Ταξινομήσεις Ιουλίου 2018

Ταξινομήθηκαν 4000 περισσότερα δίκυκλα το πρώτο εξάμηνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/8/2018

Ο Ιούλιος ήταν άλλος ένας βροχερός μήνας που έκανε την ζωή των μοτοσυκλετιστών δύσκολη, όμως τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων δείχνουν ότι ο μίζερος καιρός δεν σταμάτησε την θετική πορεία της ελληνικής αγοράς φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν ταξινομηθεί 22.034 δίκυκλα άνω των 50cc, όταν το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν ταξινομηθεί 18.045. Συγκεκριμένα τον μήνα Ιούλιο του 2018 έγιναν  4026 ταξινομήσεις, έναντι 3.681 του Ιουλίου του 2017. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αύξηση +22,1% στο εξάμηνο και +25,8% τον Ιούλιο. Σύντομα θα έρθουν στα χέρια μας και τα αναλυτικά στοιχεία του ΣΕΑΑ με τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων ανά εταιρεία και ανά κατηγορία και θα επανέλθουμε με μια πιο εις βάθος ανάλυση.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Εμπόρων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλετών:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Αθήνα, 9ηΑυγούστου2018

 

Θέμα: Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τονΙούλιο2018.

 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Ιούλιο2018 υπήρξαν αυξημένεςκατά +8,3% ως προς το μήνα Ιούλιο2017.

 

Συνολικά, στο επτάμηνοΙανουαρίου-Ιουλίου2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +21,5% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

 

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2018 κινήθηκε -60,3%χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

 

Στα καινούργια φορτηγάπαρατηρείταιμικρή αύξηση(+1,8%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση+22,1%ως προς το2017.

 

 

Ιούλιος 2018

Ιούλιος 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

9.124

8.421

+8,3%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

667

624

+6,9%

Καινούργια λεωφορεία

22

16

+37,5%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

4.629

3.681

+25,8%

    
 

Ιαν.-Ιούλ. 2018

Ιαν.-Ιούλ. 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

71.436

58.777

+21,5%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

4.414

4.335

+1,8%

Καινούργια λεωφορεία

162

115

+40,9%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

22.034

18.045

+22,1%

 

 

Claudio Domenicali: “H Ducati δεν έχει ανάγκη τη VW”

“Κύριε Domenicali, ποια η θέση σας για τα σενάρια που θέλουν τον Όμιλο VW να εξετάζει την πώληση της Ducati;”
ducati-domenicali
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Μια τέτοια ερώτηση έκανε ξένος δημοσιογράφος που είχε επισκεφτεί το επετειακό WDW 2026 της εκατονταετίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati, Claudio Domenicali. Και αυτός απάντησε όπως περίπου θα περιμέναμε.

Πρώτα εξήγησε πως ουδείς τους έχει ενημερώσει για κάτι σχετικό και αυτό είναι δείγμα πως δεν υπάρχει ή δεν έχει προχωρήσει το σενάριο πώλησης της Ducati. Αν η VW το σχεδίαζε θα έπρεπε να ενημερώσει ως προβλέπει ο ρόλος της ως μέτοχος της εταιρείας ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Domenicali, “καμιά συζήτηση δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Borgo Panigale”.

Στη συνέχεια το προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εξηγώντας πως η διοίκηση της ιταλικής εταιρείας δεν ιδρώνει και πολύ με αυτά τα σενάρια.

“Η εταιρεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης στέκεται απολύτως στα δικά της πόδια. Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη από τον μέτοχο για να υλοποιήσουμε το επενδυτικό μας πλάνο για το μέλλον. Είναι ένα πολύ γερό επενδυτικό πλάνο.”

Κάπως έτσι ο διευθυντής της Ducati απαντά ουσιαστικά σε δύο ερωτήματα. Πρώτον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο πώλησης που να γνωρίζουμε και, δεύτερον, ακόμη και να αποφασίσουν στον Όμιλο VW να πουλήσουν τη Ducati, μπορούμε μια χαρά να συνεχίσουμε και μόνοι μας.