Τρεις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται
Από το
motomag
6/3/2023
Στο Αίγιο διεξαγόταν εχθές Κυριακή ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας στο Motocross και σε αναμονή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Στην κατηγορία OPEN που τρέχει μαζί με την Senior και στο τελευταίο σκέλος για την ημέρα, έμελλε να σημειωθεί ατύχημα με την εμπλοκή των προπορευόμενων αναβατών στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση. Τρεις αναβάτες τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά και χειρουργείται αυτή την στιγμή με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Μετά την επιστροφή των ασθενοφόρων που είχαν ήδη πραγματοποιήσει την διακομιδή των τραυματιών επικράτησε ένταση μεταξύ ορισμένων αναβατών που δεν ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τραυματισμένους και σε εκείνους που συνέχισαν στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος του αγώνα.
Περαστικά και ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες
Σηκώνουν μοτοσυκλέτες και σκούτερ από το κέντρο της Αθήνας
Επιχείρηση του Δήμου απομακρύνει τα παρατημένα δίκυκλα σε τηλεοπτική μετάδοση
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
21/11/2025
Μια επιχείρηση εκκαθάριση ξεκίνησε, ο Δήμος Αθηναίων απομακρύνωντας εγκαταλελειμμένα δίκυκλα από τους δρόμους, απελευθερώνοντας θέσεις στάθμευσης και δημόσιο χώρο.
Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/11, με στόχο την απομάκρυνση δεκάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων που εδώ και μήνες καταλάμβαναν δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου προχωρούσαν σε “σήκωμα” δικύκλων, με ένα από αυτά να μεταδίδεται ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, το συγκεκριμένο δίκυκλο που απομακρύνθηκε στον αέρα της εκπομπής βρισκόταν στο σημείο ακινητοποιημένο από τον Φεβρουάριο του 2025.
Η ίδια εξήγησε αναλυτικά το νομικό πλαίσιο:
“Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι 15 ημέρες αμετακίνητο και καταγεγραμμένο από την υπηρεσία, στη συνέχεια άλλες 20 ημέρες με το ενημερωτικό αυτοκόλλητο περί ακινησίας, που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και ακολουθείται η διαδικασία συστημένης επιστολής”.
Η κ. Μπέη ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος προχώρησε στη μαζική σάρωση μετά την αποσυμφόρηση της αποθήκης όπου βρίσκονταν σχεδόν 1.800 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα. Η διαδικασία ξεμπλόκαρε όταν δόθηκε η δυνατότητα να μεταφερθούν σε ανάδοχη εταιρεία για ανακύκλωση, αντί να περιμένουν τον εκπλειστηριασμό μέσω ΑΑΔΕ.
Στο πλαίσιο των τρεχουσών δράσεων, 380 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα θα απομακρυνθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, απελευθερώνοντας δεκάδες σημεία στάθμευσης και διευκολύνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο.
Το πρόβλημα, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, δεν περιορίζεται μόνο στα δίκυκλα, καθώς το 2024 πραγματοποιήθηκαν 900 άρσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος.
Το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, παραμένει ένα ζήτημα στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, με τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης, να συνεχίζονται σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.