Τα Test Rides Kymco και Voge συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Έξι μοντέλα της Kymco και οκτώ της Voge περιμένουν τους ενδιαφερόμενους
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Η Moto Trend επίσημος αντιπρόσωπων των Kymco και Voge στην Ελλάδα, συνεχίζει για τελευταίο μήνα την προωθητική της ενέργεια με τα ανά την Ελλάδα Test Rides, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο αγοραστή να οδηγήσει μια σειρά από σημαντικά μοντέλα των εταιρειών Kymco και Voge!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Moto Trend:

Πανελλήνια Test Rides Kymco και Voge

Οδήγησε πριν αποφασίσεις

Τα Test Rides ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, περνώντας συνολικά από 15 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και 6 της νησιωτικής! Από τα Χανιά και την Πάτρα μέχρι την Καβάλα και την Ξάνθη, από την Ελευσίνα και τη Λαμία μέχρι την Κόρινθο, την Καρδίτσα και το Βόλο, σε μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα διάρκειας 3,5 μηνών, που έδωσε -και εξακολουθεί να δίνει- τη δυνατότητα να οδηγήσουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι οκτώ μοντέλα της Voge και έξι της Kymco! 

2

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν, μία επίσκεψη στις ιστοσελίδες των Kymco https://kymco.gr/kymco-test-ride/ και Voge https://voge.gr/the-voge-ride/ ή ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα της αρεσκείας σας αρκεί για να δηλώσετε συμμετοχή στην πόλη της επιλογής σας! Απαραίτητα για τα test rides είναι το δίπλωμα μοτοσυκλέτας τουλάχιστον Α2 κατηγορίας, το σωστό ντύσιμο, το καλό κράνος και το πολύ κέφι.

Mοντέλα διαθέσιμα ανά εταιρεία

ΚΥΜCO: AK 550 Premium, CV3 Noodoe, DT X360, Χ-Τown 300, People S 125, Agility S 125

VOGE: 300DS, 300 Rally, 300AC, 300ACX, 500DS, 500DSX, 500AC, SR4 Max

Πρόγραμμα και τοποθεσίες για τον Ιούνιο

30/5 –3 Ιουνίου

ΡΕΘΥΜΝΟ: Μαριόλος Κων/νος, Εμ. Παχλά 88, τηλ 28310 26140

6–10 Ιουνίου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Δημητρακόπουλος Σταύρος, Κλαδά 13, τηλ 27210-20000

HΡΑΚΛΕΙΟ: Η-Κ ΑΕΒΕ, Λεωφ. Ικάρου 11, τηλ 2810-330880

14–17 Ιουνίου

ΣΥΡΟΣ: Ρούσσος Γ., Κάτω Μάννα (Άνω Σύρος), τηλ 22810 87125

20-24 Ιουνίου

ΡΟΔΟΣ: Κουρδουνάκη & Υιός ΟΕ,  Π.Π. Γερμανού 28, τηλ 22410-37264

ΧΙΟΣ: Πολίτης Κων. Φίλιππος, Βερίτη 24, τηλ 22710-29224

34

 

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού

Οι αλλαγές που είδαμε στον CP2 βρήκαν τον δρόμο τους στο Tracer 7
Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2025

Επιτέλους η Yamaha παρουσίασε τον διάδοχο του Tracer 7 που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που άλλαξε η σειρά MT-07 και αναβαθμίστηκε και το Tenere με το οποίο μοιράζεται τον κινητήρα. Επόμενο λογικό βήμα να δούμε τις αλλαγές αυτές και στο Tracer 7 με τον κόσμο που ήταν σε διαδικασία αγοράς για μοτοσυκλέτα της κατηγορίας να ανυπομονεί να δει την τελική τους μορφή.

Οι αλλαγές σε εξοπλισμό και ηλεκτρονική διαχείριση κινητήρα συνοδεύονται από διαφορετικό σχεδιασμό για την συνολική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ώστε και οπτικά να είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις γενιές αλλά κυρίως, να έρθει πιο κοντά στο Tracer 9 υιοθετώντας το οικογενειακό στιλ. Ευτυχώς με λιγότερο αμφιλεγόμενο τρόπο και με μεγαλύτερη απήχηση από το ευρύ κοινό.

Πέρα από τις γραμμές που ακολούθησε στον σχεδιασμό η αναβαθμισμένη πλευρά του Tracer 7 και η σύνδεση με το Tracer 9 αναδεικνύεται και στον τρόπο που λειτουργούν τα φώτα με «fade in» στην εκκίνηση του κινητήρα, μία από τις διάφορες λεπτομέρειες με τις οποίες η Yamaha θέλει να ντύσει οπτικά την ανωτερότητά του έναντι πιο προσιτών οικονομικά μοτοσυκλετών.

