Serres Rally 2017

Οι Σέρρες φιλοξενούν άλλο ένα μεγάλο Rally
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/8/2017

Οι Σέρρες ζουν αυτές τις μέρες την έξαψη του ετήσιου Serres Rally, που αποτελεί πλέον ένα θεσμό όχι μόνο για την όμορφη πόλη με το μεγάλο αγωνιστικό υπόβαθρο, αλλά και για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη! Το Rally των Σερρών διεξάγεται με τις προδιαγραφές της FIM και είναι ένα από τα πιο οργανωμένα Rally της Ευρώπης.

Μέσα σε 6+1 μέρες, οι συμμετέχοντες από διάφορες χώρες θα διανύσουν 1.400 χιλιόμετρα καλύπτοντας μία τεράστια περιοχή των Σερρών και της Δράμας, φτάνοντας στην Χαλκιδική αλλά και μέσα στην Βουλγαρία σε διαδρομές που διαπερνούν συνεχώς τα σύνορα. Η Κυριακή και η Δευτέρα ήταν οι πρώτες μέρες του Rally, με την εκκίνηση να δίνεται από το κέντρο των Σερρών. Την Τρίτη οι συμμετέχοντες είχαν την πρώτη δυνατή ημέρα οδήγησης φτάνοντας μέχρι τα όρια της λίμνης Κορώνειας και την λίμνης Βόλβης, συνεχίζοντας πάνω από την Ασπροβάλτα, πριν επιστρέψουν στις Σέρρες μετά από 320 χιλιόμετρα. Το Serres Rally πραγματοποιεί καθημερινά μεγάλες κυκλικές διαδρομές επιστρέφοντας στην βάση του και εχθές ήταν ο πρώτος από αυτούς τους μεγάλους κύκλους. Οι συμμετέχοντες πέρασαν χθες την πεδιάδα των Σερρών που διακόπτεται από την τεχνητή κοίτη του Στρυμόνα και ανέβηκαν στο κατάφυτο όρος Βερτίσκο πριν αρχίσουν να κατηφορίζουν ξανά από την πλευρά των λιμνών, όπου είχαν πανοραμική θέα!

Σήμερα ξεκίνησαν με διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, ανεβαίνοντας προς Λαϊλιά και Άγκιστρο σε μία διαδρομή περίπου τριακοσιών χιλιομέτρων, μέσα στην πανέμορφη φύση. Μέχρι στιγμής το Serres Rally διεξάγεται ομαλά χωρίς προβλήματα

 

 

Απεργία πείνας και 2 χρόνια επιπλέον ποινής στο ζευγάρι Άγγλων μοτοσυκλετιστών που συνελήφθη πέρυσι στο Ιράν

Οι Craig και Lindsay Foreman έχουν ήδη περάσει 19 μήνες στη φυλακή
Craig-and-Lindsay-Foreman
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Το ζεύγος των Βρετανών μοτοσυκλετιστών ταξίδευε από την πατρίδα τους προς την Αυστραλία με μοτοσυκλέτες όταν συνελήφθησαν στο Ιράν τον Ιανουάριο του 2025 με την κατηγορία της κατασκοπίας. Σε μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, οι Craig και Lindsay Foreman καταδικάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάθειρξη δέκα ετών με συνοπτικές και μάλλον αδιαφανείς διαδικασίες.

Την ώρα που στην Αγγλία οι συγγενείς τους καλούν σε συγκέντρωση υπογραφών για την απελευθέρωσή τους και ενώ έχει ήδη διοργανωθεί μοτοσυκλετιστική συγκέντρωση στο Λονδίνο προς στήριξή τους, οι αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα προς την απελευθέρωση του δύο 52χρονων.

Από τον περασμένο Μάιο τόσο ο Craig όσο και η Lindsay έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκισή τους, με ανθρωπιστικές οργανώσεις να αποκαλύπτουν πως αμφότεροι έχουν πλέον προβλήματα υγείας και ειδικότερα ο Craig που άρχισε νωρίτερα από τη σύζυγό του και έχει χάσει περίπου 16 κιλά στο διάστημα αυτό.

Τώρα ωστόσο έγινε γνωστό πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει, καθώς ο Craig Foreman τιμωρήθηκε με δύο επιπλέον χρόνια στην ποινή του επειδή επικοινώνησε με ΜΜΕ μέσα από το κελί του.

Όπως δήλωσε ο γιος της Lindsay, Joe Bennett: "Του είπαν πως θα τον πάνε σε συνάντηση με τον δικηγόρο του, αλλά αντιθέτως βρέθηκε ενώπιον δικαστή που τον ενημέρωσε για την αύξηση της ποινής του. Δεν του επιτράπηκε να επικοινωνήσει με δικηγόρο, ούτε με μεταφραστή και δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Η αγγλική κυβέρνηση όρισε τον βουλευτή των Συντηρητικών, Alistair Burt, ως ειδικό απεσταλμένο για Βρετανούς πολίτες που έχουν φυλακιστεί σε άλλες χώρες, γεγονός που δίνει μια ικμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον των Foreman, ωστόσο ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον Περσικό Κόλπο οπωσδήποτε δυσχεραίνει κάθε σχετική προσπάθεια.