SYM Maxsym TL: Ανακοινώθηκε η τιμή, κάτω από 7.000 ευρώ!

Οριστικοποιήθηκε στην χαμηλότερη πρόβλεψη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/12/2019

Στις σελίδες του επετειακού τεύχους 600 του ΜΟΤΟ είχαμε το άρθρο από την παρουσίαση από το Maxsym TL, μεταφέροντάς σας μια πρώτη γεύση απ’ το “mega scooter” της SYM μέχρι να το οδηγήσουμε στην Ελλάδα και να έχετε μια πλήρη εικόνα για τις δυνατότητές του. Τώρα, η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM, Γκοργκόλης Α.Ε., ανακοίνωσε την τιμή του Maxsym TL, η οποία δεν ξεπερνά τις 7.000 ευρώ. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Δεκαετία – Νέοι Ορίζοντες – Νέα Δεδομένα

Το 2020 ξεκινά με MAXSYM TL

 

Η Γκοργκόλης Α.Ε. ανταποδίδει την εμπιστοσύνη σας, τη συνεχή και σταθερή προτίμησή σας στην εταιρεία, που τη φέρνει πρώτη στον κλάδο του δικύκλου τα τελευταία 10 χρόνια, και προσφέρει σε τιμή δώρο το MAXSYM TL, 6.995€ !!!

Μοτοσυκλέτα ή Scooter;

Sport οδήγηση ή Άνεση;

Το MAXSYM TL απαντά σε όλα τα παραπάνω. Πρόκειται για τη «Χρυσή τομή» και τα έχει όλα.

Το νέο MAXSYM TL αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του.

Προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, άνεση, άριστη συμπεριφορά και sport εμφάνιση.

Ο δικύλινδρος σε σειρά, υγρόψυκτος, 8βάλβιδος, DOHC κινητήρας με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη, έχει μέγιστη απόδοση 41 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. Η ανώτερης ποιότητας λειτουργία του κινητήρα, χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις που συνδυάζονται με οικονομική κατανάλωση καυσίμου (4,2 λίτρα/100 χλμ.).

Παράλληλα, η οδηγική του συμπεριφορά παραπέμπει σε μοτοσικλέτα χάρη στη στιβαρότητά του και την αρχιτεκτονική του πλαισίου.

  • Άριστη κατανομή βάρους 50-50 και ακαμψία πλαισίου.
  • Κορυφαία άνεση στον αναβάτη. Απουσία κραδασμών χάρη στη λειτουργία μιας τρίτη μπιέλας με ένα έμβολο στο άκρο της, να παλινδρομεί σε αντίθετη φορά, από τα έμβολα των δύο κανονικών κυλίνδρων που παράγουν την ισχύ.
  • Υποδειγματική λειτουργία του συστήματος αναρτήσεων. Upside Down πιρούνι 41mm, που “δένει” στο λαιμό του πλαισίου με διπλές πλάκες, δημιουργεί επιπλέον ακαμψία στο σύνολο. Μακρύ ψαλίδι αλουμινίου που πάνω του εδράζει η πίσω ανάρτηση αερίου-λαδιού με μοχλικό σύστημα και δυνατότητα εξατομίκευσης μέσω της προφόρτισης.
  • Οι πεντάκτινοι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό ελαφρύ αλουμίνιο που μειώνει το βάρους τους έως 37%, ενώ η MAXXIS σχεδίασε αποκλειστικά για τις ανάγκες του MAXSYM TL το ελαστικό Supermaxx S3, χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο υλικό “HDFS FULL-SILICA“ που παρέχει ταχύτατη προθέρμανση του ελαστικού και εξαιρετική πρόσφυση.
  • Το σύστημα πέδησης διαθέτει ABS από την CONTINENTAL. Με 2 κυματιστά δισκόφρενα διαστάσεων 275mm, με διπλές ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, μπροστά και ένα κυματιστό 275mm πίσω, εξασφαλίζει απόλυτη απόδοση κατά την πέδηση. Επιπλέον οι μανέτες φρένων είναι ρυθμιζόμενες 4 θέσεων.

Η σχεδίαση του MAXSYM TL είναι συμπαγής και επιθετική. Βασισμένη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική μιας supersport μοτοσυκλέτας, οι σχεδιαστές ολοκλήρωσαν την ιδέα στενεύοντας το μεσαίο τμήμα και ανασήκωσαν το πίσω τμήμα, αναδεικνύοντας τον sport χαρακτήρα του. Η εξάτμιση ακολουθεί τη σχεδίαση της ουράς, όντας ανασηκωμένη, καταλήγοντας μέσω ενός σιγαστήρα σε διπλή απόληξη, προσφέροντας έναν βαθύ ήχο που βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την σχεδίασή του, είναι τα σύγχρονα φουτουριστικά φώτα LED. Μπροστά ο τετραπλός LED προβολέας συνδυάζεται με τα LED φώτα θέσης δημιουργώντας μία εντυπωσιακή αιχμηρή όψη. Το πίσω φωτιστικό σώμα LED, χάρη σε μία ειδική μεμβράνη, δημιουργεί μία χαρακτηριστική 3D εικόνα φλόγας, με την έντασή της να αυξάνει κατά την πέδηση.

Τo MAXSYM TL προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα και άνεση. Μέσα στα πλεονεκτήματά του είναι επίσης η εργονομική θέση για αναβάτη και συνεπιβάτη, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το διπλό κάθισμα με τις πολλαπλών υλικών αντιολισθητικές επιφάνειες, το μαξιλάρι στήριξης της μέσης του αναβάτη και την εύκολη στήριξη του μηρού και για τους δύο. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ οδήγησης, σε όρθια θέση με το δάπεδο να εκτείνεται οριζοντίως στα 330mm μήκος και 110mm πλάτος ή σε Cruise στάση με στήριξη των ποδιών στο εμπρός τμήμα της ποδιάς. Ο ανεμοθώρακας πάχους 3mm, είναι ρυθμιζόμενος 2 θέσεων και χάρη στην αεροδυναμική μελέτη του επιτυγχάνει βέλτιστη μείωση του θορύβου και μείωση της πίεσης του αέρα, ακόμη και σε ταξίδια με υψηλή ταχύτητα.

Το άνοιγμα της σέλας γίνεται με υδραυλικό τρόπο από button δίπλα στην κλειδαριά. Ο αποθηκευτικός χώρος που κρύβεται κάτω από τη σέλα, θα φιλοξενήσει 1 full face κράνος ή 2 τύπου Jet. Στο εσωτερικό τμήμα της ποδιάς, υπάρχουν επιπλέον δύο κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι με τον έναν από αυτούς να διαθέτει παροχή φόρτισης USB QC 2.0.   

Η στάθμευση του οχήματος γίνεται πολύ εύκολα, χάρη στην ειδική σχεδίαση του κεντρικού stand, ενώ με τη χρήση του πλαϊνού stand, ενεργοποιείται αυτόματα και το χειρόφρενο.

Μεγάλος ο πίνακας ελέγχου, είναι πρακτικός και φουτουριστικός. Στο αριστερό τμήμα βρίσκονται όλες οι απαραίτητες λυχνίες ειδοποίησης ενώ στο δεξί τμήμα υπάρχει έγχρωμη οθόνη με ενδείξεις τάσης μπαταρίας, ρολόι, θερμοκρασίας περιβάλλοντος, στάθμης βενζίνης, μερικό και ολικό χιλιομετρητή. Στο κέντρο του πίνακα υπάρχει έγχρωμη TFT LCD οθόνη 4.5” με αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον. Διαθέτει 3 εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει. Κάθε interface προσφέρει 5 διαφορετικές οθόνες που εστιάζουν στις ανάγκες πληροφόρησής του, όπως ο υπολογιστής ταξιδιού και η κατάσταση του οχήματος.

Μάθετε περισσότερα για το MAXSYM TL στο www.sym.gr/model/maxsym-tl

 
 
MAXSYM TL
 
ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 8V, DOHC, ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ
65.0mm x 70.0mm
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ
10.8:1
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ
41 PS / 6750 rpm
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ
42.5 Nm/6250 rpm
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
E.F.I.
ΛΙΠΑΝΣΗ
ΞΗΡΟ ΚΑΡΤΕΡ
ΚΙΒΩΤΙΟ
CVT
ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ
ΥΓΡΟΣ ΠΟΛΥΔΙΣΚΟΣ
ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΑΛΥΣΙΔΑ
ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
46/15
ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΜΙΖΑ
ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ
12.5 lt
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
4.2 lit/100km  (EURO4)
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΣΩΛΗΝΩΤΟ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ
1543 mm
ΠΛΑΤΟΣ
800 mm
ΜΗΚΟΣ
2215 mm
ΥΨΟΣ
1422 mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ
795 mm
ΒΑΡΟΣ (ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)
223 kg
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ
25º
ΙΧΝΟΣ
92 mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ
120 / 70 - 15  65H
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ
160 / 60 - 15  67H
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΙΡΟΥΝΙ (120 mm – 41mm)
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΨΑΛΙΔΙ ΜΕ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΕΡΙΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ
2 x ΔΙΣΚΟΙ 275mm ΜΕ ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΕΣ ΑΚΤΙΝΙΚΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ
ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ
ΔΙΣΚΟΣ 275 mm
ABS
CONTINENTAL

 

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK

Σημαντική διάκριση για την CFMOTO η οποία κάνει ντεμπούτο στον δημοφιλή αυτό θεσμό
motomag CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

H CFMOTO για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, είδε μοτοσυκλέτα της και συγκεκριμένα το 800ΝΚ να αποσπά βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία Red Dot Award: Product Design 2024.

Πιο συγκεκριμένα το 800ΝΚ βραβεύτηκε για τον design του, ενώ για πρώτη φορά είδαμε μεγάλη κινεζική μοτοσυκλέτα να κερδίζει βραβείο στον δημοφιλή αυτό θεσμό. Αυτή η διάκριση αποτελεί διεθνή αναγνώριση για την ομάδα σχεδιασμού της CFMOTO και για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ το ότι συνέπεσε με τα 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η CFMOTO έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην εταιρεία με έδρα την Hangzhou.

Το ΝΚ800 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία από το Modena 40 studio του Carles Solsona, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 790 Duke με τους 95 ίππους -και σε έκδοση Α2-, που κατασκευάζεται από τη CFMOTO στο εργοστάσιο του Hangzou.

O Carles Solsona, Διευθυντής σχεδιασμού της CFMOTO δήλωσε: "Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Το 800NK είναι ένα από τα προϊόντα της CFMOTO που ενσαρκώνει καλύτερα τις βασικές αξίες της μάρκας μας: σχεδιασμός, τεχνολογία, απόδοση. Αυτό το επίτευγμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουμε την 35η επέτειο της εταιρείας μας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση και την ανάπτυξη της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που προορίζεται για μια παγκόσμια αγορά".

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Ετικέτες