Στην Ελλάδα το επόμενο Adventure Rally της KTM!

Hellas Rally – KTM Adventure Rally: Συμμαχία περιπέτειας στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/11/2019

Στην μεγάλη παρουσίαση των νέων μοντέλων της KTM στη EICMA, που πάντα υπάρχει εκτενής αναφορά στην πορεία της εταιρίας σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς που δραστηριοποιείται για την τρέχουσα χρονιά, αναφέρονται και τα μελλοντικά πλάνα της. Κι αυτά αφορούν τώρα και την Ελλάδα! Μετά την Βοσνία Ερζεγοβίνη, το KTM Adventure Rally συνεχίζει την πορεία του νότια παραμένοντας ανατολικά στην Ευρώπη - Έρχεται στην Ελλάδα!

Είναι μία κίνηση που προετοιμάζεται από το περασμένο καλοκαίρι, πριν ακόμη και από το τελευταίο Adventure Rally της KTM, και η σκέψη αυτή είχε αποκαλυφθεί στο ΜΟΤΟ, όταν στο τέλος του Rally Βοσνίας, Ερζεγοβίνης ρωτούσαμε να μάθουμε το πλάνο για το επόμενο πετώντας και την σπόντα πως η Ελλάδα θα του ταιριάζει απόλυτα. Τότε η απάντηση που πήραμε ήταν έμμεσα ξεκάθαρη, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην χρειαστεί να ταξιδέψουμε μέσα από τόσες χώρες, για να ξανά βρεθούμε στην εκκίνηση. Όπως δηλαδή είχαμε κάνει το περασμένο καλοκαίρι, όταν με έναν μικρό άθλο το MOTO βρέθηκε αυθημερόν στην Σερβία κι από εκεί στην Βοσνία.

Μετά την ανάβαβαση αστραπή, πήραμε μέρος στο Rally τις επόμενες ημέρες και στο τέλος αυθημερόν περάσαμε τέσσερις χώρες κατά μήκος, ξυπνώντας στην Βοσνία και φτάνοντας στην Ελλάδα. Για δύο λόγους είχαμε στοιβάξει τότε πάνω από χίλια χιλιόμετρα σε μία ημέρα, κατά επανάληψη, πηγαίνοντας αντίθετα στην αξία που δίνουμε οι ίδιοι στο ταξίδι. Και η αξία αυτή είναι μεγαλύτερη από τον προορισμό, οπότε σε κανονικές συνθήκες θέλουμε να το απολαύσουμε στον ιδανικό ρυθμό. Η πίεση χρόνου που δεν άφηνε περιθώρια για να προσθέτεις ημέρες και φυσικά το γεγονός πως είχαμε εκθειάσει τις ταξιδιωτικές ικανότητες του μεσαίου Adventure της KTM -για τα δεδομένα της κατηγορίας- είχαν θέσει το πλαίσιο για να υποβληθεί σε μία πολύ κουραστική δοκιμασία επιβεβαιώνοντας ή και καταρρίπτοντας στο τέλος την άποψη αυτή…

KTM Adventure Rally Bosnia 2019: Ζήσαμε μία επική περιπέτεια στα Βαλκάνια! VIDEO & 1000+ Φωτογραφίες!

Φέτος το Adventure Rally της KTM γίνεται τοπικό γεγονός και πλαισιώνεται από το Hellas Rally, την συνδρομή των οποίων ζήτησε η KTM για να βγουν οι τοποθεσίες, οι διαδρομές και να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες σε μία πρωτοφανή ένδειξη εμπιστοσύνης στους Έλληνες. Κάτι που δεν γίνεται τόσο εύκολα στις υπόλοιπες οργανώσεις που όλα περνούν από το χέρι τους πρώτα. Είναι γιατί το Hellas Rally έχει χρόνια τώρα αποδειχτεί ως κορυφαίο στην Ευρώπη και ένα από τα πλέον σωστά και οργανωμένα στον κόσμο, με συμμετοχές πρωτοκλασάτων αναβατών και τον χαρακτηρισμό ως μία από τις στάσεις προετοιμασίας για το Dakar!

Η KTM έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στο Hellas Rally, με τον Chris Birch για παράδειγμα, και έχει δει από κοντά την δουλειά που γίνεται και το επίπεδο της οργάνωσης. Δεν ήταν για αυτούς λοιπόν μία δύσκολη απόφαση, να φέρουν το KTM Adventure Rally στην Ελλάδα. Παράλληλα βασίζονται και στην συνδρομή της ελληνικής αντιπροσωπείας για την στελέχωση καίριων θέσεων. Βλέπετε, το KTM Adventure Rally είναι μία εταιρική εκδήλωση, μία ενέργεια στην οποία συμμετέχουν όλα τα στελέχη της εταιρίας, οι υπεύθυνοι εξέλιξης, παραγωγής, οι μηχανικοί, η καρδιά της KTM. Τέτοιες εκδηλώσεις που φέρνουν το κοινό κοντά στα στελέχη κάνουν αρκετοί κατασκευαστές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Στην KTM αυτό συμβαίνει με την μορφή ενός Rally! Η καρδιά λοιπόν της KTM έρχεται στην Ελλάδα για το KTM Adventure Rally, με την συνδρομή του Hellas Rally και ελληνική υποστήριξη!

Στην Ναύπακτο λοιπόν, συνδυάζοντας την εικόνα της θάλασσας, με το δάσος, τα βουνά, την φύση και την ιστορία, το KTM Adventure Rally έρχεται στην χώρα μας κι εκτός των άλλο συμβάλλει στην προώθησή της με έναν διαφορετικό τρόπο, πέρα από μία ξαπλώστρα και μία σαγιονάρα…

Οι θέσεις για τους κατόχους KTM είναι περιορισμένες, κι αυτό εσκεμμένα για να μην καταλήξει ένα απρόσωπο event. Δεν γίνεται να ισχυριστεί κανείς πως οδηγεί παρέα με τους ανθρώπους της εταιρίας, όταν οι συμμετοχές μετρούνται σε πολλαπλάσια του εκατό.

Το KTM Adventure Rally είναι πρωτίστως μία εμπειρία και μετά ένα Rally, βασικό συστατικό του είναι η ατμόσφαιρα και το φιλικό κλίμα όπου όλοι γίνονται μία παρέα. Το μόνο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι αυτό, και κανένα άλλο…

Ετικέτες

Καύσιμα: Νέα επιδότηση-χαδάκι στη βενζίνη – Ισχύει μόνο για δυο εβδομάδες κι ο ΕΦΚ καλά κρατεί

Οι νέες εξαγγελίες επικεντρώνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με μια ελάχιστη αναφορά στην αμόλυβδη βενζίνη
kausima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Την τελευταία φορά που γράφαμε για επικείμενα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2026 και το άρθρο κατέληγε σε μια πικρή προφητεία: πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει την πηγή του προβλήματος, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ευχόμασταν να διαψευστούμε.

Με μεγάλη θλίψη, οι σημερινές εξαγγελίες των νέων κυβερνητικών μέτρων μας επιβεβαιώνουν.

Πάλι καλά να λέμε. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαμε για ληστρικούς ειδικούς φόρους στα καύσιμα και αναδεικνύαμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που μειώνουν αυτούς τους φόρους για να ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες τους από τις υπέρογκες τιμές στα καύσιμα, η κυβέρνηση είχε στρέψει το βλέμμα της αποκλειστικά στο πετρέλαιο.

Λογικότατο, θα μου πείτε, αφού αυτήν την εποχή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι το καυτό θέμα. Από κοντά, το πετρέλαιο κίνησης αφορά πολύ τους επαγγελματίες και φυσικά επηρεάζει άμεσα τα μεταφορικά κόστη που με τη σειρά τους μετακυλίονται στις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων.

Η βενζίνη ωστόσο είναι ένα αγαθό που δεν έχει εποχικότητα, είναι σε πρώτη ζήτηση καθημερινά για να πάει κανείς στη δουλειά του, για να μεταφέρει τα παιδιά του, για κάθε ανάγκη μετακίνησης μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Και εδώ η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει προτείνει μέτρα που μοιάζουν με τσιρότα σε σπασμένα κόκκαλα.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμη η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο μοτίβο: περισσότερη επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια παρά ουσία.

Η επιδότηση 10 σεντς ανά λίτρο αμόλυβδης που ανακοίνωσε είναι σταγόνα στον ωκεανό της υπερφορολόγησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μέτρο που παίρνει μονόπλευρα η κυβέρνηση, καθώς τα διυλιστήρια δεν κάνουν καμιά έκπτωση από τη δική τους πλευρά, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά που ανακοινώθηκε ανάλογο επιδοματάκι.

Απεναντίας, θα κάνουν έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης για συνολική επιδότηση 40 λεπτών ανά λίτρο, μαζί με το άλλο εικοσαρικάκι που θα τσοντάρει η κυβέρνηση εν είδει επιδότησης.

Στο ντίζελ κίνησης η κυβέρνηση βάζει 15 λεπτά και τα διυλιστήρια άλλα 5, για σύνολο ωφέλειας 20 λεπτών ανά λίτρο.

Στην αμόλυβδη βενζίνη πάλι καλά να λέμε που μας σκέφτηκαν, γιατί όλα έδειχναν πως πάμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια. Όχι πως περιμένουμε κάποια ουσιαστική βελτίωση. Κρίνοντας από την προηγούμενη “επιδότηση” στα καύσιμα, η ακρίβεια είχε καταπιεί εν ριπή οφθαλμού τα σεντς που προσέφερε το κράτος.

Ας ελπίσουμε να μην γίνει το ίδιο και τώρα, αν και αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ή όποια άλλη κυβέρνηση, καθώς αρκεί ένα πυραυλάκι στο λάθος μέρος για να αρχίσει ξανά το ράλι ανόδου.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προτεινόμενο της Ε.Ε., η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μια άδεια της Ε.Ε. που δεν χρειάζεται πραγματικά και τα κρατικά ταμεία θα συνεχίσουν να γεμίζουν με φόρους-χαράτσια από τα πανάκριβα καύσιμα στην υγειά του κορόιδου.

Το δε αποκορύφωμα στον σαρκασμό του νέου μέτρου; Η ισχύς του είναι μόλις για τις επόμενες 15 μέρες, ως το τέλος του Οκτώβρη και μετά θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Ενημερωθήκαμε ωστόσο πως οι τρεις αυτές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν θα κοστίσουν, λέει, 46 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή περίπου όσο το κόστος για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” που (στα 44 εκατομμύρια ευρώ) κατά μαγικό τρόπο βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού χωρίς να στραγγαλιστεί κανένας προϋπολογισμός και άνευ άδειας από ανώτερες δυνάμεις.