Στην Ελλάδα το επόμενο Adventure Rally της KTM!

Hellas Rally – KTM Adventure Rally: Συμμαχία περιπέτειας στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/11/2019

Στην μεγάλη παρουσίαση των νέων μοντέλων της KTM στη EICMA, που πάντα υπάρχει εκτενής αναφορά στην πορεία της εταιρίας σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς που δραστηριοποιείται για την τρέχουσα χρονιά, αναφέρονται και τα μελλοντικά πλάνα της. Κι αυτά αφορούν τώρα και την Ελλάδα! Μετά την Βοσνία Ερζεγοβίνη, το KTM Adventure Rally συνεχίζει την πορεία του νότια παραμένοντας ανατολικά στην Ευρώπη - Έρχεται στην Ελλάδα!

Είναι μία κίνηση που προετοιμάζεται από το περασμένο καλοκαίρι, πριν ακόμη και από το τελευταίο Adventure Rally της KTM, και η σκέψη αυτή είχε αποκαλυφθεί στο ΜΟΤΟ, όταν στο τέλος του Rally Βοσνίας, Ερζεγοβίνης ρωτούσαμε να μάθουμε το πλάνο για το επόμενο πετώντας και την σπόντα πως η Ελλάδα θα του ταιριάζει απόλυτα. Τότε η απάντηση που πήραμε ήταν έμμεσα ξεκάθαρη, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην χρειαστεί να ταξιδέψουμε μέσα από τόσες χώρες, για να ξανά βρεθούμε στην εκκίνηση. Όπως δηλαδή είχαμε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, όταν με έναν μικρό άθλο το MOTO βρέθηκε αυθημερόν στην Σερβία κι από εκεί στην Βοσνία.

Μετά την ανάβαβαση αστραπή, πήραμε μέρος στο Rally τις επόμενες ημέρες και στο τέλος αυθημερόν περάσαμε τέσσερις χώρες κατά μήκος, ξυπνώντας στην Βοσνία και φτάνοντας στην Ελλάδα. Για δύο λόγους είχαμε στοιβάξει τότε πάνω από χίλια χιλιόμετρα σε μία ημέρα, κατά επανάληψη, πηγαίνοντας αντίθετα στην αξία που δίνουμε οι ίδιοι στο ταξίδι. Και η αξία αυτή είναι μεγαλύτερη από τον προορισμό, οπότε σε κανονικές συνθήκες θέλουμε να το απολαύσουμε στον ιδανικό ρυθμό. Η πίεση χρόνου που δεν άφηνε περιθώρια για να προσθέτεις ημέρες και φυσικά το γεγονός πως είχαμε εκθειάσει τις ταξιδιωτικές ικανότητες του μεσαίου Adventure της KTM -για τα δεδομένα της κατηγορίας- είχαν θέσει το πλαίσιο για να υποβληθεί σε μία πολύ κουραστική δοκιμασία επιβεβαιώνοντας ή και καταρρίπτοντας στο τέλος την άποψη αυτή…

KTM Adventure Rally Bosnia 2019: Ζήσαμε μία επική περιπέτεια στα Βαλκάνια! VIDEO & 1000+ Φωτογραφίες!

Φέτος το Adventure Rally της KTM γίνεται τοπικό γεγονός και πλαισιώνεται από το Hellas Rally, την συνδρομή των οποίων ζήτησε η KTM για να βγουν οι τοποθεσίες, οι διαδρομές και να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες σε μία πρωτοφανή ένδειξη εμπιστοσύνης στους Έλληνες. Κάτι που δεν γίνεται τόσο εύκολα στις υπόλοιπες οργανώσεις που όλα περνούν από το χέρι τους πρώτα. Είναι γιατί το Hellas Rally έχει χρόνια τώρα αποδειχτεί ως κορυφαίο στην Ευρώπη και ένα από τα πλέον σωστά και οργανωμένα στον κόσμο, με συμμετοχές πρωτοκλασάτων αναβατών και τον χαρακτηρισμό ως μία από τις στάσεις προετοιμασίας για το Dakar!

Η KTM έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στο Hellas Rally, με τον Chris Birch για παράδειγμα, και έχει δει από κοντά την δουλειά που γίνεται και το επίπεδο της οργάνωσης. Δεν ήταν για αυτούς λοιπόν μία δύσκολη απόφαση, να φέρουν το KTM Adventure Rally στην Ελλάδα. Παράλληλα βασίζονται και στην συνδρομή της ελληνικής αντιπροσωπείας για την στελέχωση καίριων θέσεων. Βλέπετε, το KTM Adventure Rally είναι μία εταιρική εκδήλωση, μία ενέργεια στην οποία συμμετέχουν όλα τα στελέχη της εταιρίας, οι υπεύθυνοι εξέλιξης, παραγωγής, οι μηχανικοί, η καρδιά της KTM. Τέτοιες εκδηλώσεις που φέρνουν το κοινό κοντά στα στελέχη κάνουν αρκετοί κατασκευαστές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Στην KTM αυτό συμβαίνει με την μορφή ενός Rally! Η καρδιά λοιπόν της KTM έρχεται στην Ελλάδα για το KTM Adventure Rally, με την συνδρομή του Hellas Rally και ελληνική υποστήριξη!

Στην Ναύπακτο λοιπόν, συνδυάζοντας την εικόνα της θάλασσας, με το δάσος, τα βουνά, την φύση και την ιστορία, το KTM Adventure Rally έρχεται στην χώρα μας κι εκτός των άλλο συμβάλλει στην προώθησή της με έναν διαφορετικό τρόπο, πέρα από μία ξαπλώστρα και μία σαγιονάρα…

Οι θέσεις για τους κατόχους KTM είναι περιορισμένες, κι αυτό εσκεμμένα για να μην καταλήξει ένα απρόσωπο event. Δεν γίνεται να ισχυριστεί κανείς πως οδηγεί παρέα με τους ανθρώπους της εταιρίας, όταν οι συμμετοχές μετρούνται σε πολλαπλάσια του εκατό.

Το KTM Adventure Rally είναι πρωτίστως μία εμπειρία και μετά ένα Rally, βασικό συστατικό του είναι η ατμόσφαιρα και το φιλικό κλίμα όπου όλοι γίνονται μία παρέα. Το μόνο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι αυτό, και κανένα άλλο…

Ετικέτες

David Alonso: Ο rookie-αστέρι των MotoGP

Ο Κολομβιανός David Alonso ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στο MotoGP με τη Honda, έχοντας ήδη γράψει ιστορία στις μικρότερες κατηγορίες
David Alonso
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Από πρωταθλητής του Red Bull Rookies Cup και της Moto3 μέχρι διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, ο 20χρονος αναβάτης έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς αναβατών.

Ο David Alonso είναι ένα από τα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή των MotoGP. Ο Κολομβιανός έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη Honda και το 2027 θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα 850cc.

Ο Alonso θα γίνει ο δεύτερος Κολομβιανός στο grid του MotoGP μετά τον Yonny Hernandez, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία το 2016.

Η πορεία προς τα Grand Prix

Η πορεία του Alonso προς την κορυφή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Το 2019 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο του European Talent Cup, ενώ το 2020 κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας τους πρώτους τέσσερις αγώνες και ακόμη έναν στη Valencia.

Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Red Bull Rookies Cup και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας ήδη πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

Το 2021 πέρασε στο Moto3 Junior World Championship, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο Red Bull Rookies Cup. Εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα με έξι νίκες, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Το 2022 ήρθε η πρώτη του νίκη στο Moto3 Junior World Championship στη Valencia και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι θα ανέβαινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 με την Aspar για τη σεζόν του 2023.

Ρεκόρ και τίτλος σε δύο σεζόν στην Moto3

Η πρώτη του πλήρης σεζόν στην Moto3 ήταν εντυπωσιακή. Ο Alonso πήρε το πρώτο του βάθρο στη Jerez και στη συνέχεια πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Silverstone. Στους τελευταίους δέκα αγώνες της σεζόν ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο, με τέσσερις νίκες.

Το 2024, όμως, ήταν η χρονιά που πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Ο Alonso κατέκτησε 14 νίκες, ανέβηκε στο βάθρο στο 75% των αγώνων και συγκέντρωσε 421 βαθμούς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν σε οποιαδήποτε κατηγορία των Grand Prix.

Παράλληλα, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 11 νικών σε μία σεζόν στις μικρές κατηγορίες, που ανήκε στον Valentino Rossi και έγινε ο πρώτος Κολομβιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στα Grand Prix.

Από εκεί προέκυψε και το παρατσούκλι "BabyGΟΑΤ" (Greatest Of All Time).

Η μετάβαση στη Moto2

Η μετάβαση στη Moto2 το 2025 ήταν φυσικά πιο απαιτητική. Ο Alonso χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα, παίρνοντας βαθμούς σε τρεις από τους έξι πρώτους αγώνες.

Στο Silverstone ήρθε το πρώτο του βάθρο στη Moto2, ενώ στην Ουγγαρία πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Ακολούθησαν ακόμη βάθρα στην Αυστραλία, στη Μαλαισία και στην Πορτογαλία.

Το 2026 έχει εμφανιστεί ακόμη πιο σταθερός. Στους πρώτους πέντε γύρους βρέθηκε τέσσερις φορές μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ πήρε το πρώτο του βάθρο στη Brno και την πρώτη του νίκη της σεζόν στο Assen. Με τα αποτελέσματα αυτά βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Moto2.

Επόμενος σταθμός MotoGP

Το επόμενο βήμα είναι πλέον δεδομένο. Ο Alonso έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη HRC και θα κάνει την πρώτη του δοκιμή με MotoGP μοτοσυκλέτα στο μεταβατικό τεστ της Valencia μετά το τέλος της σεζόν.

Το 2027 θα βρεθεί στο grid μαζί με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκρουπ αναβατών της Honda. Ο Diogo Moreira θα συνεχίσει επίσης με τη HRC, ενώ ο Fabio Quartararo θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα, έχοντας τον ρόλο του έμπειρου σημείου αναφοράς για το project. Ο Johann Zarco συμπληρώνει το έμπειρο κομμάτι της σύνθεσης.

Για τον Alonso, η πρόκληση είναι πλέον η μεγαλύτερη της καριέρας του. Από πρωταθλητής Moto3 και διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, θα βρεθεί απέναντι στους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου, στην πρώτη σεζόν των νέων MotoGP των 850 κυβικών εκατοστών.