Sherco 2020 – Υποδοχή με λαμπρό πάρτι

Εορτασμός 2 ετών στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/12/2019

Τα δύο χρόνια στην Ελλάδα γιορτάζει η Sherco και ταυτόχρονα υποδέχεται τα νέα της μοντέλα για το 2020 με ένα λαμπρό πάρτι στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το βράδυ: ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ 159

11143 Αθήνα

Η Sherco, μία εταιρία που φτιάχνει ξεκάθαρα μοτοσυκλέτες για αγωνιστική οδήγηση στο χώμα, με την έννοια πως αυτό που θα πάρει ο ιδιώτης θα είναι αυτό που θα έχει και ο αγωνιζόμενος, προχώρησε σε βασικές αλλαγές για το 2020 με βάση όλα ζήτησε το πυκνό δίκτυο αντιπροσωπειών της ανά τον κόσμο. Για τα δεδομένα ενός τέτοιου κατασκευαστή, το γεγονός πως έχει περισσότερους από 500 αντιπροσώπους μονάχα στην Ευρώπη και άλλους 100 στις ΗΠΑ, δείχνει την δέσμευσή της να είναι δίπλα σε κάθε πελάτη της, είτε αγωνίζεται με τις μοτοσυκλέτες της, είτε όχι. Το ίδιο απαντά και ο Έλληνας αντιπρόσωπος, με την δέσμευση πως είναι ένα τηλέφωνο μακριά για κάθε έναν φίλο της μάρκας!

Για το 2020 όλα τα enduro μοντέλα έχουν μειωμένες τριβές στο μοχλικό της ανάρτησης και αυξημένες ανοχές. Η εισαγωγή στα δίχρονα 250 και 300 έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και 15mm μικρότερη διαδρομή από το καρμπυρατέρ στον κύλινδρο. Στόχος όχι μόνο η απόδοση αλλά και η απόκριση χαμηλά για καλύτερο έλεγχο στις extreme χωμάτινες διαδρομές.

Με νέα reed valve ασφαλίζοντας καλύτερα και προσφέροντας βελτιωμένη ροή, υπάρχει άλλος ένας λόγος να ισχυρίζεται η Sherco πως η απόδοση στις μεσαίες στροφές έχει βελτιωθεί.

Σημαντικό το γεγονός για όλους όσους μπλέκουν σε σκληρά χωμάτινα κομμάτια, πως πλέον ο συμπλέκτης έχει ελαφρύτερη αίσθηση. Ξεκούραστο χέρι, σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερα λάθη. Αντίστοιχα και τα γρανάζια στην μίζα έχουν ελαφρύνει και μάλιστα πολύ, μειώνοντας την αδράνεια. Ήταν κάτι που η Sherco έκανε σε πολλά σημεία, καθώς δεν χρειαζόταν να έχει τόση αδράνεια, διατηρώντας -κατά δήλωση- την αντοχή και την αξιοπιστία.

Επιγραμματικά, πέρα από τις βασικές αλλαγές, η οδήγηση του συμπλέκτη έχει γίνει καλύτερη σε όλα τα σημεία. Τα 250 και 300 έχουν καλύτερη πλήρωση καυσίμου και μία ρεζέρβα που πλέον είναι 1,5 λίτρο, δίνοντας καλή αυτονομία για να κατέβεις από το βουνό σε αναζήτηση βενζινάδικου. Νέο KYB αμορτισέρ και βελτιωμένο πιρούνι για τα Factory και τα XC, νέα και η τελική και πρωτεύουσα μετάδοση, όπου και πάλι τα γρανάζια έχασαν βάρος με περισσότερες τρύπες. Όλα τα Racing έχουν ελαφρύτερο κατά 150g πλαστικό προστατευτικό καπάκι στο τελικό. Στα 450 και 500 οι τετράχρονοι κινητήρες έχουν ελαφρύνει κατά 600g από στρόφαλο κυρίως και σύστημα συμπλέκτη, ενώ στα 125 το πιστόνι έχει νέο προφίλ και νέα χαρτογράφηση.

Σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν τα 2020 μοντέλα που ήδη έχουν έρθει αλλά και τα δύο χρόνια τους, οι άνθρωποι της Sherco διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή με ανοικτή πρόσκληση για όλους όσους μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις τους. Μαζί τους ο Uncl Paul διάσημος για τα τατουάζ και τα σχέδιά του, που θα διαθέτει σε προνομιακή τιμή για καλό σκοπό, για την σίτιση των αδέσποτων!

Αποκλειστικό: TVS και NORTON ανακοινώνουν το Ευρωπαϊκό πλάνο – Η Ελλάδα από τις πρώτες αντιπροσωπείες!

Στην 2η μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Γαλλία
Αποκλειστικό: TVS και NORTON ανακοινώνουν το Ευρωπαϊκό πλάνο – Η Ελλάδα από τις πρώτες αντιπροσωπείες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/2/2026

Η Ινδική TVS που στην Ευρώπη μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει το BMW 310GS, δηλαδή το χειρότερο BMW που έχει βγει ποτέ, για να μην ξεχνάμε όσα έχουμε γράψει στο MOTO για το μοντέλο αυτό, είναι παράλληλα και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου με εκατομμύρια μονάδες και το σημαντικότερο, με μία τεράστια ρευστότητα που απαιτεί επενδύσεις για να μην χάσει την αξία της από τον πληθωρισμό.

Στην κατάταξη της Ινδίας που εδώ και έξι χρόνια είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου με πωλήσεις που κυμαίνονται στην τάξη των 20 εκατομμυρίων μονάδων τον χρόνο η Hero είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής με Bajaj και TVS να ακολουθούν. Από τους τέσσερις μεγάλους κατασκευαστές εντός Ινδίας, με την Royal Enfield να ακολουθεί, οι τρεις πρώτοι ελέγχουν και μία σειρά από κοινοπραξίες όπου κατασκευάζουν ήδη μοτοσυκλέτες για άλλες μάρκες με την Bajaj να κάνει την κίνηση ματ, εξαγοράζοντας την KTM.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα κομβικό σημείο: Ο ανταγωνισμός εσωτερικά της Ινδίας είναι αμείλικτος και πλέον εξάγεται και μεταφέρεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ όπου η επίθεση των Κινέζων έχει γράψει κιόλας τις πρώτες της νίκες.

Τι έχει συμβεί αυτή την στιγμή:

Επισκεφτήκαμε την Λυόν όπου σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει τις πύλες της η 2η μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, πέφτοντας πάνω σε παρουσίαση της TVS στον γαλλικό Τύπο. Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο πως ο τίτλος αυτός για το Σαλόνι Μοτοσυκλέτας της Λυών, είναι κάτι νέο και έρχεται μετά την συρρίκνωση της Intermot στην Γερμανία. Αξίζει η Έκθεση εδώ στην Γαλλία να γίνει το πεδίο αποκαλύψεων νέων μοντέλων και να αναλάβει τον ρόλο της Intermot, αν αυτή συνεχίσει στο μέγεθος που τώρα βρίσκεται, συρρικνωμένη σε εθνικό επίπεδο ή σε επίπεδο γερμανόφωνων χωρών, αν θέλετε.

Μόλις στο προηγούμενο τεύχος, είχαμε συνέντευξη του Brian Gillen που έχει αναλάβει την ηγεσία της Norton η οποία κινείται με ζεστό χρήμα από την TVS.

Αποκλειστικό: TVS και NORTON ανακοινώνουν το Ευρωπαϊκό πλάνο – Η Ελλάδα από τις πρώτες αντιπροσωπείες!
το περίπτερο της Norton στην Έκθεση της Λυών

Ας σημειωθεί πως το «ζεστό χρήμα» που έχει καταπιεί αυτή η εταιρεία τα τελευταία 20 χρόνια θα μπορούσε να θερμάνει την Σιβηρία και το τι έχουν κρατήσει από όλα αυτά και πώς θέλουν να συνεχίσουν με αυτό το βάρος, το αφήνουμε στην αποκλειστική συνέντευξη που έχει ήδη εκδοθεί στην έντυπη έκδοσή μας. Εκείνο που πηγάζει από όλο αυτό όμως, είναι πως η TVS ακολουθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης όπου έχει δώσει προεγκρίσεις για κινήσεις έως μία συγκεκριμένη τάξη μεγέθους αφήνοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων στα στελέχη που έχει εμπιστευτεί, επιτρέποντας έτσι ταχύτητα στις αποφάσεις και την ευελιξία που πρέπει να υπάρχει σε κάθε νέο ξεκίνημα.

