Στην Ελλάδα το επόμενο Adventure Rally της KTM!

Hellas Rally – KTM Adventure Rally: Συμμαχία περιπέτειας στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/11/2019

Στην μεγάλη παρουσίαση των νέων μοντέλων της KTM στη EICMA, που πάντα υπάρχει εκτενής αναφορά στην πορεία της εταιρίας σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς που δραστηριοποιείται για την τρέχουσα χρονιά, αναφέρονται και τα μελλοντικά πλάνα της. Κι αυτά αφορούν τώρα και την Ελλάδα! Μετά την Βοσνία Ερζεγοβίνη, το KTM Adventure Rally συνεχίζει την πορεία του νότια παραμένοντας ανατολικά στην Ευρώπη - Έρχεται στην Ελλάδα!

Είναι μία κίνηση που προετοιμάζεται από το περασμένο καλοκαίρι, πριν ακόμη και από το τελευταίο Adventure Rally της KTM, και η σκέψη αυτή είχε αποκαλυφθεί στο ΜΟΤΟ, όταν στο τέλος του Rally Βοσνίας, Ερζεγοβίνης ρωτούσαμε να μάθουμε το πλάνο για το επόμενο πετώντας και την σπόντα πως η Ελλάδα θα του ταιριάζει απόλυτα. Τότε η απάντηση που πήραμε ήταν έμμεσα ξεκάθαρη, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην χρειαστεί να ταξιδέψουμε μέσα από τόσες χώρες, για να ξανά βρεθούμε στην εκκίνηση. Όπως δηλαδή είχαμε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, όταν με έναν μικρό άθλο το MOTO βρέθηκε αυθημερόν στην Σερβία κι από εκεί στην Βοσνία.

Μετά την ανάβαβαση αστραπή, πήραμε μέρος στο Rally τις επόμενες ημέρες και στο τέλος αυθημερόν περάσαμε τέσσερις χώρες κατά μήκος, ξυπνώντας στην Βοσνία και φτάνοντας στην Ελλάδα. Για δύο λόγους είχαμε στοιβάξει τότε πάνω από χίλια χιλιόμετρα σε μία ημέρα, κατά επανάληψη, πηγαίνοντας αντίθετα στην αξία που δίνουμε οι ίδιοι στο ταξίδι. Και η αξία αυτή είναι μεγαλύτερη από τον προορισμό, οπότε σε κανονικές συνθήκες θέλουμε να το απολαύσουμε στον ιδανικό ρυθμό. Η πίεση χρόνου που δεν άφηνε περιθώρια για να προσθέτεις ημέρες και φυσικά το γεγονός πως είχαμε εκθειάσει τις ταξιδιωτικές ικανότητες του μεσαίου Adventure της KTM -για τα δεδομένα της κατηγορίας- είχαν θέσει το πλαίσιο για να υποβληθεί σε μία πολύ κουραστική δοκιμασία επιβεβαιώνοντας ή και καταρρίπτοντας στο τέλος την άποψη αυτή…

KTM Adventure Rally Bosnia 2019: Ζήσαμε μία επική περιπέτεια στα Βαλκάνια! VIDEO & 1000+ Φωτογραφίες!

Φέτος το Adventure Rally της KTM γίνεται τοπικό γεγονός και πλαισιώνεται από το Hellas Rally, την συνδρομή των οποίων ζήτησε η KTM για να βγουν οι τοποθεσίες, οι διαδρομές και να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες σε μία πρωτοφανή ένδειξη εμπιστοσύνης στους Έλληνες. Κάτι που δεν γίνεται τόσο εύκολα στις υπόλοιπες οργανώσεις που όλα περνούν από το χέρι τους πρώτα. Είναι γιατί το Hellas Rally έχει χρόνια τώρα αποδειχτεί ως κορυφαίο στην Ευρώπη και ένα από τα πλέον σωστά και οργανωμένα στον κόσμο, με συμμετοχές πρωτοκλασάτων αναβατών και τον χαρακτηρισμό ως μία από τις στάσεις προετοιμασίας για το Dakar!

