Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τέλος ο Adrian Morton από την MV Agusta

Μετά από 20 χρόνια συνεργασίας

Η είδηση που ήρθε από την Ιταλία προκάλεσε αίσθηση, καθώς έκανε λόγο για το ότι ο Adrian Morton δεν θα είναι πλέον ο Διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της MV Agusta, το οποίο έχει την έδρα του στο CRC στο Rimini. Πρόκειται για το τέλος μια εικοσαετούς συνεργασίας, της οποίας καρποί ήταν ολόκληρη η σειρά των τρικύλινδρων της MV. Ο Morton ήταν επίσης υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των Turismo Veloce, Rivale, RVS#1 και πιο πρόσφατων των Superveloce 800, Brutale 1000 και Rush 1000. Πιο παλιά είχε ήδη χτίσει την φήμη του με τον σχεδιασμό των Benelli Tornad και TnT.

Ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Morton είναι ο Giorgio Mazzotti, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο Alessandro Volpini θα είναι ο νέος Τεχνικός Διευθυντής του CRC. O Brian Gillen αναβαθμίστηκε σε Διευθυντή του R&D, τόσο για την MV Agusta όσο και του CRC.

ΟGiorgio Mazzotti, 56 ετών, είναι βιομηχανικός σχεδιαστής με πάνω από 29 έτη εμπειρίας πάνω σε μοτοσυκλέτες παραγωγής, αυτοκίνητα και εμπορικά οχήματα. Αντίστοιχα, ο Alessandro Volpini είναι μηχανολόγος μηχανικός με μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην βιομηχανοποίηση οχημάτων για την αγορά της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η MV Agusta, το ιστορικό του περιλαμβάνει μια πλούσια καριέρα στον σχεδιασμό, στην δημιουργία πρωτοτύπων, στις δοκιμές και στην βιομηχανοποίηση.

Ο CEO της MV Agysta, Timur Sardarov, δήλωσε ότι "ως εταιρεία, η MV Agusta έχει εστιάσει τόσο στην καινοτομία όσο και στην τεχνολογία. Καλωσορίζοντας τους Giorgio και Alessandro στην φίρμα, νιώθω σίγουρος ότι πλέον διαθέτουμε με μεγάλη ομάδα για να ανταποκριθούμε στις στιλιστικές και τεχνολογικές προκλήσεις που δίνουν κίνητρο για την εξέλιξη των προϊόντων μας στο μέλλον."

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον Adrian Morton για την τεράστια συνεισφορά του μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και για την δημιουργία θρυλικών έργων μοτοσυκλετιστικής τέχνης.