Sherco Hellas: 250 αναβάτες σε ένα εορταστικό διήμερο event

Πάρτι και η εντουροβόλτα στον Ταΰγετο
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/5/2023

Οι φίλοι της Off-Road οδήγησης στις 29 - 30 Απριλίου γιόρτασαν τα 5 χρόνια παρουσίας της Sherco Hellas στην ελληνική αγορά στο χωριό Πελεκητό Μεσσηνίας, με πάρτι, μουσική και οδήγηση εκτός δρόμου.

2

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της Sherco Hellas:

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με τον μόνο τρόπο που εμείς ξέρουμε, με ένα εντουράδικο πάρτυ και μια δυνατή enduro-βόλτα, σε ένα από τα μαγευτικότερα βουνά της Ελλάδος τον Ταΰγετο.

Το τριήμερο της πρωτομαγιάς, πήγαμε τους ετήσιους εορτασμούς ενός ακόμα έτους στην ελληνική αγορά λίγο παραπέρα, σε στόχους, σε απόσταση αλλά και ως εκδήλωση προσφέροντας έναν μοναδικό χώρο στο Πελεκητό Μεσσηνίας που φιλοξένησε το μεγάλο για εμάς γεγονός. Μετά το πάρτι του Σαββάτου με δυνατή μουσική ακολούθησε την Κυριακή μια εντουράδα εκατό χιλιομέτρων σε δύσκολα αλλά και μαγευτικά μονοπάτια του Ταϋγέτου που ελπίζουμε ότι ευχαρίστησαν τους πάνω από 250 αναβάτες που έκαναν την βόλτα κατά την διάρκεια του διημέρου.

3

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ζωντανή ελληνική μουσική το βράδυ της Κυριακής, με αρκετούς φίλους του enduro, και φυσικά της Sherco Hellas, να μοιράζονται την χαρά και την ικανοποίηση μας, για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι των πέντε χρόνων. Πλέον είμαστε μεγαλύτεροι, σοφότεροι και με περισσότερη όρεξη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγοραστικού μας κοινού, αλλά και στην αγάπη του κόσμου του enduro.

4

Για την διοργάνωση των 5 χρόνων Sherco Hellas συνέβαλλαν αρκετοί άνθρωποι και εταιρείες για την επιτυχία της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχάς, την Targetos Enduro Rides για την επιμέλεια της διαδρομής και όχι μόνο, την Redbull Hellas, το Super Market Κρητικός , τον Σύλλογο Σταματινoύ Μεσσηνίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Σωτήρη Μπούρα, το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, τους χορηγούς επικοινωνίας mxin.gr-enduronews, Bikeit, 2wo.gr, motomag, bikerspirit.net, τους φίλους της εταιρείας και φυσικά το προσωπικό για τον ζήλο και την υπομονή τους.

6

Σας ευχαριστούμε όλους... το ταξίδι συνεχίζεται...

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Ανέβηκαν στο myCAR - Προθεσμίες και πρόστιμα

Έως 31 Δεκεμβρίου 2026 η πληρωμή χωρίς επιβάρυνση - Τι ισχύει για εκπρόθεσμη εξόφληση και ψηφιακή ακινησία
Road Tax
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/11/2026

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2027. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να τα εξοφλήσουν έως το τέλος του έτους χωρίς πρόστιμο, ενώ από τον Ιανουάριο του 2027 ξεκινούν οι προσαυξήσεις, οι οποίες από τον Μάρτιο φτάνουν μέχρι και το 100% του αρχικού ποσού.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2027 είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ. Η διαδικασία αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση να είναι η 31η Δεκεμβρίου 2026.

Η έκδοση του ειδοποιητηρίου γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κάποια υπηρεσία. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να μπουν στο myCAR, να κατεβάσουν το σχετικό έντυπο και να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό RF για την εξόφληση μέσω της τράπεζάς τους. Εναλλακτικά, η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με σάρωση του QR Code, εφόσον υποστηρίζεται από την εφαρμογή της τράπεζας.

