Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Sherco 2020 – Υποδοχή με λαμπρό πάρτι

Εορτασμός 2 ετών στην Ελλάδα

Τα δύο χρόνια στην Ελλάδα γιορτάζει η Sherco και ταυτόχρονα υποδέχεται τα νέα της μοντέλα για το 2020 με ένα λαμπρό πάρτι στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το βράδυ: ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ 159

11143 Αθήνα

Η Sherco, μία εταιρία που φτιάχνει ξεκάθαρα μοτοσυκλέτες για αγωνιστική οδήγηση στο χώμα, με την έννοια πως αυτό που θα πάρει ο ιδιώτης θα είναι αυτό που θα έχει και ο αγωνιζόμενος, προχώρησε σε βασικές αλλαγές για το 2020 με βάση όλα ζήτησε το πυκνό δίκτυο αντιπροσωπειών της ανά τον κόσμο. Για τα δεδομένα ενός τέτοιου κατασκευαστή, το γεγονός πως έχει περισσότερους από 500 αντιπροσώπους μονάχα στην Ευρώπη και άλλους 100 στις ΗΠΑ, δείχνει την δέσμευσή της να είναι δίπλα σε κάθε πελάτη της, είτε αγωνίζεται με τις μοτοσυκλέτες της, είτε όχι. Το ίδιο απαντά και ο Έλληνας αντιπρόσωπος, με την δέσμευση πως είναι ένα τηλέφωνο μακριά για κάθε έναν φίλο της μάρκας!

Για το 2020 όλα τα enduro μοντέλα έχουν μειωμένες τριβές στο μοχλικό της ανάρτησης και αυξημένες ανοχές. Η εισαγωγή στα δίχρονα 250 και 300 έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και 15mm μικρότερη διαδρομή από το καρμπυρατέρ στον κύλινδρο. Στόχος όχι μόνο η απόδοση αλλά και η απόκριση χαμηλά για καλύτερο έλεγχο στις extreme χωμάτινες διαδρομές.

Με νέα reed valve ασφαλίζοντας καλύτερα και προσφέροντας βελτιωμένη ροή, υπάρχει άλλος ένας λόγος να ισχυρίζεται η Sherco πως η απόδοση στις μεσαίες στροφές έχει βελτιωθεί.

Σημαντικό το γεγονός για όλους όσους μπλέκουν σε σκληρά χωμάτινα κομμάτια, πως πλέον ο συμπλέκτης έχει ελαφρύτερη αίσθηση. Ξεκούραστο χέρι, σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερα λάθη. Αντίστοιχα και τα γρανάζια στην μίζα έχουν ελαφρύνει και μάλιστα πολύ, μειώνοντας την αδράνεια. Ήταν κάτι που η Sherco έκανε σε πολλά σημεία, καθώς δεν χρειαζόταν να έχει τόση αδράνεια, διατηρώντας -κατά δήλωση- την αντοχή και την αξιοπιστία.

Επιγραμματικά, πέρα από τις βασικές αλλαγές, η οδήγηση του συμπλέκτη έχει γίνει καλύτερη σε όλα τα σημεία. Τα 250 και 300 έχουν καλύτερη πλήρωση καυσίμου και μία ρεζέρβα που πλέον είναι 1,5 λίτρο, δίνοντας καλή αυτονομία για να κατέβεις από το βουνό σε αναζήτηση βενζινάδικου. Νέο KYB αμορτισέρ και βελτιωμένο πιρούνι για τα Factory και τα XC, νέα και η τελική και πρωτεύουσα μετάδοση, όπου και πάλι τα γρανάζια έχασαν βάρος με περισσότερες τρύπες. Όλα τα Racing έχουν ελαφρύτερο κατά 150g πλαστικό προστατευτικό καπάκι στο τελικό. Στα 450 και 500 οι τετράχρονοι κινητήρες έχουν ελαφρύνει κατά 600g από στρόφαλο κυρίως και σύστημα συμπλέκτη, ενώ στα 125 το πιστόνι έχει νέο προφίλ και νέα χαρτογράφηση.

Σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν τα 2020 μοντέλα που ήδη έχουν έρθει αλλά και τα δύο χρόνια τους, οι άνθρωποι της Sherco διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή με ανοικτή πρόσκληση για όλους όσους μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις τους. Μαζί τους ο Uncl Paul διάσημος για τα τατουάζ και τα σχέδιά του, που θα διαθέτει σε προνομιακή τιμή για καλό σκοπό, για την σίτιση των αδέσποτων!