Suzuki GSX-S 950 - Με νέους χρωματισμούς για το 2024

Χωρίς καμία αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του
motomag Suzuki GSX-S 950 – Με νέους χρωματισμούς για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Η Suzuki αποκάλυψε το GSX-S 950 της φετινής χρονιάς το οποίο αναβαθμίζεται μόνο σε ότι αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Το streetfighter μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας το οποίο χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, τετρακύλινδρο εν σειρά, υγρόψυκτο κινητήρα 999 κ.εκ. με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και ψεκασμό αποδίδει 95 ίππους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα με τον περιορισμό του κινητήρα το GSX-S 950 να οδηγηθεί και με δίπλωμα Α2.

Suzuki GSX-S 950 – Με νέους χρωματισμούς για το 2024

Όσον αφορά τον εξοπλισμό το GSX-S 950 διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη, φώτα Led, ψηφιακά όργανα, upside/down πιρούνι, αλουμινένιο ψαλίδι, ακτινικές δαγκάνες Tokico, immobilizer, traction control, γκάζι ride-by-wire, εύκολη εκκίνηση και υποβοήθηση σε χαμηλές στροφές.

Για φέτος, η Suzuki αποφάσισε να μην προβεί σε κάποιες αναβαθμίσεις όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά παρά μόνο να αλλάξει τους χρωματικούς συνδυασμούς. Ως εκ τούτου το GSX-S 950 διατίθεται στο μεταλλικό μπλε, σε μαύρο και σε λευκό κόκκινο χρώμα ενώ η τιμή του είναι στα 10.995 ευρώ.

Suzuki GSX-S 950 – Με νέους χρωματισμούς για το 2024Suzuki GSX-S 950 – Με νέους χρωματισμούς για το 2024
Ετικέτες

Shoei e:Drylens - Φωτοχρωμική LCD μεμβράνη θέλει να βάλει τέλος στις φιμέ ζελατίνες

Σκουραίνει αυτόματα ή χειροκίνητα σε διαφορετικά επίπεδα - Και αντιθαμβωτική με ρόλο 2 σε 1 
Shoei e:drylens φωτοχρωμική LCD ζελατίνα 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/12/2025

Η Shoei έχει ήδη στην γκάμα της "φυσική" φωτοχρωμική ζελατίνα, ωστόσο κάνει τώρα το επόμενο βήμα με την παρουσίαση της ηλεκτρικά ελεγχόμενης LCD μεμβράνης e:Drylens.

Η Shoei έχει ήδη στην γκάμα της "φυσική" φωτοχρωμική ζελατίνα, για όλους εκείνους που δεν θέλουν να έχουν μαζί τους διάφανη ζελατίνα για να την αλλάξουν, αν οδηγήσουν το βράδυ. Ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία κάνει τώρα το επόμενο βήμα με την παρουσίαση της ηλεκτρικά ελεγχόμενης LCD μεμβράνης e:Drylens.

Η ηλεκτρικά ελεγχόμενες φωτοχρωμικές LCD μεμβράνες δεν είναι κάτι καινούργιο και έχουν βρει εμπορική εφαρμογή εδώ και καιρό στα αυτοκίνητα με τη Shoei να φέρνει τώρα την τεχνολογία και στα κράνη μοτοσυκλέτας με την μεμβράνη e:Drylens.

Shoei e:drylens φωτοχρωμική LCD ζελατίνα 2025

Σύμφωνα με ιαπωνική εταιρεία η e:Drylens μπορεί να σκουραίνει αυτόματα στην ηλιακή ακτινοβολία λόγω του αισθητήρα φωτός που ενσωματώνει, με τον αναβάτη να μπορεί να ελέγξει και χειροκίνητα το ποσοστό, ενώ η τοποθέτησή της εσωτερικά εμποδίζει και το θάμπωμα που προκαλείται από την υγρασία αλλά και την πιθανότητα να γρατσουνιστεί, σε σχέση με την συμβατική φωτοχρωμική ζελατίνα που έχει στην γκάμα της η Shoei. 

Η μεμβράνη μπορεί να μειώσει το φως που φτάνει στα μάτια του αναβάτη κατά 35% στην χαμηλότερη ρύθμισή της και κατά 80% στην υψηλότερη, ενώ μπορεί να λειτουργήσει για έως και 20 ώρες. Η μπαταρία που έχει το controller της ζελατίνας επαναφορτίζεται μέσω θύρας USB.

Η e:Drylens θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία από τις 9 Ιανουαρίου του 2026 στην τιμή των 160 ευρώ περίπου χωρίς φόρο και αναμένεται έρθει και στην Ευρώπη σε εύλογο χρονικό διάστημα.