Σημαντικές μειώσεις τιμών των Suzuki

Από το

Μαύρο Σκύλο

7/7/2011

Η αντιπροσωπεία της Suzuki προχώρησε σε δραστική μείωση των τιμών στις περισσότερες μοτοσυκλέτες της, από τα μέσα Ιουνίου. Οι μειώσεις αφορούν σε καινούριες μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες από το 2008 έως και το 2011. Ενδεικτικά η νέα τιμή του V-Strom 650 είναι 6.995 ευρώ και οι τιμές των GSF Bandit 650 ξεκινούν από τα 5.595 ευρώ. Οι νέες τιμές είναι δημοσιευμένες στις σελίδες με τις τιμές των καινούριων αυτού του τεύχους. Για περισσότερες πληροφορίες, test drive και κρατήσεις των διαθέσιμων μοτοσυκλετών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων μοτοσυκλετών Suzuki σε όλη την Ελλάδα, που θα βρουν στη διεύθυνση http://www.suzuki.gr/motos/sales.php και στο τηλέφωνο 24ωρης εξυπηρέτησης 210 99 88 168.

MotoGP: Η Red Bull κεντρική χορηγός στο Αυστραλιανό Grand Prix από το 2027

Νέα διετής συμφωνία για τον αγώνα της Αδελαΐδας
Red Bull
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/10/2026

Η Red Bull γίνεται χορηγός τίτλου στο Grand Prix Αυστραλίας των MotoGP, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή του αγώνα στην Αδελαΐδα, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα μεταφερθεί από το 2027, αφήνοντας πίσω το ιστορικό Phillip Island.

Η διοργανώτρια των MotoGP ανακοίνωσε νέα πολυετή συμφωνία με τη Red Bull, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο χορηγού τίτλου στο Grand Prix Αυστραλίας, καθώς ο αγώνας μεταφέρεται στην Αδελαΐδα από το 2027, σύμφωνα με το πλάνο τουλάχιστον, αφού οι ενστάσεις και οι διαμαρτυρίες μοιάζουν να συσσωρεύονται από την τοπική κοινωνία αλλά και από ανθρώπους του αθλήματος. Η συνεργασία θα καλύπτει τουλάχιστον τις δύο πρώτες διοργανώσεις, το 2027 και το 2028.

Το πρώτο GP Αυστραλίας στην Αδελαΐδα προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2027, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο για τον θεσμό. Η διοργάνωση θα συνδυάζει τους αγώνες με το αστικό περιβάλλον της πόλης, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα νέα γεγονότα του ημερολογίου των MotoGP.

Η νέα συμφωνία προβλέπει επίσης τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής εβδομάδας, με στόχο την προσέλκυση θεατών και την ενίσχυση της διεθνούς προβολής της Αδελαΐδας. Παράλληλα, αξιοποιεί την ήδη μακρόχρονη παρουσία της Red Bull στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας και τη στήριξή της σε νέους αναβάτες.

Νέα πίστα 4,13 χιλιομέτρων στην Αδελαΐδα

Η νέα χάραξη έχει μήκος 4,13 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 15 στροφές. Βασίζεται στη διαδρομή της Αδελαΐδας που είχε φιλοξενήσει αγώνες Formula 1, με προσαρμογές για τις απαιτήσεις των MotoGP. Στη χάραξη περιλαμβάνονται σημεία όπως οι Stag Corner, Rundle Road, Brewery Bend και Dequetteville Terrace.

Ο αγώνας του 2027 θα είναι ο προτελευταίος γύρος της χρονιάς, τοποθετώντας τον σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, όταν οι μάχες για τους τίτλους θα πλησιάζουν στην κορύφωσή τους.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της MotoGP, Carlos Ezpeleta, δήλωσε ότι η Αυστραλία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές του πρωταθλήματος και πως η συνεργασία με τη Red Bull θα συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου για τον αγώνα. Όπως ανέφερε, η νέα αστική πίστα προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφερθεί η δράση στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία για θεατές, ομάδες και αναβάτες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για τη διοργάνωση και την περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τη Red Bull και τα MotoGP αναμένεται να ενισχύσει τη διεθνή προβολή της Αδελαΐδας.

Η μεταφορά του αγώνα από το Phillip Island στην Adelaide αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο ημερολόγιο των MotoGP για το 2027, με τη νέα πίστα να αναλαμβάνει τη θέση ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς αγώνες του πρωταθλήματος.