Triumph - Ανάκληση Speed Triple 1200 RS και RR για το ψυγείο

Δυσλειτουργία του βεντιλατέρ μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση
Speed Triple
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/2/2023

Λίγο μετά την ανάκληση των 1200 RS και RR για το πίσω δισκόφρενο, προέκυψε δεύτερη ανάκληση μέσω του συστήματος RAPEX της E.E. στα ίδια μοντέλα, αυτή τη φορά για πιθανή υπερθέρμανση του ψυγείου.

Ο αριθμός της ανάκλησης είναι ο A12/00306/23 και αφορά στις Speed Triple 1200 RS: 2021 – 2023 και στις Speed Triple 1200 RR: 2022 – 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Due to overheating of the radiator, the electric fan motor may stop. This could result in hot coolant leaking or spraying, creating a risk of injury”. Το αναγράφουμε στην αρχική γλώσσα, καθώς η διατύπωση είναι περίεργη και πιθανώς λανθασμένη. Αν μεταφράσουμε επακριβώς τη φράση, τότε καταλαβαίνουμε πως λόγω της υπερθέρμανσης του ψυγείου, το βεντιλατέρ πιθανώς να σταματήσει να λειτουργεί. Ως πιθανή συνέπεια το καυτό ψυκτικό θα μπορούσε να διαρρεύσει ή να ψεκαστεί, με κίνδυνο τραυματισμού. Επειδή όμως ένα ψυγείο δεν υπερθερμαίνεται αν ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως πρόκειται για πρόβλημα του ανεμιστήρα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

Ετικέτες

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες