Σοβαρό ατύχημα στον αγώνα κυπέλλου Motocross 2023

Τρεις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται
ατυχημα motocross κύπελλο
Από το

motomag

6/3/2023

Στο Αίγιο διεξαγόταν εχθές Κυριακή ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας στο Motocross και σε αναμονή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Στην κατηγορία OPEN που τρέχει μαζί με την Senior και στο τελευταίο σκέλος για την ημέρα, έμελλε να σημειωθεί ατύχημα με την εμπλοκή των προπορευόμενων αναβατών στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση. Τρεις αναβάτες τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά και χειρουργείται αυτή την στιγμή με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μετά την επιστροφή των ασθενοφόρων που είχαν ήδη πραγματοποιήσει την διακομιδή των τραυματιών επικράτησε ένταση μεταξύ ορισμένων αναβατών που δεν ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τραυματισμένους και σε εκείνους που συνέχισαν στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος του αγώνα.

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.