Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στα Μέγαρα

Από το

Μαύρο Σκύλο

8/7/2011

Το California Superbike School διοργάνωσε με επιτυχία ένα μονήμερο σχολείο στην πίστα των Μεγάρων το Σάββατο 2 Ιουλίου.
Το California Superbike School αναλαμβάνει στην Ελλάδα τη διοργάνωση των διάσημων σεμιναρίων ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας με σκοπό οι μαθητές μας, όταν ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμα, να έχουν περισσότερο έλεγχο, λιγότερες αβεβαιότητες και καλύτερη κατανόηση στο τρόπο που συνεργάζεται οδηγός με τη μοτοσυκλέτα του.
Με συγκεκριμένες τεχνικές οδήγησης και με την πιο καταρτισμένη ομάδα εκπαιδευτών, μια ημέρα στο California Superbike School αναβαθμίσει τη γνώση και κατανόηση του οδηγού γύρω από την οδήγηση. To περιοδικό ΜΟΤΟ αναγνωρίζοντας την ανάγκη καλύτερης κατάρτισης των οδηγών μοτοσυκλετών υποστηρίζει την προσπάθεια ως αποκλειστικό χορηγός επικοινωνίας. Επίσης υποστηρικτές του σχολείου είναι η Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε επίσημος και  αποκλειστικός διανομέα της Yamaha Motor Co. Ltd, η Schuberth, τα ελαστικά Metzeler της Intramoto και η Alpinestars. Την τεχνική υποστήριξη των μοτοσυκλετών την έχει αναλάβει ο Νίκος Τσεσμελής, τα ελαστικά μας τα προσέχει ο BOUKIS WAY, το Dirty Wash μας κρατά καθαρούς και το USED-MOTO.gr μας κρατά ενήμερους.
Πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.superbikeschool.co.gr

Harley-Davidson - Ξεπλήρωσε δάνειο 700 εκατ. ευρώ νωρίτερα από την προθεσμία

Μια αισιόδοξη νότα για την αμερικάνικη εταιρεία που διανύει δύσκολες εποχές
Harley-Davidson αποπληρωμή δανείου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2026

Η Harley-Davidson Financial Services, η χρηματοοικονομική θυγατρική της Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει πλήρως ένα μεγάλο δάνειο που είχε πάρει από επενδυτές, λίγο νωρίτερα από όσο ήταν υποχρεωμένη να το κάνει -γεγονός που δείχνει ικανοποιητική ρευστότητα, ενώ μέσω της πιο γρήγορης αποπληρωμής η εταιρεία γλιτώνει περαιτέρω τόκους.

Το δάνειο αυτό είχε δοθεί μέσω ομολόγων συνολικής αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5,125% και κανονικά θα έληγε “μέσα στο 2026”. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία ενημερώνει ότι στις 15 Μαρτίου 2026 θα επιστρέψει στους επενδυτές όλο το ποσό των ομολόγων, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο, μαζί με τους τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή θα προέλθουν από τα διαθέσιμα μετρητά που ήδη έχει στο ταμείο της. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα υπάρχουν πλέον ως χρηματοοικονομικό προϊόν. Για αυτόν τον λόγο θα ζητηθεί από το χρηματιστήριο Euronext Dublin να αφαιρέσει τα ομόλογα από τη λίστα των τίτλων που διαπραγματεύονται εκεί.

Επισημαίνεται πως μια εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει νωρίτερα ένα τέτοιο δάνειο για διάφορους λόγους. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν έχει αρκετά διαθέσιμα χρήματα και θέλει να μειώσει τα χρέη της. Με την πρόωρη εξόφληση σταματά να πληρώνει τόκους στο μέλλον, άρα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης. Μπορεί επίσης να το κάνει αν σκοπεύει να δανειστεί ξανά με καλύτερους όρους, δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο, ή αν θέλει να βελτιώσει τη γενική οικονομική της εικόνα μειώνοντας το συνολικό της χρέος.

Ετικέτες