Salt Two Stroke: KTM 300 EXC-Café Racer: 52 άλογα 111 κιλά! [VIDEO]

Ένα ακριβό δίχρονο custom
Από το

motomag

27/10/2021

Η Salt Motorcycles από την Αυστραλία, παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία ένα σπαρτιάτικο Café Racer που βασίζεται σε μία Enduro μοτοσυκλέτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί μία Enduro για να φτάσει σε ένα Café Racer αλλά είναι σπάνιο να μιλάμε για νέα δίχρονη και φυσικά με ένα αποτέλεσμα που υπογράφει ένας εθνικός θρύλος της Αυσταλίας ο Paul Lewis, που παραδίδει ο ίδιος κάθε μοτοσυκλέτα αφότου έχει κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα εκείνος και έχει διαπιστώσει πως η εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σωστά.

Όλα αυτά προετοιμάζουν και για το υψηλό κόστος της μοτοσυκλέτας αυτής, που όπως κάθε custom με υπογραφή η τιμή της ορίζεται με το πόσο κοστολογεί καθένας την δουλειά του και κρίνεται από τους πελάτες. Η Salt Two Stroke κοστίζει λοιπόν 40.000 αυστραλιανά δολάρια, περίπου 26.000 Ευρώ δηλαδή, τα μισά από τα οποία περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς της KTM 300 EXC.

Από την Café Racer απουσιάζει κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 111 κιλά, ενώ αποδίδει 52 ίππους από τον 298 κυβικών ελαφρύ, δίχρονο κινητήρα. Το πιο απαιτητικό κομμάτι στην κατασκευή της, είναι η τροποποίηση της εξάτμισης για να ταιριάζει στην «Café Racer» εμφάνιση.

Η Salt Motorcycles δεν διαθέτει κιτ μετατροπής για το KTM 300 EXC ούτε δέχεται οποιοδήποτε 300 EXC για να το μετατρέψει, μπορεί μονάχα να παραγγείλει κάποιος μία καινούρια Salt Two Stroke που διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Παράλληλα ετοιμάζει μία μοναδική μοτοσυκλέτα με έναν V8 κινητήρα που θα την ονομάζει Salt Series 1 V8.

Ετικέτες

Sherco 300 SE Factory vs Toyota GR DKR Hilux T1, στον πιο επικίνδυνο ορεινό χωματόδρομο της Ν. Αφρικής [Video]

Με πρωταγωνιστές τους Wade Young και Giniel de Villiers - Ο χαμένος πίνει Red Bull από τη μπότα του νικητή!
motomag Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

H Red Bull κατά καιρούς μας έχει χαρίσει μοναδικά βίντεο τα οποία αποτυπώνουν την αέναη αγωνιστική κόντρα μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, τώρα η διάσημη εταιρεία ενεργειακών ποτών αποφάσισε να μας προσφέρει άλλο ένα αυτή τη φορά στο χώμα, με πρωταγωνιστές το Toyota GR DKR Hilux T1 το οποίο έχει κερδίσει τρεις φορές το Rally Dakar και την δίχρονη enduro μοτοσυκλέτα Sherco 300 SE Factory η οποία θα έκλεβε την παράσταση μερικές ημέρες αργότερα στο φετινό Roof of Africa.

Οι δύο μονομάχοι οι οποίοι έφερε η Red Bull δεν ήταν τυχαίοι. Από την μία ο πολυνίκης του Roof of Africa, Wade Young -o αναβάτης της Sherco λίγες ημέρες αργότερα θα κέρδιζε τον αγώνα φτάνοντας τις οκτώ νίκες- και από την άλλη ο Giniel de Villiers, νικητής του Rally Dakar το 2009. Οι δύο τους λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Hard Enduro Roof of Africa ο οποίος διεξάγεται στο Λεσότο της Αφρικής δέχθηκαν να λάβουν μέρος σε έναν σύντομο αγώνα σε μία διαδρομή που μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει. H Red Bull αποφάσισε πως το γνωστό πέρασμα Sani Pass θα αποτελούσε το σημείο της αγωνιστικής κόντρας ενώ για να κάνει πιο πικάντικο τον αγώνα, ο ηττημένος θα έπρεπε να πιει το γνωστό σε όλους μας Red Bull από το παπούτσι του νικητή στην αφρικανική pub που βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής... Για όσους δεν γνωρίζουν, το Sani Pass είναι μια ορεινή χωμάτινη διαδρομή γεμάτη φουρκέτες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.865 μέτρων, γεμάτη με κροκάλες και νερόλακκους, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας όπως μπαριέρες ή τοιχία στις άκρες του δρόμου!

Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]

Στη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων πρώτος μπήκε στην μάχη με το χρονόμετρο ο Wade Young, με τον 27χρονο να οδηγεί με λύσσα το Sherco SE 300 ενώ το πως κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κροκάλες και τα λούκια είναι άξιο θαυμασμού. Ο παρουσιαστής του βίντεο ανακοινώνει πως ο χρόνος του Young ήταν 4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα λέγοντας στον Giniel de Villiers πως ήρθε η σειρά του. Ο επίσης Νοτιοαφρικάνος ξεκινά με το θηριώδες pick up της Toyota απόδοσης 405 ίππων έχοντας ως στόχο να κερδίσει τον Young και όπως μπορεί κανείς να δει... είχε σαφές πλεονέκτημα. Σε κάθε φουρκέτα το Hilux κουβαλούσε μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το Sherco ενώ ταυτόχρονα η ανάρτηση κατάπινε κάθε ανωμαλία. Μετά το τέλος της εντυπωσιακής κόντρας οι Young και De Villiers βρέθηκαν στην αφρικανική pub για να αποκαλυφθεί ο τελικός νικητής που ήταν ο De Villiers με χρόνο 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Ο Wade Young ο οποίος έχασε το στοίχημα ήπιε το Red Bull από το μποτάκι του De Villers αν και από ότι είδαμε η γεύση του φάνηκε... να μην τον ενθουσιάζει.

Ετικέτες