Triumph - Ανάκληση Speed Triple 1200 RS και RR για το ψυγείο

Δυσλειτουργία του βεντιλατέρ μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση
Speed Triple
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/2/2023

Λίγο μετά την ανάκληση των 1200 RS και RR για το πίσω δισκόφρενο, προέκυψε δεύτερη ανάκληση μέσω του συστήματος RAPEX της E.E. στα ίδια μοντέλα, αυτή τη φορά για πιθανή υπερθέρμανση του ψυγείου.

Ο αριθμός της ανάκλησης είναι ο A12/00306/23 και αφορά στις Speed Triple 1200 RS: 2021 – 2023 και στις Speed Triple 1200 RR: 2022 – 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Due to overheating of the radiator, the electric fan motor may stop. This could result in hot coolant leaking or spraying, creating a risk of injury”. Το αναγράφουμε στην αρχική γλώσσα, καθώς η διατύπωση είναι περίεργη και πιθανώς λανθασμένη. Αν μεταφράσουμε επακριβώς τη φράση, τότε καταλαβαίνουμε πως λόγω της υπερθέρμανσης του ψυγείου, το βεντιλατέρ πιθανώς να σταματήσει να λειτουργεί. Ως πιθανή συνέπεια το καυτό ψυκτικό θα μπορούσε να διαρρεύσει ή να ψεκαστεί, με κίνδυνο τραυματισμού. Επειδή όμως ένα ψυγείο δεν υπερθερμαίνεται αν ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως πρόκειται για πρόβλημα του ανεμιστήρα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

Ετικέτες

Riding Tips από τον Βασίλη Μπούδρο - Στην BMW Motorrad Sfakianakis στο Μαρούσι

Εκδήλωση ανοιχτή σε όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας - Στις 12 Δεκεμβρίου
Βασίλης Μπούδρος Riding Tips 2025 BMW Motorrad Μαρούσι
Από το

motomag

9/12/2025

Μοναδικές εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές θα μοιραστεί ο επίσημος εκπαιδευτής και πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas Βασίλης Μπούδρος αυτήν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην BMW Motorrad Sfakianakis στο Μαρούσι.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει για τέταρτη φορά στο ερχόμενο Rally Dakar και είναι ένας από τους ελάχιστους αναβάτες σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει μαζέψει πολύτιμη εμπειρία από τον δυσκολότερο rally-raid αγώνα του κόσμου.

Ο επίσημος εκπαιδευτής και πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas θα βρεθεί στην BMW Motorrad Sfakianakis, στο Μαρούσι (Λ. Κηφισιάς 24Β), αυτήν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, για να μοιραστεί μέρος αυτής της πολύτιμης εμπειρίας σε μια μοναδική εκδήλωση που είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την οδήγηση και το ταξίδι με adventure μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Βασίλης Μπούδρος θα μοιραστεί ξεχωριστές εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με τις τεχνικές οδήγησης adventure μοτοσυκλετών, τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης σε off-road συνθήκες και εξίσου σημαντικά για τη σωστή προετοιμασία αναβάτη και μοτοσυκλέτας για κάθε τύπο διαδρομής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Βασίλη, για να λύσουν σχετικές απορίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα adventure μοντέλα της BMW.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους: από νέους έως έμπειρους αναβάτες, όπως και για όλους τους φίλους της BMW.

Βασίλης Μπούδρος Riding Tips 2025 BMW Motorrad Μαρούσι