασχόληση του Sardarov ήταν απόλυτη στην εξέλιξη της γκάμας ενώ λίγο πριν την εξαγορά από την KTM είχε ήδη κάνει την κίνηση να την οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν είχε ξανά πάει.

Με στόχο να αυξήσει την κερδοφορία μέσα από το άνοιγμα της γκάμας, ο Sardarov είχε αποφασίσει να αραιώσει την πυκνότητα της MV με μοντέλα που έχουν σχεδιάσει, αλλά δεν κατασκευάζουν. Απόδειξη ήταν το 5.5 που είδαμε από κοντά στην EICMA το 2021 σε πρωτότυπη μορφή και ευτυχώς έμεινε έτσι.

Στην ουσία ήταν ένα Benelli TRK 502 με νέα εμφάνιση, αντικειμενικά η ομορφότερη από τις QJMOTOR σε σημείο που η QJ διαπραγματευόταν να αγοράσει το ποσοστό της MV στο συγκεκριμένο σχέδιο, για να βγάλει το επόμενο TRK, όταν τελικά εξαγοράστηκε η εταιρεία από την KTM, η οποία αμέσως τερμάτισε το άνοιγμα της γκάμας με κινέζικης κατασκευής μοτοσυκλέτες. Αντιθέτως επένδυσε στην γραμμή παραγωγής στο Varese και στον Made in Italy χαρακτήρα της MV Agusta.

Ο δεσμός με την QJMOTOR δεν κόπηκε όμως σε αυτό το μεσοδιάστημα καθώς ο μεγάλος κατασκευαστής είναι ταυτόχρονα και ο διακινητής της MV Agusta στην Κίνα, την πλέον σημαντική νέα αγορά, ενώ παράλληλα ήταν και ο Ν1 πελάτης του σχεδιαστικού γραφείου της MV Agusta. Για αυτό και πολλά από τα sport μοντέλα της QJMOTOR έχουν σαφέστατη αναφορά στα μοντέλα της MV Agusta.

MV Agusta: Πτώση 27,8% μετά την KTM – Σενάριο εξαγοράς γραμμένο στην Κίνα
Από όλα τα QJMOTOR, μαζί και των Benelli, αυτό θα ήταν το ομορφότερο που θα έβγαινε σε παραγωγή! 

Η εξαγορά από την KTM αρχικά σε πλειοψηφικό ποσοστό και έπειτα σε κινήσεις ολοκληρωτικής απόκτησης που δεν πρόλαβε να στεριώσει, έφερε ριζικές αλλαγές μέσα στην MV Agusta. Αρχικά μεγάλωσε το σχεδιαστικό τμήμα εντός του Varese δημιουργώντας ένα κανονικό υποκατάστημα του KISKA.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Pierer σε συνέντευξη που έδωσε στον μόνιμο συνεργάτη του MOTO, Alan Cathcart, ο KISKA είχε τεράστιο κόστος μισθοδοσίας γιατί κάθε νέος εργαζόμενος περνούσε από μακρά διαδικασία εκπαίδευσης μέχρι να φτάσει σε επίπεδο να σχεδιάσει μία μοτοσυκλέτα, που συχνά έφτανε σε βάθος τριετίας. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Ιταλοί οι οποίοι μέσα στην πενταετία ήθελαν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά ο Pierer πως τους έπιανε η νοσταλγία για το σπιτικό φαγητό και έφευγαν για να βρουν δουλειές αλλού, συχνά διαφορετικής δυναμικής από αυτή που είχαν στο γραφείο της Αυστρίας.

Ένα παράρτημα μέσα στο Varese έλυνε λοιπόν ένα πρόβλημα, «επαναπατρίζοντας» εργαζομένους που είχαν ήδη εκπαιδευτεί στα πρότυπα του Ομίλου. Παράλληλα η KTM επένδυσε και σε εξορθολογισμό των διαδικασιών της MV Agusta, κινήσεις βελτιστοποίησης λοιπόν που δεν πρόλαβε να αποσβέσει και τις κληρονόμησε ο Timur Sardarov.

