ΣΕΜΕ: Οι εταιρείες μοτοσυκλετών ενώθηκαν σε σύνδεσμο

Μία κίνηση που επίσημα ξεκινά από σήμερα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/3/2021

Αποτελεί μία κίνηση που έχει γίνει εδώ και καιρό, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του κράτους, κι έτσι τώρα, με τον αριθμό του ΓΕΜΗ μπορεί να γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την σύσταση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών – ΣΕΜΕ. Αυτό σημαίνει πως ο Κλάδος Δικύκλου εντός του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, φεύγει από τον ΣΕΑΑ και γίνεται πλέον ΣΕΜΕ.

Στον σύνδεσμο έχουν μπει όλες οι μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες μοτοσυκλετών και αντιπροσωπείες, πλην της Γκοργκόλη Α.Ε. (από τους μεγάλους εισαγωγείς που λείπουν καθώς υπάρχουν και άλλοι) όπως φαίνεται και από δελτίο τύπου του ΣΕΜΕ.

Μέχρι τις πρώτες εκλογές, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο κ. Σωτήρης Χατζίκος από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ που ήταν και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στον Κλάδο Δικύκλου του ΣΕΑΑ.

Έχουμε στα χέρια μας μία μακρά συνέντευξη του κ. Χατζίκου και προαναγγέλλουμε περισσότερα για τον ΣΕΜΕ:

 

 

Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών - ΣΕΜΕ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2021

Με την επίσημη καταχώρηση στο ΓΕΜΗ (αριθμός 158322201000), συστήνεται ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών, με διακριτικό τίτλο ΣΕΜΕ.

Ο κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η ισόρροπη, συνεπής και μακροπρόθεσμη διεύρυνση της αγοράς δικύκλων όλων των τύπων (L1e, L2e, L3e, L4e, L5e, L6e, L7e), προς όφελος των μελών, των αναβατών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.

Ο ΣΕΜΕ πιστεύει ότι η υγιής ανάπτυξη του κλάδου προϋποθέτει την ασφαλή και βιώσιμη χρήση των δικύκλων, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους με όλους τους χρήστες του δρόμου. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύει να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα όπως και με αντίστοιχους θεσμικούς συνομιλητές στο εξωτερικό.

Ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου είναι οι εξής εταιρείες:

  • BMW HELLAS AE (BMW)
  • KOSMOCAR AE (Ducati)
  • K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE AE (KTM, Husqvarna, GAS GAS)
  • MOTO TREND AE (Kymco)
  • PIAGGIO HELLAS AE (Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Derbi)
  • TEOMOTO AE (Kawasaki, Peugeot Motorcycles).
  • ΑΔΕΛΦΟI ΣΑΡΑΚΑΚΗ AEBME (Honda)
  • ΗΛΙΟΦΙΛ AE (Triumph)
  • ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ AEE (Yamaha)
  • ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ AEBE (Suzuki).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΕ ορίστηκε ο κ. Σωτήρης Χατζίκος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ, Αντιπρόεδρος ο κ. Σόλων Κοντός της K-Motors South East Europe ΑΕ και Γενικός Γραμματέας ο κ. Φώτιος Δράκος της Piaggio Hellas ΑΕ.

 

Μύκονος: Ξεκράνωτος αναβάτης επιχειρεί σούζα - Δεν πήγε πολύ καλά [Video]

Ντυμένος για παραλία, μόνο t-shirt και βερμούδα
souza
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Πρόσφατα ένα video είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ένας αναβάτης χωρίς κράνος και φορώντας βερμούδα επιχείρησε να κάνει σούζα σε δημόσιο δρόμο, υπερεκτιμώντας τις ικανότητές του.

Ο αναβάτης που, όπως θα δείτε και εσείς, δεν έχει ούτε ένα στοιχείο προστατευτικού εξοπλισμού , επιχείρησε να κάνει σούζα σε δρόμο της Μυκόνου, ο οποίος είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία έχοντας πίσω διερχόμενα οχήματα. Η προσπάθεια δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ο αναβάτης έπεσε και σύρθηκε στην άσφαλτο.

Εκτός από την δική του σωματική ακεραιότητα, ο αναβάτης έθεσε σε κίνδυνο και εκείνη των συνανθρώπων του που μπορεί να διέρχονταν του σημείου όταν επιχείρησε σούζα χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη φορά που θα δοκιμάσει να το κάνει σε χώρο όπου δεν κυκλοφορούν άλλα οχήματα φορώντας όλον τον προστατευτικό εξοπλισμό του.

Παρακάτω και το εν λόγω video:

 
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014