Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Stealth E-Bikes: Με τον Giovanni Castiglioni μέτοχο και τον John Karambalis!

Ηλεκτρικά off-road ποδήλατα με Ιταλο-Αυστραλιανή συμμαχία

Η Stealth E-Bikes δεν είναι καινούρια εταιρεία. Εδώ και 25 χρόνια κατασκευάζει στην Αυστραλία ηλεκτρικά off-road ποδήλατα που έχει σχεδιάσει ο μηχανολόγος και ιδρυτής της κύριος John Karambalis.

Τα μοντέλα της ανήκουν στην hi-end κατηγορία, έχοντας αναρτήσεις και φρένα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η τελική ταχύτητά τους ξεκινά από τα 25km/h και φτάνει έως και τα 85km/h. Μάλιστα οι κορυφαίες επιδόσεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που διαφημίζει στο site της η εταιρεία, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σε…ολόκληρο τον πλανήτη!!!!

Γιατί ασχολούμαστε με την συγκεκριμένη εταιρεία τώρα; Μα φυσικά γιατί έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πως η C-Creative του Giovanni Castiglioni αγόρασε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της.

Ναι ο πρώην ιδιοκτήτης την MV Agusta δημιούργησε μια νέα δική του εταιρεία και μέσω αυτής έγινε μέτοχος στην Stealth. Μαζί θα είναι και ο πρώην σχεδιαστής της Mv Agusta, ο κύριος Adrian Morton που θα αναλάβει το σχεδιασμό των μελλοντικών μοντέλων δρόμου, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις μικρές ιπποδυνάμεις, έχοντας όμως βλέψεις έως και την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Για το πάθος και το γούστο του Giovanni Castiglioni δεν έχουμε αμφιβολίες και ο Adrian Morton έχει σχεδιάσει μερικές από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες που έχουν δει τα μάτια μας. Ας ελπίσουμε πως ο κύριος John Karabalis θα κρατήσει τον Castiglioni μακριά από το… λογιστήριο της εταιρείας.

 

ΥΓ

Το όνομα του John Karambalis μοιάζει να έχει ελληνικές ρίζες αλλά δεν το έχουμε τακτοποιήσει