Οι βασικές αλλαγές που έχει το νέο Tracer 7 περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική διαχείριση του γκαζιού, Y-CCT, που ανοίγει την πόρτα στο Cruise Control να έρθει με ευκολία, όπως και στους διαφορετικούς χάρτες απόδοσης του κινητήρα. Το ρεζερβουάρ έχει ανέβει στα 18 λίτρα και βλέπουμε να μπαίνει και εδώ η νέα έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα. Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο τηλεσκοπικό στα 41mm διάμετρο και ρυθμιζόμενο σε 18 κλικ απόσβεσης επαναφοράς, ενώ επανασχεδιασμένο είναι και το ψαλίδι που έχει μακρύνει 40mm. Αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά αλλάζει και το υποπλαίσιο αλλά έτσι και αλλιώς η Yamaha επανασχεδίασε συνολικά το ατσάλινο πλαίσιο με στόχο να ευνοήσει την σταθερότητα και την άνεση της μοτοσυκλέτας στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ δηλώνει πως παραμένει άνετη και ευέλικτη στην καθημερινή οδήγηση.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Στα χνάρια του Tracer 9 αλλά με λιγότερο αμφιλεγόμενο τρόπο

Διαφορετικό μεταξόνιο, υποπλαίσιο και πλαίσιο σημαίνει πως αλλάζει και η εργονομία θέσης οδήγησης, όπου και εδώ ο στόχος της Yamaha ήταν να ευνοήσει την πολύωρη οδήγηση χωρίς να γίνει καμία θυσία στην καθημερινή μετακίνηση που πρεσβεύει η μοτοσυκλέτα αυτή. Το νέο φαρδύτερο κατά 25mm τιμόνι που δημιουργεί καλύτερο μοχλό για τις μανούβρες που απαιτεί η καθημερινότητα έρχεται και 30mm ψηλότερα σε μία πιο φυσική θέση για τους ώμους και του αγκώνες σε ένα πλήθος αναβατών με διαφορετικό ύψος. Η σέλα δεν είναι ενιαία και του αναβάτη ρυθμίζεται σε εύρος 20mm για τον ανωτέρω λόγο, με το σχήμα της να έχει αλλάξει εμπρός ώστε να πατούν όλοι με μεγαλύτερη ευκολία στο έδαφος.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Ρυθμίζεται σε ύψος η σέλα του αναβάτη, μακρύτερη του συνεπιβάτη. Στην Gallery της έκδοσης GT με πιο άνετο αφρώδες

Στην έκδοση GT τόσο το εξωτερικό υλικό της σέλας όσο και το αφρώδες εσωτερικά είναι διαφορετικά και πιο άνετα στο ταξίδι. Του συνεπιβάτη έχει μακρύνει αντίστοιχα με το ψαλίδι κατά 40mm δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο για άνεση στην μεγαλύτερη παραμονή όπως επίσης και στις δυνατότητες φόρτωσης.

Η ζελατίνη της έκδοσης GT είναι και 90mm ψηλότερη και ρυθμιζόμενη σε εύρος 60mm έχοντας περάσει CFD ανάλυση για την αεροδυναμική της με πρώτο μέλημα να μην δημιουργεί στροβιλισμούς κουνώντας το κράνος του αναβάτη αλλά και το φαινόμενο της υποπίεσης όπου νιώθεις συνεχώς μία πίεση στον αυχένα όταν την σηκώσεις ψηλότερα. Για τον ίδιο λόγο είναι και ένα χιλιοστό παχύτερη για να παραμένει σταθερή χωρίς κραδασμούς. Η έκδοση GT έρχεται στον βασικό της εξοπλισμό και με θερμαινόμενα γκριπ.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Ρυθμιζόμενη η ζελατίνα και με αεροδυναμική σχεδίαση

Οι διακόπτες είναι οι νέοι που έχουμε δει ήδη από την Yamaha και βρίσκουν τώρα τον δρόμο τους και στο Tracer 7 με την οθόνη να είναι μία επίσης δημοφιλή προσθήκη καθώς προσφέρει δυνατότητα πλοήγησης μέσα από κατάλληλη εφαρμογή στο συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο. Για αυτό τον λόγο και έχουμε φυσικά διεπαφή και φόρτιση USB Type-C δίπλα στην οθόνη. Τα φλας αναβοσβήνουν ταυτόχρονα στο δυνατό φρενάρισμα και αυτοακυρώνονται στην περίπτωση στροφή μετά από 15 δευτερόλεπτα ή 150 μέτρα, όποιο έρθει πρώτο.

Το Tracer 7 έρχεται με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Pilot Road 6 GT, μία σωστή επιλογή που δείχνει σεβασμό στον πελάτη.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Η έγχρωμη TFT 5 ιντσών βρήκει τον δρόμο της στο Tracer 7

Η Yamaha υπόσχεται αναβαθμισμένη λειτουργία και αίσθηση από τα φρένα με νέες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες για καλύτερη απόδοση στο δυνατό φρενάρισμα.

Στον κινητήρα τώρα έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε ήδη δοκιμάσει στο εξωτερικό αλλά και σε ελληνικό έδαφος στο MT-07 αλλά και στο Tenere. Αυτό σημαίνει πως ο CP2 των 690 κυβικών με τον στρόφαλο των 270 μοιρών αποδίδει 72 ίππους στις 8.750 στροφές και 6,kg.m ροπής στις 6.500 στροφές. Ένας ροπάτος κινητήρας που έχει αυξημένες σπορ δυνατότητες χωρίς να παράγει ενοχλητικούς κραδασμούς για το ταξίδι με τον μονόδρομο και με υποβοήθηση συμπλέκτη να είναι κατά 22% πιο εύκολος στην διαχείριση της μανέτας.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού

Φυσικά περιμένουμε και μία έκδοση με αυτόματο κιβώτιο από την στιγμή που αυτό έχει βρει ήδη τον δρόμο του στο MT-07, πόσο μάλλον στο Tracer 9. Επειδή η Yamaha δεν θέλει να τραβήξει αυτές τις ημέρες τα βλέμματα μακριά από την αυτόματο έκδοση του Tracer9 δεν ανακοινώνει την αντίστοιχη έκδοση του Tracer7 που αναμένεται όμως σύντομα να έρθει και αυτή.

Ακολουθεί μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών του νέου Tracer 7 και Tracer7 GΤ: