Σε δημοπρασία το Honda CR72 του Jim Redman

Στο Spring Stafford Sale του οίκου Bonhams
Δημοπρασία του Honda RC72 του Jim Redman
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Σε δημοπρασία στις 22 Απριλίου από τον Οίκο Bonhams βγαίνει η αγωνιστική μοτοσυκλέτα του θρυλικού Jim Redman, μια τετράχρονη δικύλινδρη εν σειρά CR72 247 κ.εκ. του 1963, με δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο, και ονομαστική απόδοση 41 hp / 12.500 rpm.

Ο Βρετανός Jim Redman είχε μεταναστεύσει με την οικογένεια του στη Ροδεσία (νυν Ζιμπάμπουε) στην εφηβεία του. Ξεκίνησε τους αγώνες μοτοσυκλέτες με μια δικύλινδρη Triumph, πριν κερδίσει το Πρωτάθλημα Νότιας Αφρικής με μια AJS 7R και αναχωρήσει για την Ευρώπη.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Redman εμφανίστηκε το 1960, όταν η Honda τον προσέλαβε ως αντικαταστάτη του τραυματία Tom Phillis, με το ιαπωνικό εργοστάσιο να του προσφέρει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Μέχρι το 1966, όταν και αποσύρθηκε από τους αγώνες, ο Redman είχε σημειώσει 45 νίκες GP και είχε κερδίσει 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα για τη Honda, δυο στα 250 και τέσσερα στα 350 κυβικά εκατοστά.

CR72

Με ένα υπογεγραμμένο γράμμα, ο Redman αναφέρει πως αγωνίστηκε με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας στη δεκαετία του 1960, μαζί με τον ομόσταυλο του, Bruce Beale. Η μοτοσυκλέτα είχε αγωνιστεί τόσο στη Νότια Αφρική, όσο και στην Imatra (όπου ο Redman υπέγραψε στο ρεζερβουάρ), αλλά και στο Assen.

cr72

Η μοτοσυκλέτα έχει αναπαλαιωθεί, σε μια διαδικασία που διήρκησε… 30 χρόνια, ενώ κατόπιν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Jim Redman σε event κλασικών μοτοσυκλετών μεταξύ 2008-2014. Τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο Redman αναφέρουν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη για χρήση.

Ο οίκος Bonhams αναμένει να πουλήσει την CR72 σε τιμή ανάμεσα στις 136 και τις 170 χιλιάδες ευρώ.

Voge SR450X – Άνοιξαν οι προπαραγγελίες με έκπτωση ανάλογη της προκαταβολής – Πότε προβλέπονται παραδόσεις

Νέο δικύλινδρο σκούτερ της Voge με crossover σχεδίαση
voge sr450x
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo, το νέο Voge SR450X έχει ήδη τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του. Στην έκθεση η Mototrend το έδειξε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και ανακοίνωσε την τιμή με την οποία θα διατεθεί στη χώρα μας: 6.795 ευρώ.

Εκεί επίσης έγινε για πρώτη φορά γνωστό πως οι προπαραγγελίες για το νέο σκούτερ θα άνοιγαν μέσα στον Απρίλιο, με τις πρώτες παραδόσεις να προβλέπονται για τον Σεπτέμβριο, ενώ ανακοινώθηκε και η προσφορά για όσους σπεύσουν να προπαραγγείλουν, με έκπτωση ισόποση της προκαταβολής με εύρος από 100 ως 500 ευρώ.

Τηρώντας τις εξαγγελίες που έκανε στην έκθεση η Mototrend, λίγο πριν το τέλος το Απρίλη άνοιξε η διαδικασία μέσω της ιστοσελίδα voge.gr/preorder-sr450x.

Το SR450X ξεχωρίζει πρωτίστως χάρη στον δικύλινδρο οκταβάλβιδο κινητήρα 398 cc και 43 hp με crossover/adventure σχεδίαση, κυλώντας σε τροχούς 17 ιντσών μπροστά και 14 πίσω – συνδυασμός που εξασφαλίζει μοτοσυκλετιστικής διάστασης μπροστινή ζάντα, με τον πίσω τροχό να εξασφαλίζει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ικανό για δύο κράνη.

Το νέο σκούτερ της Voge απολαμβάνει επίσης πλουσιότατο πακέτο εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει έγχρωμη TFT οθόνη επτά ιντσών με συνδεσιμότητα, κάμερες καταγραφής εμπρός και πίσω, ΑΒS, TCS, TPMS, ραντάρ ανίχνευσης τυφλού σημείου με ειδοποίηση σύγκρουσης, προβολείς ομίχλης, keyless σύστημα εκκίνησης/ενεργοποίησης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, προστατευτικά κάγκελα, προστατευτικές χούφτες, αντιολισθητικά πατάκια αλουμινίου, USB θύρα φόρτισης και χειρόφρενο.