Για να έχετε τη συνολική εικόνα για τις μοτοσυκλέτες, η κλίμακα βάσει του Άρθρου 20 του Ν. 2948/2001 (όπως ισχύει) διαμορφώνεται ως εξής:

Κυβισμός (κ.εκ.)

Ετήσιο Τέλος

Έως 300 κ.εκ.

22 €

301 -785 κ.εκ.

55 €

786 -1.071 κ.εκ.

120 €

1.072 -1.357 κ.εκ.

135 €

1.358 -1.548 κ.εκ.

225 €

1.549 -1.738 κ.εκ.

250 €

1.739 -1.928 κ.εκ.

280 €

1.929 -2.357 κ.εκ.

615 €

2.358 -3.000 κ.εκ.

820 €

 

Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, προβλέπεται κλιμακωτή προσαύξηση ανάλογα με τον χρόνο εξόφλησης. Για τα επιβατικά Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες ισχύουν τα εξής:

Χρόνος πληρωμής

Προσαύξηση

Έως 31/12/2026

Χωρίς πρόστιμο

Ιανουάριος 2027

25% των τελών

Φεβρουάριος 2027

50% των τελών

Από 1/3/2027

100% των τελών

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Μαρτίου 2027 η εκπρόθεσμη πληρωμή θα επιβαρύνεται με πρόστιμο ίσο με το αρχικό ποσό των τελών, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τη συνολική οφειλή.

Το ίδιο πρόστιμο προβλέπεται και για τη μη καταβολή ή τη μερική εξόφληση των τελών, όταν αυτή οφείλεται στον ιδιοκτήτη. Για οχήματα με ετήσια τέλη μικρότερα των 30 ευρώ, το ελάχιστο πρόστιμο ορίζεται στα 30 ευρώ.

Ψηφιακή ακινησία και απαλλαγή από τα τέλη

Όσοι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους μέσα στο 2027 έχουν τη δυνατότητα να το θέσουν σε ψηφιακή ακινησία μέσω του myCAR. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του νέου έτους, ώστε να μην προκύψει υποχρέωση καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επαναφοράς ενός οχήματος από την ακινησία με καταβολή τελών ανάλογα με τους μήνες χρήσης. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη από την 1η Απριλίου κάθε έτους και αφορά επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς ακινησίας.

Τα αναλογικά τέλη καταβάλλονται εφάπαξ και υπολογίζονται με βάση το ένα δωδέκατο του ετήσιου ποσού για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, η επαναφορά για έναν μήνα απαιτεί την καταβολή του 1/12 των ετήσιων τελών, ενώ για έξι μήνες αντιστοιχούν τα 6/12. Η επιλογή αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν αποτελεί δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των ετήσιων τελών για οχήματα που κυκλοφορούν κανονικά.

Τι ισχύει κατά την άρση ακινησίας

Υπάρχουν δύο σημεία που χρειάζονται προσοχή κατά την επαναφορά ενός οχήματος σε κυκλοφορία.

Πρώτον, ακόμη και αν η άρση ακινησίας γίνει προς το τέλος ενός μήνα, αυτός υπολογίζεται ολόκληρος. Έτσι, για παράδειγμα, αν η διαδικασία πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου και καταβληθούν αναλογικά τέλη δύο μηνών, η δυνατότητα κυκλοφορίας καλύπτει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έως τις 31 του μήνα.

Δεύτερον, η περίοδος κυκλοφορίας υπολογίζεται από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος άρσης ακινησίας και όχι από την ημερομηνία πληρωμής. Επομένως, η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η καταβολή των τελών χρειάζεται να γίνονται εγκαίρως, ώστε να μην περιορίζεται το διάστημα για το οποίο έχει καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.

Για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών που δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ψηφιακή ακινησία αποτελεί μία εναλλακτική για την αποφυγή των ετήσιων τελών, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί εμπρόθεσμα και θα τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι.