Stefan Pierer KTM: Αποσπασματικές δηλώσεις του κυκλοφορούν παραποιημένες και λάθος μεταφρασμένες.

Αποκλειστική συνέντευξη στο ΜΟΤΟ
Stefan Pierer - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2023

Ο Stefan Pierer παραχώρησε μία συνέντευξη στον συνεργάτη του MOTO, Alan Cathcart που μεγάλο κομμάτι της δημοσιεύσαμε εδώ, και που αυτούσια θα υπάρχει στο επόμενο τεύχος. Η συνέντευξη κυκλοφορεί κατά αποκλειστικότητα από το ΜΟΤΟ, ενώ στην Γερμανία από το MOTORRAD που έχει βγάλει αποσπάσματα στο site του, από το τεράστιο κείμενο που θα βρείτε στο ΜΟΤΟ. Μάλιστα αυτά που υπάρχουν στο site του MOTORRAD είναι ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτά που ανεβάσαμε στο MOTOMAG.GR.

Το θέμα είναι πως ελληνικά site αντιγράφουν το site του MOTORRAD και μάλλον από κακή μετάφραση παραποιούν τα λόγια του Stefan Pierer από την συνέντευξη που αποκλειστικά παραχώρησε στον Alan Cathcart.

Έτσι λοιπόν ο ισχυρός άντρας της KTM υποστήριξε τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά για συγκεκριμένη χρήση, επαίνεσε την CFMOTO και την Bajaj με τους οποίους συνεργάζεται, αποκάλυψε τα μελλοντικά πλάνα για την MV Agusta και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, όπως επίσης και τους στόχους του για την Pierer Mobility την επόμενη πενταετία, αναφέρθηκε ακόμη και σε πιθανότητες μελλοντικών εξαγορών, με ένα από τα παραδείγματα να είναι της Moto Guzzi. Στην μακρά του συνέντευξη υπάρχουν ευθείες αναφορές στην Triumph και την Ducati, αποκαλύψεις για σχέδια που δεν προχώρησαν αλλά και για μελλοντικά μοντέλα, όπως επίσης και νούμερα πωλήσεων, κερδών κτλ. Είναι μία αποκαλυπτική συνέντευξη, από έναν άνθρωπο που δεν κρύβει τα λόγια του και αξίζει κανείς να την διαβάσει ολόκληρη και όχι αποσπασματικά ή παραποιημένη.

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες