Suzuki - Γιορτάζει την κατασκευή 500.000 ATV στις Η.Π.Α.

Από το 2002 έως το 2024, στην καλύτερη αγορά “γουρούνας” του κόσμου
Suzuki 500.000 ATVs
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Μέσα στα τελευταία 22 χρόνια και 2 μήνες, το εργοστάσιο της Suzuki στη Ρώμη της Πολιτείας της Τζόρτζια στις Η.Π.Α. κατασκεύασε 500.000 ATV, και συνεχίζει ακμαίο στην πιο προσοδοφόρα αγορά του κόσμου όσον αφορά στα συγκεκριμένα οχήματα.

Στις 13 Ιουνίου του 2024, η Suzuki Manufacturing of America Corporation (SMAC) γιόρτασε την ολοκλήρωση της παραγωγής μισού εκατομμυρίου ATV στο εργοστάσιο της στην Τζόρτζια, το οποίο είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάιο του 2022. 

"Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιτυχία" δήλωσε ο Masami Haga, Πρόεδρος των SMO & SMAC. "Η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά ATV του κόσμου, και είναι σημαντικό που αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται εδώ, από ικανούς Αμερικανούς εργάτες". Στο ίδιο ανακοινωθέν ο Haga ευχαρίστησε και τους πολλούς Αμερικανούς προμηθευτές του εργοστασίου των ATV της Suzuki. Φυσικά το παραπάνω ανακοινωθέν - εγκώμιο στους Αμερικανούς δεν θα μπορούσε να λείπει από το Milestone των 500.000 ATV, όπως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας χωρίς τα αυστηρά προαπαιτούμενα που θέτουν ο Η.Π.Α. σε όσα εργοστάσια θέλουν να παράγουν προϊόντα στο αμερικάνικο έδαφος -Αμερικανοί εργάτες, αμερικανοί προμηθευτές, κ.α. Και ούτε φυσικά θα ήθελε η Suzuki να χάσει την τεράστια αγορά των Η.Π.Α. στα ATV., εκεί που το Hamamatsu διατηρεί 700 dealer μοτοσυκλετών και ATV. Σημειώστε επίσης πως τα "γουρούνια" που παράγονται στην Τζόρτζια εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο.

SMAC

Πλέον, στο εργοστάσιο της Ρώμης που απασχολούνται 145 εργαζόμενοι, παράγονται 4 μοντέλα: KingQuad 750AXi 4x4, KingQuad 500AXi 4x4, KingQuad 400ASi 4x4, και KingQuad 400FSi 4x4.

SMAC

Το μοντέλο με τον αριθμό 500.000 ήταν ένα KingQuad 750AXi 4x4 Power Steering Special Edition, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Τέλος, να σημειώσουμε πως η παραγωγή του εργοστασίου της Suzuki το 2023 έφτασε τα 15.651 ATV.

Ετικέτες

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών – Ομόφωνη απόφαση κινητοποίησης, ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση με κυβέρνηση, καθώς Ιταλία και Αυστρία μειώνουν τον ΕΦΚ

Η συνέλευση της Τετάρτης 18 Μαρτίου κατέληξε, ως αναμενόταν, σε ομοφωνία για κινητοποιήσεις, απεργίες στον ορίζοντα
fuel pump
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/3/2026

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) πραγματοποίησε την έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, στην οποία έδωσαν το παρόν 31 Ενώσεις και είχε ως κεντρικό θέμα την αντίδρασή της μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 1411/2026 που θεσπίζει πλαφόν στα περιθώρια κέρδους των πρατηρίων καυσίμων ως και το τέλος Ιουνίου.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις του κλάδου ήταν ομόφωνη και πλέον απομένει η σημερινή (19/3) συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για να ανακοινωθούν οι μορφές κινητοποιήσεων και οι σχετικοί χρόνοι αυτών.

Η ουσία πίσω από τη συνάντηση με τον υπουργό είναι στα αιτήματα της ΟΒΕ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η πρόταση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, σκέψη που ο πρωθυπουργός έχει δημοσίως απορρίψει εκτός αν προκύψει ανάλογη απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που να επιτρέπει δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη.

Καθόλου τυχαία, σήμερα (19/3) συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. με κεντρικό θέμα τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, με αρκετές χώρες να ζητούν προσωρινά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που θα τους επιτρέψουν να ανακουφίσουν τους πολίτες των χωρών τους.

Προφανώς, τα αποτελέσματα αυτών των συνεδριάσεων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές μας στο επόμενο διάστημα και καθ’ όσο συνεχίζεται η αστάθεια στον Περσικό Κόλπο.

Στο μεταξύ ωστόσο, Ιταλία και Αυστρία δεν περίμεναν τη διάσκεψη των Βρυξελλών για να κινητοποιηθούν, ανακοινώνοντας μονομερώς μειώσεις στον ΕΦΚ. Η μεν Ιταλία μείωσε τον φόρο κατά 25 σεντς ανά λίτρο, ενώ η Αυστρία κράτησε τη μείωση στα 5 σεντς ανά λίτρο και τη συνοδεύει με πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στη λιανική πώληση καυσίμων.