Suzuki - Γιορτάζει την κατασκευή 500.000 ATV στις Η.Π.Α.

Από το 2002 έως το 2024, στην καλύτερη αγορά “γουρούνας” του κόσμου
Suzuki 500.000 ATVs
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Μέσα στα τελευταία 22 χρόνια και 2 μήνες, το εργοστάσιο της Suzuki στη Ρώμη της Πολιτείας της Τζόρτζια στις Η.Π.Α. κατασκεύασε 500.000 ATV, και συνεχίζει ακμαίο στην πιο προσοδοφόρα αγορά του κόσμου όσον αφορά στα συγκεκριμένα οχήματα.

Στις 13 Ιουνίου του 2024, η Suzuki Manufacturing of America Corporation (SMAC) γιόρτασε την ολοκλήρωση της παραγωγής μισού εκατομμυρίου ATV στο εργοστάσιο της στην Τζόρτζια, το οποίο είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάιο του 2022. 

"Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιτυχία" δήλωσε ο Masami Haga, Πρόεδρος των SMO & SMAC. "Η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά ATV του κόσμου, και είναι σημαντικό που αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται εδώ, από ικανούς Αμερικανούς εργάτες". Στο ίδιο ανακοινωθέν ο Haga ευχαρίστησε και τους πολλούς Αμερικανούς προμηθευτές του εργοστασίου των ATV της Suzuki. Φυσικά το παραπάνω ανακοινωθέν - εγκώμιο στους Αμερικανούς δεν θα μπορούσε να λείπει από το Milestone των 500.000 ATV, όπως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας χωρίς τα αυστηρά προαπαιτούμενα που θέτουν ο Η.Π.Α. σε όσα εργοστάσια θέλουν να παράγουν προϊόντα στο αμερικάνικο έδαφος -Αμερικανοί εργάτες, αμερικανοί προμηθευτές, κ.α. Και ούτε φυσικά θα ήθελε η Suzuki να χάσει την τεράστια αγορά των Η.Π.Α. στα ATV., εκεί που το Hamamatsu διατηρεί 700 dealer μοτοσυκλετών και ATV. Σημειώστε επίσης πως τα "γουρούνια" που παράγονται στην Τζόρτζια εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο.

SMAC

Πλέον, στο εργοστάσιο της Ρώμης που απασχολούνται 145 εργαζόμενοι, παράγονται 4 μοντέλα: KingQuad 750AXi 4x4, KingQuad 500AXi 4x4, KingQuad 400ASi 4x4, και KingQuad 400FSi 4x4.

SMAC

Το μοντέλο με τον αριθμό 500.000 ήταν ένα KingQuad 750AXi 4x4 Power Steering Special Edition, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Τέλος, να σημειώσουμε πως η παραγωγή του εργοστασίου της Suzuki το 2023 έφτασε τα 15.651 ATV.

Ετικέτες

Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!

Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου διασχίζει ελληνικές πόλεις
Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2026

Σειρά του θρύλου Giacomo Agostini, 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο μεγάλο της ταξίδι στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina.

Πλήθος αθλητών των MotoGP και MOTUL WSBK έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στην λαμπαδηδρομία που θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία έγινε στις 26 Νοεμβρίου, φτάνοντας στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Δεκεμβρίου, περνώντας από Καρπενήσι, Μέτσοβο, Καστοριά, πριν αναχωρήσει με ιστιοφόρο για την Μασσαλία.

Στις αρχές Ιανουαρίου αρκετοί πρώην και εν ενεργεία αναβάτες πήραν μέρος, όπως ο Danilo Petrucci, αναβάτης MotoGP, νικητής σε WorldSB και MotoAmerica αλλά και νικητής σκέλους στο Dakar, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Biaggi, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross, Tony Cairoli.

Αμέσως μετά στην λαμπαδηδρομία πήρε μέρος ο Paolo Simoncelli πατέρας του αδικοχαμένου παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250, Marco Simoncelli και έπειτα ο Marco Bezzecchi.

Μία εβδομάδα μετά η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στα χέρια του Francesco Bagnaia και του Nicola Dutto και εχθές ήταν η σειρά του τεράστιου θρύλου, Giacomo Agostini.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να φτάσει στο Μιλάνο και τον τελικό προορισμό της στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις του San Siro για να ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 που θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου!