Suzuki KATANA Project από WSBK GSX-R1000 200 ίππων

Δημιουργία του Team Classic Suzuki
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/6/2021

Μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Alstare Racing που το 2008 συμμετείχε στο MOTUL WSBK απέκτησε νέα ζωή ως ένα νέο πλέον KATANA!

Ο Nathan Colombi ανέλαβε να ανακατασκευάσει τον κινητήρα κρατώντας τις αγωνιστικές προδιαγραφές του με απόδοση πάνω από 200 ίππους στον πίσω τροχό με την ηλεκτρονική διαχείριση να γίνεται μέσα από το κιτ Yashimura EM Pro.

Για την ψύξη του κινητήρα χρησιμοποιούνται αλουμινένιοι σωλήνες και ψυγεία από την εργοστασιακή ομάδα δένοντας οπτικά την κλειστή καρίνα με το ελάχιστο φαίρινγκ του ΚΑΤΑΝΑ ενώ εκτεταμένη δουλειά χρειάστηκε πίσω στο υποπλαίσιο αλλά και το νέο ψαλίδι για να φτιάξουν μία ουρά που να ταιριάζει σε μία μοτοσυκλέτα με το όνομα ΚΑΤΑΝΑ και μαζί δύο αμορτισέρ Öhlins.

Αντίστοιχα μπροστά έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα από την αγωνιστική σειρά ξεκινώντας από το πιρούνι, επίσης της Öhlins, και περνώντας από Brembo φρένα, δίσκους και δαγκάνες – με την πίσω μάλιστα να κρύβεται από το νέο ψαλίδι.

Για το πιο χαρακτηριστικό σημείο μίας ΚΑΤΑΝΑ σχεδίασης, έγινε χρήση carbon και αναπαρήγαγαν την κλασική εμφάνιση χρησιμοποιώντας LED φώτα και καταλήγοντας σε ένα σύνθετο τελικά αποτέλεσμα που δεν μπορείς να το πεις σκέτο resto-mod αν κάπου εκεί μέσα δεν προσθέσεις και την λέξη “race”.

Ακολουθούν οι φωτογραφικές του λεπτομέρειες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες