Salt Two Stroke: KTM 300 EXC-Café Racer: 52 άλογα 111 κιλά! [VIDEO]

Ένα ακριβό δίχρονο custom
Από το

motomag

27/10/2021

Η Salt Motorcycles από την Αυστραλία, παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία ένα σπαρτιάτικο Café Racer που βασίζεται σε μία Enduro μοτοσυκλέτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία Enduro για να φτάσει σε ένα Café Racer αλλά είναι σπάνιο να μιλάμε για νέα δίχρονη και φυσικά με ένα αποτέλεσμα που υπογράφει ένας εθνικός θρύλος της Αυσταλίας ο Paul Lewis, που παραδίδει ο ίδιος κάθε μοτοσυκλέτα αφότου έχει κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα εκείνος και έχει διαπιστώσει πως η εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σωστά.

Όλα αυτά προετοιμάζουν και για το υψηλό κόστος της μοτοσυκλέτας αυτής, που όπως κάθε custom με υπογραφή η τιμή της ορίζεται με το πόσο κοστολογεί καθένας την δουλειά του και κρίνεται από τους πελάτες. Η Salt Two Stroke κοστίζει λοιπόν 40.000 αυστραλιανά δολάρια, περίπου 26.000 Ευρώ δηλαδή, τα μισά από τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς της KTM 300 EXC.

Από την Café Racer απουσιάζει κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 111 κιλά, ενώ αποδίδει 52 ίππους από τον 298 κυβικών ελαφρύ, δίχρονο κινητήρα. Το πιο απαιτητικό κομμάτι στην κατασκευή της, είναι η τροποποίηση της εξάτμισης για να ταιριάζει στην «Café Racer» εμφάνιση.

Η Salt Motorcycles δεν διαθέτει κιτ μετατροπής για το KTM 300 EXC ούτε δέχεται οποιοδήποτε 300 EXC για να το μετατρέψει, μπορεί μονάχα να παραγγείλει κάποιος μία καινούρια Salt Two Stroke που διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παράλληλα ετοιμάζει μία μοναδική μοτοσυκλέτα με έναν V8 κινητήρα που θα την ονομάζει Salt Series 1 V8.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες