Salt Two Stroke: KTM 300 EXC-Café Racer: 52 άλογα 111 κιλά! [VIDEO]

Ένα ακριβό δίχρονο custom
Από το

motomag

27/10/2021

Η Salt Motorcycles από την Αυστραλία, παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία ένα σπαρτιάτικο Café Racer που βασίζεται σε μία Enduro μοτοσυκλέτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία Enduro για να φτάσει σε ένα Café Racer αλλά είναι σπάνιο να μιλάμε για νέα δίχρονη και φυσικά με ένα αποτέλεσμα που υπογράφει ένας εθνικός θρύλος της Αυσταλίας ο Paul Lewis, που παραδίδει ο ίδιος κάθε μοτοσυκλέτα αφότου έχει κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα εκείνος και έχει διαπιστώσει πως η εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σωστά.

Όλα αυτά προετοιμάζουν και για το υψηλό κόστος της μοτοσυκλέτας αυτής, που όπως κάθε custom με υπογραφή η τιμή της ορίζεται με το πόσο κοστολογεί καθένας την δουλειά του και κρίνεται από τους πελάτες. Η Salt Two Stroke κοστίζει λοιπόν 40.000 αυστραλιανά δολάρια, περίπου 26.000 Ευρώ δηλαδή, τα μισά από τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς της KTM 300 EXC.

Από την Café Racer απουσιάζει κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 111 κιλά, ενώ αποδίδει 52 ίππους από τον 298 κυβικών ελαφρύ, δίχρονο κινητήρα. Το πιο απαιτητικό κομμάτι στην κατασκευή της, είναι η τροποποίηση της εξάτμισης για να ταιριάζει στην «Café Racer» εμφάνιση.

Η Salt Motorcycles δεν διαθέτει κιτ μετατροπής για το KTM 300 EXC ούτε δέχεται οποιοδήποτε 300 EXC για να το μετατρέψει, μπορεί μονάχα να παραγγείλει κάποιος μία καινούρια Salt Two Stroke που διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παράλληλα ετοιμάζει μία μοναδική μοτοσυκλέτα με έναν V8 κινητήρα που θα την ονομάζει Salt Series 1 V8.

Ετικέτες

Ανάκληση Can-Am Spyder F3, RT - Πιθανή θραύση του άξονα τελικής μετάδοσης

Αφορά σε μοντέλα παραγωγής 2017-2019
Can-Am Spyder - Ανάκληση F3 & RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μέσω του συστήματος ευρωπαϊκών ανακλήσεων RAPEX, ανακοινώνεται  ανάκληση Can-Am Spyder F3 & RT, με ημερομηνίες παραγωγής μεταξύ 2017 και 2019, καθώς υπάρχει πιθανότητα θραύσης του άξονα τελικής μετάδοσης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό των επιβαινόντων.

Η ανάκληση με αριθμό A12/02853/24, αναφέρει πως στα Can-Am Spyder F3 και Spyder RT που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 και 2019, ο άξονας τελικής μετάδοσης δεν έχει κατασκευαστεί σωστά, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σπάσει.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων τρίκυκλων οχημάτων θα ειδοποιηθούν από την Can-Am για το συγκεκριμένο θέμα, με το site της μητρικής BRP να αναφέρει πως για την ώρα... δεν έχουν ανακοινωθεί οι διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν καθώς αυτό εξετάζεται από την εταιρεία, ενώ η ανακοίνωσή των Καναδών για τις διορθωτικές ενέργειες θα γίνει πριν τις 31 Ιανουαρίου 2025!

Παράλληλα, για την ώρα η εταιρεία δεν έχει εκδώσει οδηγία στους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων να σταματήσουν να οδηγούν, ενώ στο site της αναφέρει πως "αν σπάσει ο άξονας το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά σταδιακά θα χάσετε ταχύτητα"...

Στα μάτια μας πάντως, αυτή δεν δείχνει η πιο υπεύθυνη στάση για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Ετικέτες