Serres Rally 2017

Οι Σέρρες φιλοξενούν άλλο ένα μεγάλο Rally
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/8/2017

Οι Σέρρες ζουν αυτές τις μέρες την έξαψη του ετήσιου Serres Rally, που αποτελεί πλέον ένα θεσμό όχι μόνο για την όμορφη πόλη με το μεγάλο αγωνιστικό υπόβαθρο, αλλά και για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη! Το Rally των Σερρών διεξάγεται με τις προδιαγραφές της FIM και είναι ένα από τα πιο οργανωμένα Rally της Ευρώπης.

Μέσα σε 6+1 μέρες, οι συμμετέχοντες από διάφορες χώρες θα διανύσουν 1.400 χιλιόμετρα καλύπτοντας μία τεράστια περιοχή των Σερρών και της Δράμας, φτάνοντας στην Χαλκιδική αλλά και μέσα στην Βουλγαρία σε διαδρομές που διαπερνούν συνεχώς τα σύνορα. Η Κυριακή και η Δευτέρα ήταν οι πρώτες μέρες του Rally, με την εκκίνηση να δίνεται από το κέντρο των Σερρών. Την Τρίτη οι συμμετέχοντες είχαν την πρώτη δυνατή ημέρα οδήγησης φτάνοντας μέχρι τα όρια της λίμνης Κορώνειας και την λίμνης Βόλβης, συνεχίζοντας πάνω από την Ασπροβάλτα, πριν επιστρέψουν στις Σέρρες μετά από 320 χιλιόμετρα. Το Serres Rally πραγματοποιεί καθημερινά μεγάλες κυκλικές διαδρομές επιστρέφοντας στην βάση του και εχθές ήταν ο πρώτος από αυτούς τους μεγάλους κύκλους. Οι συμμετέχοντες πέρασαν χθες την πεδιάδα των Σερρών που διακόπτεται από την τεχνητή κοίτη του Στρυμόνα και ανέβηκαν στο κατάφυτο όρος Βερτίσκο πριν αρχίσουν να κατηφορίζουν ξανά από την πλευρά των λιμνών, όπου είχαν πανοραμική θέα!

Σήμερα ξεκίνησαν με διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, ανεβαίνοντας προς Λαϊλιά και Άγκιστρο σε μία διαδρομή περίπου τριακοσιών χιλιομέτρων, μέσα στην πανέμορφη φύση. Μέχρι στιγμής το Serres Rally διεξάγεται ομαλά χωρίς προβλήματα

 

 

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες