Isle of Man Classic TT: Σαρωτική νίκη Michael Dunlop με GSX-R750 SRAD και ιστορικό ρεκόρ γύρου

Ο Βασιλιάς του Νησιού δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του
classic tt 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/8/2026

Μια αρμάδα Suzuki GSX-R750 και άλλη μια Kawasaki ZXR750 πρωταγωνίστησαν στη λίστα συμμετοχών του αγώνα Formula One Classic TT, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 23/8 στο Isle of Man. Μεταξύ αυτών ο Michael Dunlop με το ίδιο GSX-R750 SRAD της Team Classic Suzuki με το οποίο είχε ξανατρέξει στο Νησί στο παρελθόν, αλλά και ένα ρόστερ με έμπειρους αναβάτες και μερικές ιδιαίτερες και ξεχωριστές μοτοσυκλέτες, όπως δυο Yamaha YZF750, μια μοναχική Suzuki RG500 και μια σπανιότατη Norton Rotary WRS 588 στα χέρια του Peter Hickman, ο οποίος ωστόσο δεν τερμάτισε μετά από μηχανική βλάβη στον δεύτερο γύρο.

classic tt
O Michael Dunlop (#6, Suzuki GSX-R750) μπροστά από τον Jamie Coward (#4, Kawasaki ZXR750)

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Mike Browne και την Kawasaki ZXR750 του να οδηγεί τη μάχη, ωστόσο στον δεύτερο γύρο του αγώνα ο Dunlop τον προσπέρασε και άρχισε να απομακρύνεται σταθερά.

classic tt
Mike Browne (Kawasaki ZXR750)

Ό,τι κι αν δοκίμασαν οι αντίπαλοί του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, καθώς ο πολυνίκης του ΤΤ γυρνούσε τη Mountain Course ταχύτερα από κάθε άλλον και στον τρίτο και τελευταίο γύρο κατάφερε ένα ιστορικό ρεκόρ. Με έναν γύρο μέσης ωριαίας ταχύτητας 129.078 mph (207,7 km/h) ο Dunlop πήρε τη νίκη με διαφορά άνω των 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Jamie Coward (Kawasaki ZXR750), ο οποίος στο μεταξύ είχε υποβιβάσει τον Browne στην τρίτη θέση.

classic tt
O Peter Hickman με τη Norton WSS 588 Rotary ατυχώς εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη

Ο Dunlop ήταν ο μοναδικός αναβάτης της κατηγορίας που έγραψε γύρο άνω των 129 μιλίων ανά ώρα και διέλυσε έτσι ένα ρεκόρ για το Classic TT που κρατούσε εννιά χρόνια και είχε επιτευχθεί από τον Bruce Anstey. Για να αντιληφθούμε πόσο γρήγορα κινήθηκε ο Dunlop, ο τρίτος γύρος του ήταν 13 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το ρεκόρ που κατέρριψε, ενώ ο συνολικός του χρόνος στους τρεις γύρους του αγώνα ήταν παραπάνω από ένα λεπτό ταχύτερος από αυτόν που είχε σημειώσει ο Anstey όταν έγραφε το δικό του ρεκόρ!

Pedro Acosta: “Προτιμώ να μην έχω φίλους στο MotoGP, να μη με νοιάζει ποιον ή πώς προσπερνώ”

Ο Ισπανός δεν εμπλέκει το προσωπικό με το επαγγελματικό κομμάτι
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/8/2026

Ο Pedro Acosta θα είναι teammate του Marc Marquez από την επόμενη σεζόν, ενώ παράλληλα δηλώνει πως δεν δημιουργεί φιλίες μέσα στο paddock, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

Ο Acosta αισθάνεται ότι δεν έχει φίλους στο paddock, μια κατάσταση με την οποία είναι ικανοποιημένος, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δισταγμούς όταν “επιτίθεται” στους αντιπάλους του στο MotoGP.

Την επόμενη σεζόν ο Ισπανός θα αποχωρήσει από την KTM και θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, πλάι στον Marc Marquez.

“Ευτυχώς στο MotoGP, με σχεδόν κάθε αναβάτη είναι αρκετά εύκολο να κάνεις μια συζήτηση, να χτίσεις μια σχέση. Αλλά τελικά, όλοι βρίσκονται εδώ για να πραγματοποιήσουν το ίδιο όνειρο. Και είναι αρκετά δύσκολο, κατά τη γνώμη μου, να έχεις μια ειλικρινή σχέση με κάποιον που θέλει ακριβώς το ίδιο με σένα. Για να είμαι ειλικρινής, ίσως προτιμώ να κρατήσω αποστάσεις και να μην έχω καμία σχέση.

Νιώθω ότι από την πρώτη μέρα, δεν έχω φίλους στο paddock. Αλλά είμαι χαρούμενος γιατί έτσι δεν νιώθω τίποτα για κανέναν. Δεν με νοιάζει πραγματικά ποιον προσπαθώ να προσπεράσω ή με ποιον τρόπο προσπαθώ να το κάνω.

Αν σκεφτείς το παρελθόν, όλες οι σχέσεις ήταν λίγο πολύ έτσι. Θυμήσου τον Sete Gibernau με τον Valentino Rossi, ή τον Mick Doohan με τον Alex Criville, δεν ήταν εύκολη σχέση. Ίσως αυτό είναι και το πικάντικο στοιχείο που μας λείπει τώρα στο MotoGP.”

Ο Acosta, ο οποίος κατέκτησε τη πρώτη του νίκη στο Sprint φέτος, αλλά εξακολουθεί να αναζητά την πρώτη του νίκη στο MotoGP μετά από δυόμισι σεζόν, ξεκινά τις δέκα τελευταίες αγωνιστικές της καριέρας του με την KTM στην έβδομη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.