Suzuki MotoGP – Επανεκκίνηση

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/1/2015

Με το σύνθημα "Η Ιστορία ξαναρχίζει", η Suzuki σηματοδοτεί ην επιστροφή της στα MotoGP, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με σκηνές από την προετοιμασία της ομάδας, της μοτοσυκλέτας και των εργοστασιακών αναβατών, του Aleix Espargaro και του Maverick Vinales.
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι δοκιμές στην αεροσήραγγα του GSX-RR με τον αναβάτη εξέλιξης του εργοστασίου, Takuya Tsuda, ο οποίος μάλιστα ήταν team mate του Randy de Puniet στον τελευταίο αγώνα του 2014 στην Valencia όπου η εταιρεία είχε εξασφαλίσει την wild card συμμετοχή της, αλλά και πλάνα από τον συγκεκριμένο αγώνα στον οποίο το πρωτότυπο της Suzuki δεν είχε καταφέρει να τερματίσει λόγω μηχανικών προβλημάτων. Επίσης, μπορείτε να δείτε και δηλώσεις των δύο αναβατών της ομάδας, αμέσως μετά από τις δοκιμές που ακολούθησαν τον αγώνα της Valencia, με τις πρώτες τους εντυπώσεις από τη μοτοσυκλέτα.

Για την ιστορία, να πούμε ότι τα αρχικά πλάνα της Suzuki είχαν προσδιορίσει την επιστροφή της εταιρείας στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων το 2016, αλλά το εργοστάσιο αποφάσισε τελικά να επισπεύσει την επιστροφή της κατά ένα χρόνο, εξελίσσοντας με πυρετώδεις ρυθμούς την μοτοσυκλέτα όλο αυτό το διάστημα μέχρι και την εμφάνισή της στην Valencia. Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι χρόνοι και τα γυρολόγια βρίσκονταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς στον αγώνα δεν κατάφεραν να τερματίσουν. παρόλα αυτά, στις πρώτες επίσημες δοκιμ΄ς αμέσως μετά, ο Aleix Espargaro κατάφερε να γράψει τον έκτο καλύτερο χρόνο, ελάχιστα πίσω από τον Valentino Rossi που ήταν στην πέμπτη θέση

Liberty Media-MotoGP: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με επίσημη ανακοίνωση της Dorna και της Liberty Media
motoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Η Liberty Media και η Dorna, η αποκλειστική κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna.

Μετά την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Formula One Group της Liberty Media αποτελείται πλέον από τις θυγατρικές της Formula 1, MotoGP, και Quint (εταιρεία διοργανώσεων αθλητικών και ψυχαγωγικών δρώμενων) και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.

Παρουσίαση με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του MotoGP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Liberty Media.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και κατέχει συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Οι επιχειρήσεις της αποδίδονται σε δύο κατηγορίες μετοχών παρακολούθησης: Formula One Group και Liberty Live Group.

Οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδονται στο Formula One Group και περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Formula 1, MotoGP, Quint και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις, ενώ οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του Liberty Live Group περιλαμβάνουν το μερίδιο της Liberty Media στη Live Nation και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.