Η KTM έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στο Hellas Rally, με τον Chris Birch για παράδειγμα, και έχει δει από κοντά την δουλειά που γίνεται και το επίπεδο της οργάνωσης. Δεν ήταν για αυτούς λοιπόν μία δύσκολη απόφαση, να φέρουν το KTM Adventure Rally στην Ελλάδα. Παράλληλα βασίζονται και στην συνδρομή της ελληνικής αντιπροσωπείας για την στελέχωση καίριων θέσεων. Βλέπετε, το KTM Adventure Rally είναι μία εταιρική εκδήλωση, μία ενέργεια στην οποία συμμετέχουν όλα τα στελέχη της εταιρίας, οι υπεύθυνοι εξέλιξης, παραγωγής, οι μηχανικοί, η καρδιά της KTM. Τέτοιες εκδηλώσεις που φέρνουν το κοινό κοντά στα στελέχη κάνουν αρκετοί κατασκευαστές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Στην KTM αυτό συμβαίνει με την μορφή ενός Rally! Η καρδιά λοιπόν της KTM έρχεται στην Ελλάδα για το KTM Adventure Rally, με την συνδρομή του Hellas Rally και ελληνική υποστήριξη!

Στην Ναύπακτο λοιπόν, συνδυάζοντας την εικόνα της θάλασσας, με το δάσος, τα βουνά, την φύση και την ιστορία, το KTM Adventure Rally έρχεται στην χώρα μας κι εκτός των άλλο συμβάλλει στην προώθησή της με έναν διαφορετικό τρόπο, πέρα από μία ξαπλώστρα και μία σαγιονάρα…

Οι θέσεις για τους κατόχους KTM είναι περιορισμένες, κι αυτό εσκεμμένα για να μην καταλήξει ένα απρόσωπο event. Δεν γίνεται να ισχυριστεί κανείς πως οδηγεί παρέα με τους ανθρώπους της εταιρίας, όταν οι συμμετοχές μετρούνται σε πολλαπλάσια του εκατό.

Το KTM Adventure Rally είναι πρωτίστως μία εμπειρία και μετά ένα Rally, βασικό συστατικό του είναι η ατμόσφαιρα και το φιλικό κλίμα όπου όλοι γίνονται μία παρέα. Το μόνο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι αυτό, και κανένα άλλο…

Ετικέτες

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!

Η MUVUS ανέλαβε την αντιπροσώπευση των CST
Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/7/2026

Στο εργοστάσιο της CST στην Κίνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία της εισαγωγικής εταιρείας MUVUS όπου έχει ήδη εξασφαλίσει την αντιπροσώπευση των ελαστικών της CST και προχωρά τις διαδικασίες για το πρώτο φορτίο που θα εισάγει με ελαστικά μοτοσυκλετών, ATV, golfcart κτλ.

Η CST είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Κίνας, έχοντας ξεκινήσει από την Ταϊβάν με ένα τεράστιο κατάλογο που ξεκινά από τα ποδήλατα, επεκτείνεται σε μοτοσυκλέτες και ATV, αλλά συνεχίζει και σε ελαφρά και βαριά φορτηγά καθώς και σχεδόν όλη την γκάμα των εξιδεικευμένων ελαστικών, όπως για παράδειγμα τα ανυψωτικά μηχανήματα, golfcart κτλ.

Διαθέτει 22 εργοστάσια ανά τον κόσμο και ένα τεράστιο OEM πελατολόγιο που περιλαμβάνει Aprilia, Benelli, Benda, CFMOTO, Haojue, Honda, Kove, Moto Morini, Peugeot, Piaggio, QJMOTOR, Suzuki, SYM, Voge, Zongsen, Zontes και ZXMOTO, με την οποία μάλιστα συνεργάζονται και σε επίπεδο εξέλιξης.

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!

Τα κεντρικά της CST βρίσκονται στην Xianmen που είναι απέναντι από την Ταϊβάν και αποτέλεσε για αυτούς το πιο προσβάσιμο τμήμα της Κίνας, όταν πριν από μισό αιώνα άρχισαν να επεκτείνονται στην υπόλοιπη Ασία. Πέρα από την ανάπτυξη μιας εικοσάδας εργοστασίων, η CST έχει δημιουργήσει την δική της πίστα δοκιμών στην Σανγκάη, η οποία όμως σχεδιάστηκε βάση προδιαγραφών FIM με ένα σημαντικό κόστος που έφτασε τα 150 εκτ, δολάρια. Στον επιχειρηματικό κόσμο της Κίνας, η πίστα της CST αναγνωρίζεται ως ένα σημείο αναφοράς για δοκιμές και για αυτό τον λόγο, όταν δεν χρησιμοποιείται από την ίδια την CST, ενοικιάζεται σε κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Η CST έχει δημιουργήσει και την θυγατρική Maxxis, που επίσης διαθέτει πλήρη γκάμα ενώ η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που είχαν αντιπροσώπευση και για τις δύο μάρκες ελαστικών. Ωστόσο το εργοστάσιο έκρινε πως ο εισαγωγέας δεν προωθούσε τα ελαστικά της CST στην χώρα μας και αποφάσισε να δώσει την αντιπροσωπεία τους σε νέα εταιρεία, η οποία θα δοκιμαστεί και αυτή στο δύσκολο αυτό έργο.

Δύσκολο έργο, διότι την CST την γνωρίζουμε από τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε κινέζικες αλλά και ινδικής προέλευσης μοτοσυκλέτες, έχοντας σχηματίσει την… χειρότερη εικόνα, όπως έχουμε δηλώσει τόσο σε VIDEO, όσο και στο έντυπο. Προς τιμήν τους, το εργοστάσιο που γνωρίζει την τοποθέτηση του περιοδικού απέναντι στα ελαστικά αυτά, δηλώνει έτοιμο να δεχτεί την νέα κριτική μας, αλλά αυτή τη φορά για τα ελαστικά της λιανικής!
Την αντιπροσώπευση των ελαστικών της CST, αναλαμβάνει από τώρα η MUVUS, εισαγωγική εταιρεία των CFMOTO, Polaris, Letbee, Royal Enfield, κτλ, μπαίνοντας στον χώρο των ελαστικών!

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!
Από αριστερά οι δύο εκπρόσωποι πωλήσεων της CST, ο ιδιοκτήτης της MUVUS Μάνος Κουτσουνάκης, ο ιδιοκτήτης της CST, ο ιδιοκτήτης του MOTO που καταγράφει την συμφωνία και στελέχη της Muvus

Καθότι όπως είπαν δεν έχουμε δοκιμάσει τα πραγματικά CST, αλλά εκείνα που πωλούνται στην χονδρική μόνο για πρώτη τοποθέτηση. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών τους προτιμούν για την ικανότητά τους να παράγουν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, αλλά καθορίζουν εκείνοι τις προδιαγραφές που συχνά έχουν μόνο ένα στόχο, το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο της CST για να καταγράψουμε την πρώτη αποστολή φορτίου στην Ελλάδα και να δούμε την γραμμή παραγωγής. Έχοντας επισκεφτεί τις γραμμές παραγωγής ελαστικών της Dunlop, Michelin, Continental, Bridgestone κτλ, θα συγκρίνουμε τους μηχανισμούς και τις τεχνικές, ιδιαίτερα για τα Radial ελαστικά.

Η γκάμα της CST για την μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει αυτή την στιγμή κάθε κατηγορία, από παπιά μέχρι αγωνιστικά ελαστικά και ελαστικά Rally. Μετά την επίσκεψή μας, θα δοκιμάσουμε σε ελληνικό έδαφος τα ελαστικά αντικατάστασης, όχι τα OEM που έχουμε ήδη γνωρίσει. Πάντως στο ATV το θέμα της πρώτης τοποθέτησης είναι μικρότερης σημασίας καθώς η απόδοσή τους είναι αντίστοιχη με την λιανική.

Αναμένεται μέχρι τέλος της χρονιάς, τα ελαστικά της CST να βρίσκονται στα καταστήματα και να τονίσουμε εδώ για εκείνους που κοιτούν τις ετικέτες τους, πως δεν υπήρχε αποθήκευση στο εργοστάσιο. Κατασκευάζουν τα ελαστικά ανά παραγγελία, έχοντας την δυνατότητα να βγάλουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και διαστάσεις ταυτόχρονα!