Stealth E-Bikes: Με τον Giovanni Castiglioni μέτοχο και τον John Karambalis!

Ηλεκτρικά off-road ποδήλατα με Ιταλο-Αυστραλιανή συμμαχία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/7/2021

Η Stealth E-Bikes δεν είναι καινούρια εταιρεία. Εδώ και 25 χρόνια κατασκευάζει στην Αυστραλία ηλεκτρικά off-road ποδήλατα που έχει σχεδιάσει ο μηχανολόγος και ιδρυτής της κύριος John Karambalis.

Τα μοντέλα της ανήκουν στην hi-end κατηγορία, έχοντας αναρτήσεις και φρένα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η τελική ταχύτητά τους ξεκινά από τα 25km/h και φτάνει έως και τα 85km/h. Μάλιστα οι κορυφαίες επιδόσεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που διαφημίζει στο site της η εταιρεία, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σε…ολόκληρο τον πλανήτη!!!!

Γιατί ασχολούμαστε με την συγκεκριμένη εταιρεία τώρα; Μα φυσικά γιατί έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πως η C-Creative του Giovanni Castiglioni αγόρασε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της.

Ναι ο πρώην ιδιοκτήτης την MV Agusta δημιούργησε μια νέα δική του εταιρεία και μέσω αυτής έγινε μέτοχος στην Stealth. Μαζί θα είναι και ο πρώην σχεδιαστής της Mv Agusta, ο κύριος Adrian Morton που θα αναλάβει το σχεδιασμό των μελλοντικών μοντέλων δρόμου, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις μικρές ιπποδυνάμεις, έχοντας όμως βλέψεις έως και την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Για το πάθος και το γούστο του Giovanni Castiglioni δεν έχουμε αμφιβολίες και ο Adrian Morton έχει σχεδιάσει μερικές από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες που έχουν δει τα μάτια μας. Ας ελπίσουμε πως ο κύριος John Karabalis θα κρατήσει τον Castiglioni μακριά από το… λογιστήριο της εταιρείας.

 

ΥΓ

Το όνομα του John Karambalis μοιάζει να έχει ελληνικές ρίζες αλλά δεν το έχουμε τακτοποιήσει

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.