Sherco 2020 – Υποδοχή με λαμπρό πάρτι

Εορτασμός 2 ετών στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/12/2019

Τα δύο χρόνια στην Ελλάδα γιορτάζει η Sherco και ταυτόχρονα υποδέχεται τα νέα της μοντέλα για το 2020 με ένα λαμπρό πάρτι στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το βράδυ: ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ 159

11143 Αθήνα

Η Sherco, μία εταιρία που φτιάχνει ξεκάθαρα μοτοσυκλέτες για αγωνιστική οδήγηση στο χώμα, με την έννοια πως αυτό που θα πάρει ο ιδιώτης θα είναι αυτό που θα έχει και ο αγωνιζόμενος, προχώρησε σε βασικές αλλαγές για το 2020 με βάση όλα ζήτησε το πυκνό δίκτυο αντιπροσωπειών της ανά τον κόσμο. Για τα δεδομένα ενός τέτοιου κατασκευαστή, το γεγονός πως έχει περισσότερους από 500 αντιπροσώπους μονάχα στην Ευρώπη και άλλους 100 στις ΗΠΑ, δείχνει την δέσμευσή της να είναι δίπλα σε κάθε πελάτη της, είτε αγωνίζεται με τις μοτοσυκλέτες της, είτε όχι. Το ίδιο απαντά και ο Έλληνας αντιπρόσωπος, με την δέσμευση πως είναι ένα τηλέφωνο μακριά για κάθε έναν φίλο της μάρκας!

Για το 2020 όλα τα enduro μοντέλα έχουν μειωμένες τριβές στο μοχλικό της ανάρτησης και αυξημένες ανοχές. Η εισαγωγή στα δίχρονα 250 και 300 έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και 15mm μικρότερη διαδρομή από το καρμπυρατέρ στον κύλινδρο. Στόχος όχι μόνο η απόδοση αλλά και η απόκριση χαμηλά για καλύτερο έλεγχο στις extreme χωμάτινες διαδρομές.

Με νέα reed valve ασφαλίζοντας καλύτερα και προσφέροντας βελτιωμένη ροή, υπάρχει άλλος ένας λόγος να ισχυρίζεται η Sherco πως η απόδοση στις μεσαίες στροφές έχει βελτιωθεί.

Σημαντικό το γεγονός για όλους όσους μπλέκουν σε σκληρά χωμάτινα κομμάτια, πως πλέον ο συμπλέκτης έχει ελαφρύτερη αίσθηση. Ξεκούραστο χέρι, σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερα λάθη. Αντίστοιχα και τα γρανάζια στην μίζα έχουν ελαφρύνει και μάλιστα πολύ, μειώνοντας την αδράνεια. Ήταν κάτι που η Sherco έκανε σε πολλά σημεία, καθώς δεν χρειαζόταν να έχει τόση αδράνεια, διατηρώντας -κατά δήλωση- την αντοχή και την αξιοπιστία.

Επιγραμματικά, πέρα από τις βασικές αλλαγές, η οδήγηση του συμπλέκτη έχει γίνει καλύτερη σε όλα τα σημεία. Τα 250 και 300 έχουν καλύτερη πλήρωση καυσίμου και μία ρεζέρβα που πλέον είναι 1,5 λίτρο, δίνοντας καλή αυτονομία για να κατέβεις από το βουνό σε αναζήτηση βενζινάδικου. Νέο KYB αμορτισέρ και βελτιωμένο πιρούνι για τα Factory και τα XC, νέα και η τελική και πρωτεύουσα μετάδοση, όπου και πάλι τα γρανάζια έχασαν βάρος με περισσότερες τρύπες. Όλα τα Racing έχουν ελαφρύτερο κατά 150g πλαστικό προστατευτικό καπάκι στο τελικό. Στα 450 και 500 οι τετράχρονοι κινητήρες έχουν ελαφρύνει κατά 600g από στρόφαλο κυρίως και σύστημα συμπλέκτη, ενώ στα 125 το πιστόνι έχει νέο προφίλ και νέα χαρτογράφηση.

Σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν τα 2020 μοντέλα που ήδη έχουν έρθει αλλά και τα δύο χρόνια τους, οι άνθρωποι της Sherco διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή με ανοικτή πρόσκληση για όλους όσους μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις τους. Μαζί τους ο Uncl Paul διάσημος για τα τατουάζ και τα σχέδιά του, που θα διαθέτει σε προνομιακή τιμή για καλό σκοπό, για την σίτιση των αδέσποτων!

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.