Θλιβερή εξέλιξη του MotoAmerica, στην Laguna Seca: Δύο αναβάτες νεκροί, video από τις κερκίδες

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/7/2015

Στην έναρξη του 2ου αγώνα superbike/superstock 1000 του MotoAmerica, (που γίνεται αμέσως μετά την λήξη του 2ου αγώνα των WSBK), στην Laguna Seca, 4-5 αναβάτες ενεπλάκησαν σ’ ένα δυστύχημα με τραγική κατάληξη. Ο Daniel Rivas (27 ετών) και ο Bernat Martinez (35 ετών) σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο ή τρεις ακόμα αναβάτες τραυματίστηκαν.

φωτό: montereycountyweekly.com

 

Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες καθώς οι μοτοσυκλέτες έχουν μεταφερθεί για να εξεταστούν από τις αρχές, χωρίς επίσημη ανακοίνωση, πέρα από το ίδιο το περιστατικό. Πάντως θεατές περιγράφουν το δυστύχημα, σαν αντίστοιχο του Marco Simoncelli, με τον Daniel Rivas να καταλήγει κατά την μεταφορά του με ελικόπτερο. Οι σκηνές ήταν δραματικές, καθώς τραυματισμένοι αναβάτες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις μοτοσυκλέτες τους, τα πρώτα δευτερόλεπτα…. "Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν όσα αισθανόμαστε. Προσευχόμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες για τις οικογένειες των αναβατών που χάθηκαν" δήλωσε ο Wayne Rainey, πρόεδρος του MotoAmerica.

Bernat Martinez και Daniel Rivas Fernandez φωτό: motoamerica.com

 

Το MotoAmerica είναι ένα νέο πρωτάθλημα superbike της Β. Αμερικής που ξεκίνησε το 2014, με επικεφαλή τον  Wayne Rainey, τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα 500, και δύο φορές πρωταθλητή στο αμερικάνικο πρωτάθλημα superbike.

 

 

 

As it happens!!!!! Superbike Race #2!!!

Posted by Tommy Carmichael on Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

 

 

Πρώτη στον κόσμο η Panther Racing του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κέρδισε με τη μοτοσυκλέτα της 32 πανεπιστημιακές ομάδες - Τρεις πρωτιές στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025
Panth Racing AUTh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Η Panther Racing του ΑΠΘ κατέκτησε την 1η θέση στο MotoStudent 2025, μια τεράστια επιτυχία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα που πέτυχε η φοιτητική ομάδα Panther Racing, κατακτώντας το πρώτο βραβείο “Best MotoStudent Team Overall” στον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 15–19 Οκτωβρίου στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας

Ανάμεσα σε 32 πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο, η Panther Racing ξεχώρισε για την τεχνογνωσία, την καινοτομία και το ομαδικό της πνεύμα, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων:

  • 1η θέση - Best MotoStudent Team Overall
  • 1st in MS1 Delivery: Innovation
  • 1st in 5th Milestone: Economical Plan
  • 1st in MS1 6th Milestone: Pitch Presentation
  • 2nd in MS2 Test 3: Acceleration
  • 3rd in MS1
  • 4th in MS2 Test 1: Brake
  • 4th in MS2
Panther Racing

Η ομάδα του ΑΠΘ έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η επιμονή και η ομαδικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε διεθνείς κορυφές.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όραμα και αφοσίωση

Panth Racing

Από το φθινόπωρο του 2023, τα μέλη της Panther Racing εργάζονταν ασταμάτητα για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να εξελίξουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Μέσα από ατελείωτες ώρες στο εργαστήριο, δοκιμές και βελτιώσεις, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανικό επίτευγμα που συνδύασε τεχνολογία, καινοτομία και ομαδική ψυχή.

Κάθε μικρή δυσκολία, κάθε αποτυχία και κάθε νύχτα γεμάτη ιδέες, έγινε κομμάτι ενός μεγάλου ταξιδιού που κορυφώθηκε με τη στιγμή της απονομής.

Τι είναι το MotoStudent

Panther Racing

Ο MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που φέρνει φοιτητές μηχανολογίας και συναφών ειδικοτήτων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου σε ένα μοναδικό περιβάλλον αγωνιστικής μηχανικής.

Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να οδηγήσουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αξιολογούμενες τόσο για το τεχνικό όσο και για το αγωνιστικό τους κομμάτι:

  • MS1 (Design & Engineering Phase): σχεδίαση, καινοτομία, οικονομικό πλάνο και παρουσίαση milestones.
  • MS2 (Racing Phase): επιδόσεις στην πίστα – επιτάχυνση, φρενάρισμα, χρόνος γύρου και συνολική οδηγική συμπεριφορά.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες μηχανολογικής ανάπτυξης και motorsport, καλλιεργώντας την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Περηφάνια για το ΑΠΘ και την Ελλάδα

Panther Racing

Η επιτυχία της Panther Racing αποτελεί μια στιγμή υπερηφάνειας όχι μόνο για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Ελλάδα συνολικά. Η ομάδα απέδειξε ότι η ελληνική φοιτητική μηχανολογία μπορεί να σταθεί ισάξια – και να ξεχωρίσει – ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Με τη διάκριση αυτή, τα μέλη της Panther Racing επιστρέφουν γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και έμπνευση, συνεχίζοντας να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ετικέτες