Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες