Salt Two Stroke: KTM 300 EXC-Café Racer: 52 άλογα 111 κιλά! [VIDEO]

Ένα ακριβό δίχρονο custom
Από το

motomag

27/10/2021

Η Salt Motorcycles από την Αυστραλία, παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία ένα σπαρτιάτικο Café Racer που βασίζεται σε μία Enduro μοτοσυκλέτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία Enduro για να φτάσει σε ένα Café Racer αλλά είναι σπάνιο να μιλάμε για νέα δίχρονη και φυσικά με ένα αποτέλεσμα που υπογράφει ένας εθνικός θρύλος της Αυσταλίας ο Paul Lewis, που παραδίδει ο ίδιος κάθε μοτοσυκλέτα αφότου έχει κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα εκείνος και έχει διαπιστώσει πως η εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σωστά.

Όλα αυτά προετοιμάζουν και για το υψηλό κόστος της μοτοσυκλέτας αυτής, που όπως κάθε custom με υπογραφή η τιμή της ορίζεται με το πόσο κοστολογεί καθένας την δουλειά του και κρίνεται από τους πελάτες. Η Salt Two Stroke κοστίζει λοιπόν 40.000 αυστραλιανά δολάρια, περίπου 26.000 Ευρώ δηλαδή, τα μισά από τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς της KTM 300 EXC.

Από την Café Racer απουσιάζει κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 111 κιλά, ενώ αποδίδει 52 ίππους από τον 298 κυβικών ελαφρύ, δίχρονο κινητήρα. Το πιο απαιτητικό κομμάτι στην κατασκευή της, είναι η τροποποίηση της εξάτμισης για να ταιριάζει στην «Café Racer» εμφάνιση.

Η Salt Motorcycles δεν διαθέτει κιτ μετατροπής για το KTM 300 EXC ούτε δέχεται οποιοδήποτε 300 EXC για να το μετατρέψει, μπορεί μονάχα να παραγγείλει κάποιος μία καινούρια Salt Two Stroke που διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παράλληλα ετοιμάζει μία μοναδική μοτοσυκλέτα με έναν V8 κινητήρα που θα την ονομάζει Salt Series 1 V8.

Ετικέτες

Νεκρός 35χρονος μοτοσυκλετιστής μετά απo σύγκρουση με ΙΧ που φέρεται να παραβίασε κόκκινο στο Παγκράτι [VIDEO]

Τροχαίο δυστύχημα στην οδό Φιλολάου - Συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου
Road Accident
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/10/2026

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του - Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι, με θύμα έναν 35χρονο μοτοσυκλετιστή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα και τα δύο οχήματα να καταλήξουν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα. Σύμφωνα με τα περισσότερα ρεπορτάζ, ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να έχει παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη περνώντας με μεγάλη ταχύτητα, στοιχείο που βέβαια μένει ν' αποδειχθεί και από την έρευνα των αρχών.

Ο 35χρονος τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του ΙΧ. Η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.