Ταξινομήσεις Ιουλίου 2018

Ταξινομήθηκαν 4000 περισσότερα δίκυκλα το πρώτο εξάμηνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/8/2018

Ο Ιούλιος ήταν άλλος ένας βροχερός μήνας που έκανε την ζωή των μοτοσυκλετιστών δύσκολη, όμως τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων δείχνουν ότι ο μίζερος καιρός δεν σταμάτησε την θετική πορεία της ελληνικής αγοράς φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν ταξινομηθεί 22.034 δίκυκλα άνω των 50cc, όταν το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν ταξινομηθεί 18.045. Συγκεκριμένα τον μήνα Ιούλιο του 2018 έγιναν  4026 ταξινομήσεις, έναντι 3.681 του Ιουλίου του 2017. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αύξηση +22,1% στο εξάμηνο και +25,8% τον Ιούλιο. Σύντομα θα έρθουν στα χέρια μας και τα αναλυτικά στοιχεία του ΣΕΑΑ με τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων ανά εταιρεία και ανά κατηγορία και θα επανέλθουμε με μια πιο εις βάθος ανάλυση.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Εμπόρων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλετών:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Αθήνα, 9ηΑυγούστου2018

 

Θέμα: Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τονΙούλιο2018.

 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Ιούλιο2018 υπήρξαν αυξημένεςκατά +8,3% ως προς το μήνα Ιούλιο2017.

 

Συνολικά, στο επτάμηνοΙανουαρίου-Ιουλίου2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +21,5% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

 

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2018 κινήθηκε -60,3%χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

 

Στα καινούργια φορτηγάπαρατηρείταιμικρή αύξηση(+1,8%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση+22,1%ως προς το2017.

 

 

Ιούλιος 2018

Ιούλιος 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

9.124

8.421

+8,3%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

667

624

+6,9%

Καινούργια λεωφορεία

22

16

+37,5%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

4.629

3.681

+25,8%

    
 

Ιαν.-Ιούλ. 2018

Ιαν.-Ιούλ. 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

71.436

58.777

+21,5%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

4.414

4.335

+1,8%

Καινούργια λεωφορεία

162

115

+40,9%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

22.034

18.045

+22,1%

 

 

VR46 Racing Apparel: Μπήκε μέσα 1,2 εκατομμύρια το 2025 – Κατονομάζει ως αιτία τον ίδιο τον Valentino Rossi

Δύσκολη χρονιά η περασμένη για την εταιρεία ένδυσης του Rossi με αποτελέσματα που απέχουν παρασάγγας από τις προβλέψεις
VR46
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Το 2024 η VR46 Racing Apparel, δηλαδή η εταιρεία που αφορά στον ρουχισμό και αξεσουάρ που σχετίζονται με τους αγώνες Grand Prix, είχε κλείσει με τζίρο 9 εκατομμυρίων αλλά και καθαρό κέρδος μόλις 14.000 ευρώ, με τον Rossi να προβλέπει πως το 2025 τα νούμερα θα ήταν καλύτερα, εκτιμώντας πως με τη νέα κολεξιόν ο τζίρος θα ανέβαινε στα 10 εκατομμύρια.

Αυτό δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε και, ακόμη χειρότερα, τα αποτελέσματα του 2025 δείχνουν μείωση του τζίρου στα 7,7 εκατομμύρια και αρνητικά κέρδη προ φόρων, δηλαδή χασούρα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν είναι όλα αρνητικά στη VR46 των 39 εργαζομένων, καθώς ένα άλλο τμήμα της που αφορά σε ρουχισμό που συνδέεται με τη μουσική σκηνή εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα, όπως λ.χ. η σειρά που φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον Ιταλό τραγουδιστή Cesare Cremonini για τη διεθνή τουρνέ του και η οποία πήγε καλά φέρνοντας 3,4 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία του Rossi.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο της όλης ιστορίας δεν είναι τα νούμερα, αλλά το ολιγόλογο ανακοινωθέν της VR46 Racing Apparel, όπου η ίδια η εταιρεία περιγράφει τον λόγο της αρνητικής κερδοφορίας:

“Η μείωση του τζίρου είναι αποτέλεσμα της σταδιακής πτώσης στη ζήτηση για ρουχισμό motorsport, καθώς και στη μείωση των πωλήσεων ρουχισμού.

“Συνολικά η προβολή του Valentino Rossi έχει μειωθεί και η νέα του δραστηριότητα τους 4 τροχούς δεν έχει εγγυηθεί την προώθηση της μάρκας, όπως γινόταν προηγουμένως με το MotoGP,” καταλήγει η ανακοίνωση.

Λέει επίσης πως μια διέξοδος θα είναι η πώληση του στοκ με μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να μειωθεί το αδιάθετο απόθεμα.

Ωστόσο έχει ήδη δώσει την εξήγηση για τα αποτελέσματα αυτά. Ο ίδιος ο Valentino Rossi έχει μειώσει τις εμφανίσεις του και ως γνωστόν … μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα ξεχνιούνται. Στις σποραδικές του επισκέψεις σε αγώνες MotoGP οι κάμερες απλά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από πάνω του, όμως στα πέντε χρόνια που ο Ιταλός πρωταθλητής έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα Grand Prix στα οποία ήταν παρών αυτοπροσώπως.

Η δε εμπλοκή του σε αγώνες αυτοκινήτων ουδέποτε συγκέντρωσε ανάλογη δημοσιότητα με αυτή που κατάφερνε ως αναβάτης MotoGP, κάτι που ο ίδιος ελπίζει να αλλάξει μεταπηδώντας σε νέο πρωτάθλημα και δη στην κατηγορία Hypercars.

Αν κοιτάξει κανείς στις εξέδρες κάθε αγώνα MotoGP θα δει ακόμη πολλές κίτρινες μπλούζες, σημαίες, καπελάκια και λοιπά αξεσουάρ με τα λογότυπα της VR46, πολύ απλά γιατί ο κόσμος δεν τον έχει ξεχάσει, μα για ν’ ανοίξει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας του σε νέο κοινό θα πρέπει να δίνει το παρών συχνότερα στις πίστες, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι.

Ουσιαστικά δηλαδή η ίδια του η εταιρεία εντοπίζει το πρόβλημα στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την προώθηση των προϊόντων του, εκμεταλλευόμενος δύο μεγάλα προσόντα που αναμφίβολα έχει: το σπουδαίο του όνομα και το γεγονός πως αυτό φιγουράρει σε μια ομάδα που διακρίνεται στα Grand Prix.

Ετικέτες