Ταξινομήσεις δικύκλων Νοεμβρίου 2017

Άνοδο για τις μοτοσυκλέτες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/12/2017

Μια γρήγορη ματιά στις ταξινομήσεις Νοεμβρίου που μόλις ήρθαν στα χέρια μας από τον Σ.Ε.Α.Α., δίνουν την γενική εικόνα της αγοράς λίγο πριν κλείσει η χρονιά. Φέτος έχουμε τους πρώτους 11 μήνες 26.375 ταξινομήσεις συνολικά, ενώ το 2016 τέτοια εποχή λόγω των προταξινομήσεων το “κοντέρ” είχε πιάσει κόκκινα στις 34.898 μονάδες. Φέτος οι μοτοσυκλέτες είναι στις 3.850 μονάδες, ενώ το 2016 ήταν λιγότερες, στις 3.636 μονάδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις μοτοσυκλέτες δεν υπήρχαν πολλές προταξινομήσεις, αλλά και στο γεγονός ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα καταστήματα μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες από τα μεγάλα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Στα scooter βρισκόμαστε στις 17.096 μονάδες, από τις 20.059 του 2016 και στα παπιά έχουμε μόλις 4.137 μονάδες από 8.564 του 2016. Θυμίζουμε ότι τα παπιά λόγω της ασιατικής καταγωγής τους χτυπήθηκαν περισσότερο από τις προδιαγραφές EURO 4.

Τα ATV κόλλησαν στις 1.280 μονάδες από τις 2.381 μονάδες του 2016, τόσο λόγω των προταξινομήσεων του 2016, αλλά και λόγω τις τραγελαφικής ανακοίνωσης του Υπουργού Μεταφορών περί απαγόρευσης κυκλοφορίας τους, την οποία πήρε πίσω… προς το παρόν…

Όπως πάντα, πλήρη ανάλυση των στοιχείων με τους σχετικούς πίνακες θα βρείτε στο τεύχος Δεκεμβρίου του ΜΟΤΟ σε λίγες ημέρες

3o Suzuki Festival - Έρχεται στις 15-17 Μαΐου 2026 σε άσφαλτο και χώμα

Με πολλά happenings, test rides και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης 
Suzuki Festival 2026 ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/4/2026

Και φέτος για τρίτη χρονιά η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει το Suzuki Festival με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τους δύο τροχούς και τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

"Η Suzuki Moto Greece επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη φορά με το πιο δυναμικό ραντεβού της χρονιάς, το Suzuki Festival 2026, μια εμπειρία αφιερωμένη σε όσους έχουν πραγματικό πάθος για τη μοτοσυκλέτα.

Για 3 ημέρες, 15, 16, 17 Μάϊου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες, ο κόσμος της Suzuki ανοίγεται μπροστά σας με έναν τρόπο πιο ζωντανό και άμεσο από ποτέ.

Νέα μοντέλα, αγαπημένες επιλογές της γκάμας, αλλά και ιδιαίτερες εκδόσεις και αγωνιστικές παρουσίες συνθέτουν ένα σκηνικό που αξίζει να δείτε από κοντά.

Το test ride παραμένει στο επίκεντρο της εμπειρίας, ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αναδείξουν τον χαρακτήρα κάθε μοτοσυκλέτας, με την καθοδήγηση της ομάδας του Riding School. Πριν από κάθε διαδρομή, οι εκπαιδευτές του Riding School θα σας παρέχουν πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσετε τη βόλτα με ασφάλεια και σιγουριά.

Και φυσικά, το Festival δεν είναι μόνο οδήγηση. Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 14:00 έως τις 15:00, ενώ happenings και φαγητό δίνουν ρυθμό σε ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες.

Κλείστε τη θέση σας για το test ride της μοτοσυκλέτας που επιθυμείτε, την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, και ζήστε την απόλυτη εμπειρία Suzuki."