Τα Test Rides Kymco και Voge συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Έξι μοντέλα της Kymco και οκτώ της Voge περιμένουν τους ενδιαφερόμενους
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Η Moto Trend επίσημος αντιπρόσωπων των Kymco και Voge στην Ελλάδα, συνεχίζει για τελευταίο μήνα την προωθητική της ενέργεια με τα ανά την Ελλάδα Test Rides, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο αγοραστή να οδηγήσει μια σειρά από σημαντικά μοντέλα των εταιρειών Kymco και Voge!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Moto Trend:

Πανελλήνια Test Rides Kymco και Voge

Οδήγησε πριν αποφασίσεις

Τα Test Rides ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, περνώντας συνολικά από 15 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και 6 της νησιωτικής! Από τα Χανιά και την Πάτρα μέχρι την Καβάλα και την Ξάνθη, από την Ελευσίνα και τη Λαμία μέχρι την Κόρινθο, την Καρδίτσα και το Βόλο, σε μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα διάρκειας 3,5 μηνών, που έδωσε -και εξακολουθεί να δίνει- τη δυνατότητα να οδηγήσουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι οκτώ μοντέλα της Voge και έξι της Kymco! 

2

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν, μία επίσκεψη στις ιστοσελίδες των Kymco https://kymco.gr/kymco-test-ride/ και Voge https://voge.gr/the-voge-ride/ ή ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα της αρεσκείας σας αρκεί για να δηλώσετε συμμετοχή στην πόλη της επιλογής σας! Απαραίτητα για τα test rides είναι το δίπλωμα μοτοσυκλέτας τουλάχιστον Α2 κατηγορίας, το σωστό ντύσιμο, το καλό κράνος και το πολύ κέφι.

Mοντέλα διαθέσιμα ανά εταιρεία

ΚΥΜCO: AK 550 Premium, CV3 Noodoe, DT X360, Χ-Τown 300, People S 125, Agility S 125

VOGE: 300DS, 300 Rally, 300AC, 300ACX, 500DS, 500DSX, 500AC, SR4 Max

Πρόγραμμα και τοποθεσίες για τον Ιούνιο

30/5 –3 Ιουνίου

ΡΕΘΥΜΝΟ: Μαριόλος Κων/νος, Εμ. Παχλά 88, τηλ 28310 26140

6–10 Ιουνίου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Δημητρακόπουλος Σταύρος, Κλαδά 13, τηλ 27210-20000

HΡΑΚΛΕΙΟ: Η-Κ ΑΕΒΕ, Λεωφ. Ικάρου 11, τηλ 2810-330880

14–17 Ιουνίου

ΣΥΡΟΣ: Ρούσσος Γ., Κάτω Μάννα (Άνω Σύρος), τηλ 22810 87125

20-24 Ιουνίου

ΡΟΔΟΣ: Κουρδουνάκη & Υιός ΟΕ,  Π.Π. Γερμανού 28, τηλ 22410-37264

ΧΙΟΣ: Πολίτης Κων. Φίλιππος, Βερίτη 24, τηλ 22710-29224

34

 

Ιταλία: 60.000 οχήματα με Πολωνικές εταιρικές πινακίδες-μαϊμού για να γλιτώνουν φόρους!

Η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης
poland
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/10/2026

Πριν από μερικές μέρες η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για μεγάλο αριθμό μικρών αυτοκινήτων και όλα τα δίκυκλα, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων στη χώρα αδιαφορούν πλήρως για το μέτρο αυτό. Ο λόγος είναι ότι τα οχήματά τους είναι καταχωρημένα σε ανύπαρκτες εταιρείες από την Πολωνία, επιτρέποντας τους να κυκλοφορούν με πολωνικές πινακίδες και φυσικά να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα στο ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Πολωνίας PBUK, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν παρανόμως στην Ιταλία με πινακίδες της βορειοευρωπαϊκής χώρας ξεπερνά τα 60.000 και οι επιβαρύνσεις που προκαλούν στις οικονομίες των δύο χωρών υπερβαίνουν κατά πολύ τα μη καταβληθέντα τέλη κυκλοφορίας.

Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα συχνά δεν είναι σωστά ασφαλισμένα και επιπλέον αγνοούν επιδεικτικά τα τροχονομικά πρόστιμα που ενδεχομένως να δεχτούν στην Ιταλία, καθώς αυτά αποστέλλονται σε ανύπαρκτες πολωνικές επιχειρήσεις – όπου είναι καταχωρημένες οι πινακίδες – και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται ποτέ.

Σύμφωνα με την PBUK, μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2026 οι απλήρωτες ασφαλιστικές χρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο είναι πως το ποσό αυτό είναι ήδη υπερδιπλάσιο από το σύνολο του 2025 και σχεδόν πενταπλάσιο του 2024, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η απάτη αυτή είναι σχετικά νέα και διογκώνεται με καλπάζοντα ρυθμό.

“Έχουμε ασφαλιστικές απαιτήσεις και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, αλλά αυτές είναι πάνω-κάτω σταθερές, ενώ οι ιταλικές πολλαπλασιάζονται σαν τρελές,” δήλωσε στους Financial Times ο Piotr Zadrożny, αντιπρόεδρος της PBUK.

“Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα δεν έχουν πατήσει τις ρόδες τους ποτέ στην Πολωνία. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να αγνοούν κλήσεις για παρκάρισμα ή άλλες οδικές παραβάσεις, καθώς τα πρόστιμα καταλήγουν σε εταιρείες που δεν υπάρχουν κι έτσι όλα στο τέλος γίνονται καπνός.”

Οι αρχές της Ιταλίας, όπως και η PBUK, πιστεύουν πως πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, εξαπατώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους ίδιους τους Ιταλούς ιδιοκτήτες των οχημάτων, πουλώντας τους ασφάλειες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή έχουν άλλη διάρκεια από την αναγραφόμενη.

Πιθανότατα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων οχημάτων αυτών συγκεντρώνεται στην περιοχή της Νάπολης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία να διεξάγει πιο ενδελεχείς ελέγχους και διασταυρώσεις. Πρόσφατα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέματα με πινακίδες κυκλοφορίας και ασφαλιστικά έγγραφα που είχαν φτάσει ταχυδρομικώς στην Ιταλία από την Πολωνία. Μάλιστα ένα μέτρο που συζητιέται στην ιταλική κυβέρνηση είναι να γίνει υποχρεωτικό κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην Ιταλία να είναι ασφαλισμένο είτε σε ιταλική εταιρεία ή σε κάποια με επίσημη αναγνώριση στη χώρα.

Η δε δημοσιοποίηση του προβλήματος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έναν σχετικό πανικό στους Ιταλούς με τέτοια οχήματα, με πολλούς εξ αυτών να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν σε ιταλικές προκειμένου να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που φοβούνται πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν για τους παραβάτες – μέχρι και σχετικά βίντεο με οδηγίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα ιταλικά κοινωνικά δίκτυα.

Αν πάντως τα βρουν σκούρα με τις πολωνικές πινακίδες, ας σκεφτούν και τις βουλγαρικές. Μπορούν να ρωτήσουν στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά, όπου κυκλοφορούν ουκ ολίγα οχήματα με πινακίδες της βόρειας γείτονος.