Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Τροχαία: 11 νεκροί και 438 τραυματίες σε ένα μήνα

...μόνο στην Αττική!

Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τροχαία Αττικής σχετικά με τα ατυχήματα που κατέγραψε τον μήνα Φεβρουάριο δεν μας προκαλούν φυσικά έκπληξη: Είχαμε 11 επιτόπιους θανάτους (δεν καταγράφονται πλέον ως θανατηφόρα ατυχήματα όσα έχουν θύματα που κατέλειξαν μία μέρα μετά το ατύχημα… ) και 438 τραυματίες, εκ των οποίων οι 14 πολύ σοβαρά. Ούτε φυσικά μας προκαλεί κάποια έκπληξη, που οι περισσότερες από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν για “υπερβολική” ταχύτητα (1561), καθώς είναι το πιο εύκολο μεροκάματο για την τροχαία.

Αυτό που μας προκαλεί έκπληξη και μάλιστα θετικότατη (ΜΠΡΑΒΟ σε όσους τροχονόμους έγραψαν τέτοιες παραβάσεις!) είναι οι 631 καταγεγραμμένες παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και οι 354 για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τους θάμνους, στις ευθείες της εθνικής ή σε σημεία με αστεία χαμηλά όρια ταχύτητας με ένα ραντάρ στο χέρι, γελοιοποιώντας τον ρόλο τους. Το έκαναν τόσο χρόνια και τα θανατηφόρα ατυχήματα αυξάνονταν αντί για να μειώνονται. Ας δοκιμάσουν μια φορά να γράφουν καθημερινά και εντατικά για τις πραγματικές αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας...