Suzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία

Εμφάνιση που παραπέμπει σε αγώνες dragster, με πάρα πολλά custom εξαρτήματα
motomagSuzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/6/2024

Μία μοναδική και ξεχωριστή cult έκδοση του ιστορικού Hayabusa πρώτης γενιάς έβγαλε σε δημοπρασία ο οίκος Bring a Trailer, βαμμένη στα ιστορικά χρώματα της Gulf Racing που μας ταξιδεύουν στον 24ωρο του Le Mans του 1968 και το νικηφόρο Ford GT, με την τιμή που τελικώς έπιασε η μοτοσυκλέτα να αγγίζει τα 14.250 δολάρια (13.085€), ενώ παρά την ξεχωριστή της εμφάνιση έχει όλα τα απαραίτητα για κυκλοφορία στον δρόμο…

Υπεύθυνος για την δημιουργία της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ο Hank Young των Young Choppers και Hot Rods στην Marietta της Georgia των Η.Π.Α. Χρησιμοποιώντας ως βάση μία Suzuki Hayabusa του 2002, ο Young προχώρησε, αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα πάνω της, με πιο χαρακτηριστικά σημεία το μπροστινό φτερό και το ιδιαίτερο χειροποίητο μακρύ ψαλίδι πίσω. Στην συνέχεια, η Platinum ATL Customs, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ανέλαβε να ολοκληρώσει το δημιούργημα του Young, βάφοντάς το στα αγωνιστικά χρώματα της Gulf Racing, αντλώντας έμπνευση από το Gulf-JW Automotive Ford GT που το 1968 κατέκτησε τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ενώ παντού πάνω στο φαίρινγκ βρίσκουμε τον αριθμό 69 και το λογότυπο της Gulf.

Suzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία

Από που να ξεκινήσει κανείς, να μιλάει για αυτή την μοτοσυκλέτα. Κοιτάζοντάς την, το μάτι πέφτει απευθείας στο μπροστινό φτερό, το οποίο κρύβει σχεδόν ολόκληρο τον μπροστινό τροχό της μοτοσυκλέτας, θυμίζοντας ελαφρώς τα “dustbin” φαίρινγκ, που έκαναν την εμφάνισή τους στους αγώνες μοτοσυκλέτας την δεκαετία του ’50, ενώ είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε συναντήσει και σε μοτοσυκλέτες που έχουν επισκεφθεί τις Salt Flats του Bonneville, όπου γίνονται οι απόπειρες για το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά. Πάνω σε αυτό το κάλυμμα είναι ενσωματωμένα δύο φωτιστικά σώματα, τα οποία εκτελούν χρέη προβολέα, μιας και αυτός έχει αφαιρεθεί από το χειροποίητο ενιαίο φαίρινγκ και στην θέση του έχει μπει ο αριθμός 69 σε στρογγυλό λευκό φόντο.

Suzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία

 

Το επόμενο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το… εξεζητημένο χειροποίητο μακρύ ψαλίδι, που δένει πάνω σε έναν… ακτινωτό τροχό 18 ιντσών πίσω που συνδυάζεται με ένα τεράστιο ελαστικό Metzeler ME880 Marathon διαστάσεων… 240/80-18. Οι επιδράσεις από τις chopper μοτοσυκλέτες, με τις οποίες ασχολούνταν τότε κατά βάση ο Young – όταν δεν έφτιαχνε πεπαλαιωμένα hot rod αυτοκίνητα – δεν κρύβονται, καθώς δεν θυμόμαστε να έχουμε δει ξανά ακτινωτό τροχό σε Hayabusa και μάλιστα με ελαστικό τόσο μεγάλων διαστάσεων! Η βάση της πινακίδας έχει μετακομίσει αριστερά, αφήνοντας τον θηριώδη τροχό να αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο. Παραδόξως, ο μπροστινός χυτός τροχός των 17 ιντσών, φαίνεται να έρχεται αυτούσιος από το μοντέλο βάσης, με το ελαστικό να είναι της Avon.

Suzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία

 

To Haybusa Gulf Edition δεν δείχνει απλώς γρήγορο, αλλά είναι κιόλας, καθώς ο υγρόψυκτος τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.299 κυβικών έχει εξοπλιστεί με ένα Dynojet Power Commander III. Σύμφωνα με το χαρτί της δυναμομέτρησης, 152 ίπποι φτάνουν στον πίσω τροχό, μέσα από ένα κιβώτιο 6 σχέσεων που συνεργάζεται με συμπλέκτη της Versha. Τα δύο τελικά που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά με τα οποία εξόπλιζε το εργοστάσιο του Hamamatsu την μοτοσυκλέτα, αφήνουν σε κοινή θέα το ιδιαίτερα ξεχωριστό ψαλίδι, ενώ υποπτευόμαστε ότι θα κάνουν και αρκετή φασαρία. Φρένα και πλαίσιο μοιάζει να έρχονται αυτούσια από το μοντέλο βάσης.

Suzuki GSX1300R Hayabusa Gulf Edition – Μοναδική, cult έκδοση πουλήθηκε σε δημοπρασία

 

 

Την ξεχωριστή αυτή δημιουργία ολοκληρώνουν μία φιμέ ζελατίνα μπροστά, ένας μικρός καθρέπτης στο αριστερό τμήμα του φαίριγνκ και οι ξεχωριστές δερμάτινες σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη της Duane Ballard Custom Leather, ενώ υπάρχει και κάλυμμα της πίσω σέλας στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, για ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση. Στα αναλογικά όργανα που έρχονται αυτούσια από το μοντέλο βάσης, βλέπουμε ότι ο ολικός χιλιομετρητής γράφει 10.615 μίλια (17.083 χιλιόμετρα), με τον τελευταίο ιδιοκτήτη να έχει κάνει τα 3.200 από αυτά (5.149 χιλιόμετρα).

Το κατά πόσο εύκολο είναι στην οδήγηση το συγκεκριμένο Hayabusa είναι κάτι που δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε εμείς. Θα μπορέσει όμως να διαπιστώσει αυτός που έδωσε τα 14.250 δολάρια ( 13.085€), που ήταν και η υψηλότερη προσφορά. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοπρασία δεν είχε συγκεκριμένη τιμή εκκίνησης, επομένως οι πλειοδότες μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και από το 1 δολάριο. Καθόλου άσχημη τιμή για μία μοτοσυκλέτα 22 ετών, ταυτόχρονα όμως όχι και τόσο υψηλή, όσο η μοναδικότητά της.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες