Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι στην περιοχή του Παπάγου για κλοπή μοτοσυκλετών

Περίεργο ανακοινωθέν της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο που χωράει ερμηνείες
Κλοπές Παπάγου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/11/2024

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., στις 10/11/2024 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. -5- ανήλικοι ηληκίας 13-14 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν "να περιεργάζονται δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες" στην περιοχή του Παπάγου.

Αν είναι να συλλαμβάνεσαι γιατί περιεργάζεσαι μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να μην γνωρίζεις πως είναι κλεμμένη, ζήτω που καήκαμε. Πιστεύουμε πάντως πως στη συνέχεια προέκυψαν περισσότερα στοιχεία για να μπορέσει η αστυνομία να κατηγορήσει τα 13χρονα και τα 14χρονα για την κλοπή των παραπάνω μοτοσυκλετών, στοιχεία που όμως δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπο της ΕΛ.ΑΣ.

Το δελτίο συνεχίζει ως εξής: "Περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους στην περιοχή του Παπάγου να περιεργάζονται δύο σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Οι κατηγορούμενοι στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν τα δίκυκλα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή ωστόσο παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, ανωτέρω αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα δύο εν λόγω δίκυκλα είχαν κλαπεί την 9-11-2024 από την περιοχή του Παπάγου και του Χαλανδρίου.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα."

Οι πέντε ανήλικοι λοιπόν μετά τη σύλληψή τους κατηγορούνται για την κλοπή των δυο μοτοσυκλετών, κατά συναυτουργία, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ετικέτες

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.