Suzuki V-Strom 800DE – Ανάκληση ελέω αποκόλλησης της γόμας του πίσω ελαστικού
Μέχρι στιγμής αφορά 304 μοτοσυκλέτες του Ηνωμένου Βασιλείου
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
30/7/2024
Μέσω ανακοίνωσης η Suzuki Μεγάλης Βρετανίας έκανε γνωστό πως υπάρχει θέμα αποκόλλησης της γόμας του πίσω ελαστικού της πρώτης τοποθέτησης του V-Strom 800DE, με την εταιρεία να προχωρά σε ανάκληση.
Σύμφωνα με την Suzuki Μεγάλης Βρετανίας το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επηρεάσει 304 μοτοσυκλέτες με τους ιδιοκτήτες να ενημερώνονται από την εταιρεία ώστε να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ελαστικών. Μάλιστα οι αναβάτες δεν θα χρειαστεί να οδηγήσουν μέχρι τον επίσημο αντιπρόσωπο των Ιαπώνων της περιοχής τους, ο οποίος θα αναλάβει την μεταφορά της μοτοσυκλέτας στο συνεργείο και την αντικατάσταση των ελαστικών της.
Λόγω του ελαττωματικού πίσω ελαστικού, οι ταξινομήσεις του V-Strom 800DE έχουν σταματήσει στη Μ. Βρετανία, ενώ όσοι έχουν παραγγείλει την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα λάβουν μία μοτοσυκλέτα αντικατάστασης μέχρις ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των ανακλήσεων.
Η Suzuki Μεγάλης Βρετανίας έκανε γνωστό επίσης πως τα έξοδα αντικατάστασης των ελαστικών βαραίνουν αποκλειστικά την ίδια την εταιρεία ενώ όσοι ήδη έχουν αντικαταστήσει τα ελαστικά τους θα αποζημιωθούν από κάποιο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Suzuki της περιοχής τους.
Triumph: Άνοιγμα και στο Freestyle Motocross το 2026 με Guillem Navas και TF 450-X
Ο Ισπανός αναβάτης freestyle ενώνει δυνάμεις με την Triumph για μια σεζόν γεμάτη θέαμα και άλματα, στοχεύοντας σε μετάλλια
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
20/3/2026
Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το δυναμικό άνοιγμά της στον off-road χώρο και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό της τις εντυπωσιακές διοργανώσεις Freestyle Motocross με συνεργάτη τον Ισπανό αναβάτη Guillem Navas.
Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό freestyler για το 2026, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κόσμο του off-road και του FMX.
Ο Navas έχει ήδη κερδίσει τρία μετάλλια στα X Games και θα αγωνιστεί φέτος με την TF 450-X, επιδιώκοντας να προσθέσει ακόμη περισσότερα μετάλλια στη συλλογή του και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη στο freestyle.
Γνωστός για τα εντυπωσιακά του tricks, τη συμπάθειά του στα quarter pipes και το επιθετικό του στυλ στον αέρα, ο Navas έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο διεθνές στερέωμα του FMX.
Η φετινή του σεζόν ξεκινά δυνατά, με συμμετοχή στα X Games 2026 στo Sacramento των Ηνωμένων Πολιτείων, όπου θα αγωνιστεί στις κατηγορίες Best Whip και Quarter Pipe High Air, στοχεύοντας στο τέταρτο (και ίσως και πέμπτο) μετάλλιο της καριέρας του.
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του περιλαμβάνει το Air Contest στη Γαλλία, το Supercross του Παρισίου και το King of the Whip στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο γεμάτα προγράμματα της καριέρας του.
TF 450-X
Η επιλογή της TF 450-X δεν είναι τυχαία. Η νέα motocross μοτοσυκλέτα της Triumph έχει εξελιχθεί με τη συμβολή θρύλων όπως ο Ricky Carmichael, κατά πολλούς τον πλέον επιτυχημένο αναβάτη ΜΧ και SX, καθώς και ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes.
Ο Paul Stroud εμπορικός διευθυντής της Triumph τόνισε: "Η δημιουργικότητα, η τεχνική ακρίβεια και η διάθεση του Guillem να ξεπερνά τα όρια αντικατοπτρίζουν απόλυτα όσα θέλουμε να πετύχουμε στο off-road πρόγραμμα της Triumph."
Από την πλευρά του, ο Guillem Navas δήλωσε: "Με την Triumph μπαίνω στο 2026 έτοιμος να πάω πιο ψηλά και πιο μακριά από ποτέ. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο άνετα πάνω σε μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο της TF 450-X μου δίνει την αυτοπεποίθηση να εξελίξω τα κόλπα μου ακόμη περισσότερο."
Πέρα από τις διοργανώσεις, ο Navas θα αξιοποιήσει την TF 450-X και σε δημιουργικά projects και άλματα αναδεικνύοντας την πολυχρηστικότητα της μοτοσυκλέτας και τη φαντασία του ίδιου.
Διαθέσιμη τώρα
Η TF 450-X είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων motocross και enduro της Triumph, με τιμή που ξεκινά από 11.890 ευρώ στην ελληνική αγορά, φέρνοντας την αγωνιστική τεχνολογία πιο κοντά στο κοινό.
Με αυτή τη συνεργασία, η Triumph δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αρκείται στο να συμμετέχει απλώς στις εξελίξεις στο off-road , αλλά θέλει να τις ορίζει. Και με έναν αναβάτη όπως ο Guillem Navas, το θέαμα είναι μάλλον εγγυημένο.