Serres Rally 2017

Οι Σέρρες φιλοξενούν άλλο ένα μεγάλο Rally
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/8/2017

Οι Σέρρες ζουν αυτές τις μέρες την έξαψη του ετήσιου Serres Rally, που αποτελεί πλέον ένα θεσμό όχι μόνο για την όμορφη πόλη με το μεγάλο αγωνιστικό υπόβαθρο, αλλά και για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη! Το Rally των Σερρών διεξάγεται με τις προδιαγραφές της FIM και είναι ένα από τα πιο οργανωμένα Rally της Ευρώπης.

Μέσα σε 6+1 μέρες, οι συμμετέχοντες από διάφορες χώρες θα διανύσουν 1.400 χιλιόμετρα καλύπτοντας μία τεράστια περιοχή των Σερρών και της Δράμας, φτάνοντας στην Χαλκιδική αλλά και μέσα στην Βουλγαρία σε διαδρομές που διαπερνούν συνεχώς τα σύνορα. Η Κυριακή και η Δευτέρα ήταν οι πρώτες μέρες του Rally, με την εκκίνηση να δίνεται από το κέντρο των Σερρών. Την Τρίτη οι συμμετέχοντες είχαν την πρώτη δυνατή ημέρα οδήγησης φτάνοντας μέχρι τα όρια της λίμνης Κορώνειας και την λίμνης Βόλβης, συνεχίζοντας πάνω από την Ασπροβάλτα, πριν επιστρέψουν στις Σέρρες μετά από 320 χιλιόμετρα. Το Serres Rally πραγματοποιεί καθημερινά μεγάλες κυκλικές διαδρομές επιστρέφοντας στην βάση του και εχθές ήταν ο πρώτος από αυτούς τους μεγάλους κύκλους. Οι συμμετέχοντες πέρασαν χθες την πεδιάδα των Σερρών που διακόπτεται από την τεχνητή κοίτη του Στρυμόνα και ανέβηκαν στο κατάφυτο όρος Βερτίσκο πριν αρχίσουν να κατηφορίζουν ξανά από την πλευρά των λιμνών, όπου είχαν πανοραμική θέα!

Σήμερα ξεκίνησαν με διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, ανεβαίνοντας προς Λαϊλιά και Άγκιστρο σε μία διαδρομή περίπου τριακοσιών χιλιομέτρων, μέσα στην πανέμορφη φύση. Μέχρι στιγμής το Serres Rally διεξάγεται ομαλά χωρίς προβλήματα

 

 

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.