Ταξινομήσεις Ιουλίου 2018

Ταξινομήθηκαν 4000 περισσότερα δίκυκλα το πρώτο εξάμηνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/8/2018

Ο Ιούλιος ήταν άλλος ένας βροχερός μήνας που έκανε την ζωή των μοτοσυκλετιστών δύσκολη, όμως τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων δείχνουν ότι ο μίζερος καιρός δεν σταμάτησε την θετική πορεία της ελληνικής αγοράς φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν ταξινομηθεί 22.034 δίκυκλα άνω των 50cc, όταν το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν ταξινομηθεί 18.045. Συγκεκριμένα τον μήνα Ιούλιο του 2018 έγιναν  4026 ταξινομήσεις, έναντι 3.681 του Ιουλίου του 2017. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αύξηση +22,1% στο εξάμηνο και +25,8% τον Ιούλιο. Σύντομα θα έρθουν στα χέρια μας και τα αναλυτικά στοιχεία του ΣΕΑΑ με τα αποτελέσματα των ταξινομήσεων ανά εταιρεία και ανά κατηγορία και θα επανέλθουμε με μια πιο εις βάθος ανάλυση.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Εμπόρων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλετών:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Αθήνα, 9ηΑυγούστου2018

 

Θέμα: Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τονΙούλιο2018.

 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Ιούλιο2018 υπήρξαν αυξημένεςκατά +8,3% ως προς το μήνα Ιούλιο2017.

 

Συνολικά, στο επτάμηνοΙανουαρίου-Ιουλίου2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +21,5% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

 

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2018 κινήθηκε -60,3%χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

 

Στα καινούργια φορτηγάπαρατηρείταιμικρή αύξηση(+1,8%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση+22,1%ως προς το2017.

 

 

Ιούλιος 2018

Ιούλιος 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

9.124

8.421

+8,3%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

667

624

+6,9%

Καινούργια λεωφορεία

22

16

+37,5%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

4.629

3.681

+25,8%

    
 

Ιαν.-Ιούλ. 2018

Ιαν.-Ιούλ. 2017

Μεταβολή

Καινούργια επιβατικά

71.436

58.777

+21,5%

Καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα)

4.414

4.335

+1,8%

Καινούργια λεωφορεία

162

115

+40,9%

Καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc)

22.034

18.045

+22,1%

 

 

Harley-Davidson Athens: Χριστουγεννιάτικο Party με μεγάλη επιτυχία

H-D δραστηριοποίηση ξανά όπως παλιά!
Harley-Davidson Athens: Χριστουγεννιάτικο Party με μεγάλη επιτυχία
Από το

motomag

22/12/2025

Η Harley-Davidson Athens συνεχίζει την έντονη δραστηριότητά της και στο προκαθορισμένο της ραντεβού με τον κόσμο μετά τα εγκαίνια του νέου καταστήματος που γιόρτασε πριν λίγο καιρό, έδωσε ένα Χριστουγεννιάτικο Party με μεγάλη επιτυχία για τους ιδιοκτήτες αλλά και τους φίλους της μάρκας, μιας και η H-D ανήκει σε αυτό το ειδικό club των ελάχιστων που υπάρχουν, όπου η αποδοχή της μάρκας ξεπερνά τους ιδιοκτήτες, σε σημείο να φορά κανείς το λογότυπό της.

Για αυτό άλλωστε και η σειρά ρουχισμό και εξοπλισμού αναβάτη είναι για την H-D μία εξίσου επικερδής εμπορική δραστηριότητα, σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτό που συμβαίνει με άλλες μάρκες.

Στο Χριστουγεννιάτικο Party που έγινε στο νέο τα κατάστημα στο Κορωπί τη μουσική είχε αναλάβει το συγκρότημα Michael Dotson Power Blues Band (Michael Dotson κιθάρα-φωνή, Φώτης Δασκαλάκης μπάσο, Νίκος Τσάβαλος τύμπανα), ενώ στα deck ήταν ο Άγγελος Νικολάου.

Το Party υποστήριξε η γνωστή από την υποστήριξή της στους αγώνες, μπύρα Estrella Galicia 0,0 με το όνομά της να υποδηλώνει την πλήρη απουσία αλκοόλ.

Να σημειωθεί ότι αυτό που κάνει το V-TWIN Café, το Café-Bar δηλαδή που λειτουργεί εντός του καταστήματος της H-D, ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα: Στο café η κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά συνολικά δεν πωλείται τίποτα με αλκοόλ, όπως αρμόζει σε ένα μαγαζί μοτοσυκλέτας όπου θα πάει κανείς – και θα φύγει- οδηγώντας!

To Harley-Davidson Athens δεν επαφίεται απλώς στην παρουσία του, για να συστήσει εκ νέου την H-D στο ελληνικό κοινό, αλλά πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις που είχαν λείψει από την μάρκα. Κι αυτό είναι κάτι που θα δούμε, όπως έχουν πει, να συνεχίζεται εντονότερα και στο νέο έτος.

Φωτογραφικό υλικό από το Harley-Davidson Athens:

 

Ετικέτες