Η πληροφορία τώρα είναι πως βρίσκεται σε συζητήσεις για εκ νέου πώληση της MV Agusta αυτή τη φορά απευθείας σε Κινέζο κατασκευαστή.

Εννοείται πως το λογικό βήμα είναι η QJMOTOR, αν και το κατώφλι στο Varese θα το περάσουν και άλλοι, όχι απαραίτητα γιατί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον εξαγοράς, αλλά γιατί είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έχουν μία ματιά εκ των έσω σε όσα φτιάχνει η MV Agusta αλλά και στο τι θα αποκτήσει ο επόμενος.

Η πληροφορία για εκ νέου πώληση του Timur Sardarov δένει με το γεγονός πως δεν εμπλέκεται τους τελευταίους μήνες στον σχεδιασμό της γκάμας, ούτε ασκεί τον βαθμό ελέγχου, όπως έκανε στο παρελθόν και επιβεβαίωσε στέλεχος του εργοστασίου. Η εξαγορά της MV Agusta διαφέρει στο μεταξύ από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, όπου σαρώνεται κάθε παλιό και ξεχασμένο όνομα και κυριολεκτικά ξεθάβεται από την λήθη για να μπει ως ταμπέλα σε κάτι με το οποίο δεν είχε ποτέ σχέση. Η QJMOTOR έτσι μπήκε αρχικά στην Ευρώπη, ενώ τώρα θέλει να κάνει την μετάβαση κάνοντας γνωστό το δικό της όνομα.

Μία γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη και μία τεχνογνωσία όπως αυτή της MV Agusta, θα ανακάτευε την τράπουλα ανοίγοντας μία βεντάλια νέων δυνατοτήτων. Μένει να δούμε αν ο Timur Sardarov θα κάνει την κίνηση να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους Κινέζους, όπως επίσης και ποιο ακόμη εργοστάσιο εκτός της QJMOTOR θα περάσει και δεύτερη φορά την πύλη στο Varese, καθότι αυτό θα σήμαινε πραγματικό ενδιαφέρον και όχι απλά μία διάθεση για διερευνητική ματιά δοθείσης της ευκαιρίας που ξαφνικά υπήρξε. Η επένδυση στην MV Agusta δεν μπορεί όμως να έχει μόνο επιχειρηματικό χαρακτήρα, καθώς τα κουκιά δεν βγαίνουν. Ο Pierer την απόκτησε γιατί κάποτε -όχι πολύ καιρό πριν- δεν τον άφησαν να πάρει την Ducati ενώ έφτασε στο τελικό στάδιο των υπογραφών έχοντας συμφωνήσει και το νούμερο, αλλά και γιατί ήθελε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το γκρουπ Pierer Mobility. Είχε στόχο να κρατήσει το Made in Italy για αυτό και επένδυσε προς εκείνη την κατεύθυνση. Ο νέος αγοραστής θα πρέπει να μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό κομμάτι της εταιρεία για να έχει νόημα μία τόσο μεγάλη κίνηση και όχι απλά γιατί θέλει ένα ευρωπαϊκό όνομα.

 

Το πρόβλημα πάντως για την MV Agusta είναι πιο άμεσο. Το 2025 ολοκληρώθηκε με πτώση πωλήσεων που έφτασε το 27,8% ενώ την επόμενη χρονιά περιμένουν πωλήσεις που δεν θα ξεπεράσουν τις 2.000 μονάδες.

Στο μεταξύ η πτώση του 2025 έρχεται μετά από ένα κύκλο διάθεσης στοκ μοτοσυκλετών της προηγούμενης χρονιάς, γεγονός που αξιώνει την εύρεση επενδυτή, μία πιο επιτακτική διαδικασία από αυτό που ήταν πριν την KTM.