Τελική ευθεία για το Battle Of The Kings!

Ψηφίζουμε το “Γρύπα”
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

26/3/2020

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να κλείσουν οι "κάλπες" για την ανάδειξη του "Βασιλιά" στο Battle Of The Kings που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά η Harley Davidson. Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, η Harley Davidson Athena έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, δημιουργώντας μια μοναδική café racer, εμπνευσμένη απ’ την ελληνική μυθολογία, τον “Γρύπα”. Μέσα απ’ το δελτίο τύπου που ακολουθεί η Harley Davidson Athena καλεί όλους εμάς να στηρίξουμε την προσπάθειά της, ώστε ο “Γρύπας” να στεφθεί νικητής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

King of Kings: Ο απόλυτος διαγωνισμός δημιουργικότητας!!

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή - Στήριξε  την Ελληνική συμμετοχή με την ψήφο σου

Αθήνα, 26.03.2020 – Η μάχη για την ανάδειξη του νικητή στον παγκόσμιο custom διαγωνισμό αντιπροσώπων της Harley-Davidson King of Kings συνεχίζεται και μόνο λίγες μέρες έμειναν μπροστά μας, για την ανακήρυξη του κορυφαίου customizer σε όλο τον κόσμο.

Στη Harley-Davidson, για περισσότερα από 100 χρόνια αντλούμε χαρά από τις μοτοσυκλέτες, οι οποίες ταξιδεύουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό μας. Τίποτα δεν σταματά τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. Η αγάπη που έχουμε για τις μοτοσυκλέτες, “γέννησε” τον “Γρύπα”, ένα Roadster 1200 εμπνευσμένο από την αρχαιότητα, που σχεδιάστηκε για να προφυλάξει το πολυτιμότερο αγαθό όλων των θησαυρών, τη ζωή του αναβάτη.

Μόνο λίγες ψήφοι χωρίζουν τον “Γρύπα” από την ανάδειξη του νικητή. Είμαστε στην τελική ευθεία! Στήριξε την Ελληνική συμμετοχή με την ψήφο σου και βοήθησε να έρθει το πολυπόθητο τρόπαιο στην χώρα μας! Ψήφισε τη μοτοσυκλέτα Gryps της Harley-Davidson Athena και βοήθησέ μας, να αναδείξουμε τον Γρύπα ως απόλυτο νικητή!!

Τρόπος ψηφοφορίας

Μπες ΕΔΩ, κάνε εγγραφή και ψήφισε ΕΔΩ τη μοτοσυκλέτα Gryps για τη νίκη!

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 31/3/2020

Ετικέτες

Attilio Petrogalli: Απεβίωσε σε τραγικό ατύχημα ο Ιταλός πρωταθλητής Enduro που βάφτισε το SWM Silver Vase

Ήταν μέλος των Silver Boys, της τετράδας αναβατών που κατέκτησαν το μεγάλο έπαθλο Silver Vase στο ISDE του 1975
Attilio Petrogalli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/8/2026

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής Ιταλίας στο Enduro έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα μετά από ένα απίστευτο ατύχημα. Ο 73χρονος Attilio Petrogalli είχε μεταβεί σε έναν παλιό μύλο φίλων του στην περιοχή Clusone της βόρειας Ιταλίας (κοντά στο Bergamo) για να καθαρίσει μια σφηκοφωλιά, όταν ξέσπασε φωτιά στην οποία παγιδεύτηκε και έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Silver Boys
Οι τέσσερις θριαμβευτές του ISDE το 1975, με τον Petrogalli δεύτερο από δεξία

Οι αρχές εκτιμούν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά λάθος από τον ίδιο, ξέφυγε από τον έλεγχό του και του έκλεισε την έξοδο παγιδεύοντάς τον μέσα στο κτίσμα. Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου μάλιστα, ο Petrogalli φορούσε πλήρη δερμάτινη μοτοσυκλετιστική στολή και κράνος full-face, πιθανότατα για να προστατευτεί από ενδεχόμενα τσιμπήματα των σφηκών, με το κράνος να λειτουργεί μοιραία εις βάρος του όταν ο χώρος γέμισε καπνό.

Silver Boys
Οι Silver Boys σε τιμητική εκδήλωση στην έκθεση Motorbike Expo της Βερόνα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους. Στην δεξιά άκρη ο Attilio Petrogalli

Ο Petrogalli ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Ιταλίας που στο International Six Days of Enduro (ISDE) του 1975 στο Isle of Man είχε φτάσει ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου Silver Vase (Ασημένιο Βάζο).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του Pierluigi Rottigni, Gualtiero Brissoni και Piero Gagni καβαλούσαν μοτοσυκλέτες της SWM, γεγονός που ώθησε την ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει την ίδια χρονιά το πρώτο μοντέλο με το όνομα Silver Vase τιμώντας τη μεγάλη επιτυχία – ονομασία που επαναλήφθηκε το 2015 από την αναγεννημένη SWM στη ρετρό scrambler Silver Vase 440, ενώ από το 2025 έχει επιστρέψει στην τρέχουσα γκάμα της ως Silver Vase 650.

Attilio Petrogalli