Sherco Hellas: 250 αναβάτες σε ένα εορταστικό διήμερο event

Πάρτι και η εντουροβόλτα στον Ταΰγετο
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/5/2023

Οι φίλοι της Off-Road οδήγησης στις 29 - 30 Απριλίου γιόρτασαν τα 5 χρόνια παρουσίας της Sherco Hellas στην ελληνική αγορά στο χωριό Πελεκητό Μεσσηνίας, με πάρτι, μουσική και οδήγηση εκτός δρόμου.

2

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της Sherco Hellas:

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με τον μόνο τρόπο που εμείς ξέρουμε, με ένα εντουράδικο πάρτυ και μια δυνατή enduro-βόλτα, σε ένα από τα μαγευτικότερα βουνά της Ελλάδος τον Ταΰγετο.

Το τριήμερο της πρωτομαγιάς, πήγαμε τους ετήσιους εορτασμούς ενός ακόμα έτους στην ελληνική αγορά λίγο παραπέρα, σε στόχους, σε απόσταση αλλά και ως εκδήλωση προσφέροντας έναν μοναδικό χώρο στο Πελεκητό Μεσσηνίας που φιλοξένησε το μεγάλο για εμάς γεγονός. Μετά το πάρτι του Σαββάτου με δυνατή μουσική ακολούθησε την Κυριακή μια εντουράδα εκατό χιλιομέτρων σε δύσκολα αλλά και μαγευτικά μονοπάτια του Ταϋγέτου που ελπίζουμε ότι ευχαρίστησαν τους πάνω από 250 αναβάτες που έκαναν την βόλτα κατά την διάρκεια του διημέρου.

3

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ζωντανή ελληνική μουσική το βράδυ της Κυριακής, με αρκετούς φίλους του enduro, και φυσικά της Sherco Hellas, να μοιράζονται την χαρά και την ικανοποίηση μας, για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι των πέντε χρόνων. Πλέον είμαστε μεγαλύτεροι, σοφότεροι και με περισσότερη όρεξη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγοραστικού μας κοινού, αλλά και στην αγάπη του κόσμου του enduro.

4

Για την διοργάνωση των 5 χρόνων Sherco Hellas συνέβαλλαν αρκετοί άνθρωποι και εταιρείες για την επιτυχία της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχάς, την Targetos Enduro Rides για την επιμέλεια της διαδρομής και όχι μόνο, την Redbull Hellas, το Super Market Κρητικός , τον Σύλλογο Σταματινoύ Μεσσηνίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Σωτήρη Μπούρα, το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, τους χορηγούς επικοινωνίας mxin.gr-enduronews, Bikeit, 2wo.gr, motomag, bikerspirit.net, τους φίλους της εταιρείας και φυσικά το προσωπικό για τον ζήλο και την υπομονή τους.

6

Σας ευχαριστούμε όλους... το ταξίδι συνεχίζεται...

Η.Π.Α.: Νόμος προστατεύει τις πίστες από τις καταγγελίες κατοίκων

Αναφέρει πως οι κάτοικοι δεν μπορούν να αξιώσουν κάτι, εφόσον η πίστα υπήρχε από πριν
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Οι καταγγελίες των κατοίκων που μένουν κοντά σε πίστες είναι συχνό φαινόμενο, όμως στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών θεσπίστηκε νόμος για την προστασία των χώρων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Πολιτεία του Κάνσας λοιπόν θέσπισε νόμο με στόχο να διασφαλίσει το μέλλον των πιστών της από αστικές αγωγές σχετικά με τον θόρυβο και την κυκλοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι η πίστα υπήρχε πριν μείνουν εκεί οι γείτονες.

Στην ουσία, το επιχείρημα είναι ότι αν επιλέξεις να αγοράσεις ή να χτίσεις δίπλα σε μια υπάρχουσα πίστα, δεν μπορείς στη συνέχεια να αλλάξεις γνώμη και να παραπονεθείς για τον θόρυβο που κάνει αφότου μετακομίσεις.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων που μένουν κοντά σε μία πίστα δεν είναι βέβαια αποκλειστικά αμερικανικό ζήτημα και με την κίνηση αυτή στο Κάνσας αποκλείονται οι αξιώσεις όσων μετακόμισαν σε ακτίνα πέντε μιλίων μετά την ύπαρξη μιας πίστας.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στο νομοσχέδιο, όπως το ότι η προστασία δεν ισχύει αν διαπιστωθεί ότι μια πίστα έχει παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της – για παράδειγμα, λειτουργώντας εκτός των επιτρεπόμενων ωρών ή αν δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα τα τέσσερα χρόνια πριν από την κατασκευή των γειτονικών ακινήτων.

Ακόμη και μερικές από τις πιο γνωστές πίστες της Αμερικής δεν γλιτώνουν. Η Laguna Seca αντιμετωπίζει συνεχείς διαμάχες με τους κατοίκους της περιοχής λόγω του θορύβου. Νομοθεσίες όπως αυτή δεν διαφυλάσσουν απλώς την κληρονομιά των αγώνων, αλλά αναγνωρίζουν και την οικονομική αξία που προσφέρουν αυτές οι εγκαταστάσεις μέσω της απασχόλησης, του τουρισμού και των εκδηλώσεων.

Ετικέτες