Δεύτερο στάδιο που επίσης θα θυμάστε, η εξαγορά από την TVS της ιταλικής εταιρείας που αναλαμβάνει τον έλεγχο μοτοσυκλετών προπαραγωγής για πολλούς κατασκευαστές και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της κατασκευής μοτοσυκλετών. Πλέον θα ασχολούνται ως R&D για την TVS προετοιμάζοντας την γκάμα της εταιρείας για την Ευρώπη. Αυτή δεν υπάρχει ακόμη! Αυτό είναι το άλλο μεγάλο νέο για τον τρόπο που η TVS επεκτείνεται εδώ.

Αποκλειστικό: TVS και NORTON ανακοινώνουν το Ευρωπαϊκό πλάνο – Η Ελλάδα από τις πρώτες αντιπροσωπείες!
Η TVS έχει συγκεκριμένο πλάνο επέκτασης για όλη την Ευρώπη!

Ήρθε για να προετοιμάσει το δίκτυο πωλήσεων, να δημιουργήσει κέντρο R&D αλλά και κέντρο logistics που θα καλύψει όλα τα ανταλλακτικά από Ευρωπαϊκό έδαφος και έπειτα θα βγει στην αγορά με νέα μοντέλα.

Ωστόσο ορισμένα από τα μοντέλα που έχει ήδη, όπως το RXT300 θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν κοινό στον ευρωπαϊκό νότο και ειδικά στην Ελλάδα είναι μία μοτοσυκλέτα που μας ταιριάζει πλήρως ενώ περνά και τις νέες προδιαγραφές ήδη. Ομοίως και στην Ιταλία.

Η TVS στην πρώτη αυτή ενημέρωση που είχαμε μιλώντας μαζί τους, έχει ήδη αντιπρόσωπο στην Ιταλία και αποφάσισε πως στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και υψηλή πολυπλοκότητα, θα κινηθεί μέσω αντιπροσώπευσης ενώ σε Γαλλία, Γερμανία κτλ θα βρίσκεται απευθείας δημιουργώντας θυγατρικές με κέντρο την Γαλλία. Στην Αγγλία έχει ήδη την Norton, στην Ισπανία έχει βρει ήδη αντιπρόσωπο και είναι στη διαδικασία αναζήτησης στην Πορτογαλία.

Αποκλειστικό: TVS και NORTON ανακοινώνουν το Ευρωπαϊκό πλάνο – Η Ελλάδα από τις πρώτες αντιπροσωπείες!

Για την Ελλάδα μας είπαν πως έχουν δει το τελευταίο διάστημα όλους τους ενδιαφερόμενους και έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος των προτάσεων και συμφωνηθεί η αντιπροσώπευση. Με την τελική υπογραφή των συμβολαίων το προσεχές διάστημα, θα ανακοινώσουν επίσημα και την έναρξη της αντιπροσώπευσής της με το σχήμα που έχουν επιλέξει.

Τουλάχιστον τρεις ελληνικές εταιρείες αντιπροσωπειών έχουν ενδιαφερθεί για την TVS με κλιμάκιό τους να έχει ταξιδέψει στην χώρα μας αρκετές φορές, πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.

Έχουμε ήδη ζητήσει συνέντευξη από τον υπεύθυνο Ευρώπης αλλά και τα στελέχη από την Ινδία που βρίσκονται εδώ στην Γαλλία, για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες τόσο για την χώρα μας, όσο και για την ευρύτερη εικόνα της επέκτασής τους και θα επανέλθουμε με νέα αρθρογραφία.