Sherco 2020 – Υποδοχή με λαμπρό πάρτι

Εορτασμός 2 ετών στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/12/2019

Τα δύο χρόνια στην Ελλάδα γιορτάζει η Sherco και ταυτόχρονα υποδέχεται τα νέα της μοντέλα για το 2020 με ένα λαμπρό πάρτι στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το βράδυ: ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ 159

11143 Αθήνα

Η Sherco, μία εταιρία που φτιάχνει ξεκάθαρα μοτοσυκλέτες για αγωνιστική οδήγηση στο χώμα, με την έννοια πως αυτό που θα πάρει ο ιδιώτης θα είναι αυτό που θα έχει και ο αγωνιζόμενος, προχώρησε σε βασικές αλλαγές για το 2020 με βάση όλα ζήτησε το πυκνό δίκτυο αντιπροσωπειών της ανά τον κόσμο. Για τα δεδομένα ενός τέτοιου κατασκευαστή, το γεγονός πως έχει περισσότερους από 500 αντιπροσώπους μονάχα στην Ευρώπη και άλλους 100 στις ΗΠΑ, δείχνει την δέσμευσή της να είναι δίπλα σε κάθε πελάτη της, είτε αγωνίζεται με τις μοτοσυκλέτες της, είτε όχι. Το ίδιο απαντά και ο Έλληνας αντιπρόσωπος, με την δέσμευση πως είναι ένα τηλέφωνο μακριά για κάθε έναν φίλο της μάρκας!

Για το 2020 όλα τα enduro μοντέλα έχουν μειωμένες τριβές στο μοχλικό της ανάρτησης και αυξημένες ανοχές. Η εισαγωγή στα δίχρονα 250 και 300 έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και 15mm μικρότερη διαδρομή από το καρμπυρατέρ στον κύλινδρο. Στόχος όχι μόνο η απόδοση αλλά και η απόκριση χαμηλά για καλύτερο έλεγχο στις extreme χωμάτινες διαδρομές.

Με νέα reed valve ασφαλίζοντας καλύτερα και προσφέροντας βελτιωμένη ροή, υπάρχει άλλος ένας λόγος να ισχυρίζεται η Sherco πως η απόδοση στις μεσαίες στροφές έχει βελτιωθεί.

Σημαντικό το γεγονός για όλους όσους μπλέκουν σε σκληρά χωμάτινα κομμάτια, πως πλέον ο συμπλέκτης έχει ελαφρύτερη αίσθηση. Ξεκούραστο χέρι, σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερα λάθη. Αντίστοιχα και τα γρανάζια στην μίζα έχουν ελαφρύνει και μάλιστα πολύ, μειώνοντας την αδράνεια. Ήταν κάτι που η Sherco έκανε σε πολλά σημεία, καθώς δεν χρειαζόταν να έχει τόση αδράνεια, διατηρώντας -κατά δήλωση- την αντοχή και την αξιοπιστία.

Επιγραμματικά, πέρα από τις βασικές αλλαγές, η οδήγηση του συμπλέκτη έχει γίνει καλύτερη σε όλα τα σημεία. Τα 250 και 300 έχουν καλύτερη πλήρωση καυσίμου και μία ρεζέρβα που πλέον είναι 1,5 λίτρο, δίνοντας καλή αυτονομία για να κατέβεις από το βουνό σε αναζήτηση βενζινάδικου. Νέο KYB αμορτισέρ και βελτιωμένο πιρούνι για τα Factory και τα XC, νέα και η τελική και πρωτεύουσα μετάδοση, όπου και πάλι τα γρανάζια έχασαν βάρος με περισσότερες τρύπες. Όλα τα Racing έχουν ελαφρύτερο κατά 150g πλαστικό προστατευτικό καπάκι στο τελικό. Στα 450 και 500 οι τετράχρονοι κινητήρες έχουν ελαφρύνει κατά 600g από στρόφαλο κυρίως και σύστημα συμπλέκτη, ενώ στα 125 το πιστόνι έχει νέο προφίλ και νέα χαρτογράφηση.

Σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν τα 2020 μοντέλα που ήδη έχουν έρθει αλλά και τα δύο χρόνια τους, οι άνθρωποι της Sherco διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή με ανοικτή πρόσκληση για όλους όσους μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις τους. Μαζί τους ο Uncl Paul διάσημος για τα τατουάζ και τα σχέδιά του, που θα διαθέτει σε προνομιακή τιμή για καλό σκοπό, για την σίτιση των αδέσποτων!

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.