Συνεργασία PornHub και εταιρείας ηλεκτροκίνησης στην Ιταλία
Το μέλλον είναι στο χέρι σου
Από τον
Μπάμπη Μέντη
14/9/2020
Το μέλλον είναι στο χέρι μας, φαίνεται πως σκέφτηκε η εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών MiMoto στην Ιταλία και αποφάσισε να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά site περιεχομένου σκληρού πορνό, το PornHub, προσφέροντας δωρεάν χρήση δεκαπέντε λεπτών στους συνδρομητές του καναλιού στις πόλεις του Τορίνο, του Μιλάνου και της Γένοβα. Πιθανόν η λογική πίσω από αυτή την επιλογή, είναι πως σημασία έχει να μιλάνε για σένα, ασχέτως αν λένε καλά ή κακά λόγια. Είναι η καινούρια μόδα στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης όπου η ποσότητα και ο αριθμός των “klick” είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής των διαφημιστικών εταιρειών, ενώ με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κοινού που βλέπει τη διαφήμιση δεν ασχολείται κανείς – άσχετα αν λένε πως τους ενδιαφέρει. Οπότε η επιλογή του PornHub για την προβολή των υπηρεσιών της MiMoto, μπορούμε να πούμε πως “εκφράζει” την σύγχρονη διαδικτυακή κουλτούρα, απλώς το κάνει με έναν ευθύ τρόπο που δεν μας βολεύει να τον αποδεχτούμε και προκαλεί την υποκρισία μας. Σημασία έχει να περάσει το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης και να καταλάβει ο κόσμος πως το μέλλον είναι στο χέρι του.
Benda: Έρχεται Ελλάδα μέσω Teoren Motors - Αρχή με Redstone 550
Είσοδο στην αγορά αρχικά με τα ATVs της Benda - Σε δεύτερο χρόνο οι μοτοσυκλέτες
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
1/12/2025
Η κινέζικη Benda που ξεχώρισε στην EIMCA με το υβριδικό σύστημα κίνησης που παρουσίασε που έχει ως βάση του έναν boxer κινητήρα 250 κ.εκ. θα βρεθεί σύντομα και στην ελληνική αγορά με την Teoren Motors A.E. να αναλαμβάνει την αντιπροσώπευσή της.
Στο Μιλάνο η Benda που έχει γίνει γνωστή για τις cruiser μοτοσυκλέτες της, παρουσίασε και το ATV της με το οποίο σύντομα θα εισέλθει και στην αγορά της χώρας μας μέσω της ελληνικής Teoren Motors A.E. που προσθέτει έναν ακόμη κατασκευαστή στο ενεργητικό της έπειτα από την UM Motorcycles και την Phelon & Moore.
H αρχή με την Benda δεν θα γίνει με κάποια από τις μοτοσυκλέτες της αλλά με το ATV Redstone 550 R2, το νέο παντός εδάφους μοντέλο των Κινέζων που βασίζεται σε πλατφόρμα που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία όπως και τον V2 κινητήρα του των 500 κ.εκ.
Σύμφωνα με την Benda το Redstone 550 R2, που έχει ξεκινήσει να διατίθεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως είναι εκείνες της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ρωσίας στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας του με τον κινητήρα του να αποδίδει 48 ίππους, με το R2 να υποδηλώνει ότι έχουμε να κάνουμε με την διθέσια έκδοση. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδενιούχο ατσάλι με τους Κινέζους να αξιοποιούν και το σφυρήλατο αλουμίνιο για να συγκρατήσουν το βάρος σε λογικό επίπεδο και να προσφέρουν έτσι ωφέλιμο βάρος, 20% μεγαλύτερο από εκείνο του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.
Το Redstone 550 R2 έχει υποβοηθούμενο τιμόνι DPS και τρία προγράμματα λειτουργίας (Work, Standard, Sport) που μεταβάλλουν τον βαθμό υποβοήθησης στο τιμόνι αλλά και την απόκριση του κινητήρα και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διαχειρίζεται αποδοτικά το θερμικό φορτίο του κινητήρα με στόχο την αυξημένη διάρκεια ζωής του V2. Μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο έως 697 κιλών και βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μία με μονή σέλα και μία με διπλή που έχει και μακρύτερο μεταξόνιο.
Το βάρος βρίσκεται στα 415 στεγνά κιλά για την κοντή και στα 425 για την μακριά έκδοση, ενώ το μήκος είναι 2.165 και 2.365 χλστ. αντίστοιχα με πλάτος και ύψος στα 1.245 και 1.260 χλστ. αντίστοιχα (1.450 χλστ. για τη μακρύτερη έκδοση). Το μεταξόνιο, βρίσκεται στα 1.300 χλστ. για τη στάνταρ έκδοση και στα 1.500 για την μακρύτερη.
Στις προδιαγραφές περιλαμβάνεται φυσικά σύστημα κατ' επιλογήν τετρακίνησης με διαφορικό που κλειδώνει. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη εμπρός και πίσω με διπλά ψαλίδια εμπρός και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ αερίου και στα δύο άκρα, ενώ οι τροχοί έχουν ελαστικά 25 ιντσών και οι ζάντες είναι αλουμινένιες με επιλογή για 12 ή 14 ίντσες. Την πέδηση αναλαμβάνουν διπλά δισκόφρενα. Και στις δύο περιπτώσεις η σέλα απέχει από το έδαφος 950 χλστ. και στα 305 χλστ. βρίσκεται η απόσταση από το έδαφος.
Στην EICMA έκανε την εμφάνισή του και το Redstone 1000 Mud, κορυφαίο μοντέλο της σειράς, με τον V2 κινητήρα του να παράγει 98 ίππους. Η αντιπροσώπευση της Benda στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2026.