Τυφλός αναβάτης δοκιμάζει τη χαμένη του μοτοσυκλέτα στο δυναμόμετρο [VIDEO]

Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε, επισκευάστηκε με τον ιδιοκτήτη της να λαμβάνει ένα δώρο που δεν το περίμενε ούτε στα όνειρα του
motomag Τυφλός αναβάτης στη Νότια Ουαλία δοκιμάζει την χαμένη του μοτοσυκλέτα στο δυναμόμετρο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/2/2024

Ένα συνεργείο μοτοσυκλετών στη Νότια Ουαλία το οποίο βελτιώνει και προετοιμάζει μοτοσυκλέτες για αγωνιστική χρήση πρόσφερε το καλύτερο δώρο σε έναν τυφλό αναβάτη καθώς του έδωσε τη δυνατότητα να καβαλήσει τη χαμένη του Kawasaki Z 900 και μάλιστα να την γκαζώσει στο δυναμόμετρο.

Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε γνωστό χάρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί το συνεργείο, με τον ιδιοκτήτη του Royston Edwards να κοινοποιεί το βίντεο του τυφλού αναβάτη ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Η ιστορία πίσω από την τωρινή οδήγηση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας στο δυναμόμετρο, ξεκινά όμως δέκα χρόνια πίσω. Ο ιδιοκτήτης της Kawasaki Ζ 900 ονόματι Mark Lewis γνωστός και ως Pasty στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους της περιοχής πριν από δέκα περίπου χρόνια έχασε την όραση του. Ο Lewis αποφάσισε τότε να δανείσει τη μοτοσυκλέτα του σε έναν φίλο καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε πια να την απολαύσει.

Ο φίλος του τελικά μόνο φίλος δεν απεδείχθη, καθώς πήρε την μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκε. Και κάπου εκεί μπαίνει στην ιστορία ο Nick Randall. Ο Randall ο οποίος αποτελεί συνεργάτη του συνεργείου REPS Motorcycles, εδώ και πολλά χρόνια είχε αναλάβει να βρει την εξαφανισμένη μοτοσυκλέτα του Lewis.

Τυφλός αναβάτης στη Νότια Ουαλία δοκιμάζει την χαμένη του μοτοσυκλέτα στο δυναμόμετρο [VIDEO]

Η δυσκολία εύρεσης της μοτοσυκλέτας ήταν τέτοια που του πήρε 4 χρόνια για να βρει τα χαμένα ίχνη της. Τελικά ο Randall όχι μόνο κατάφερε να βρει την Z 900 του Lewis και να την πάρει στην κατοχή του, αλλά ξεκίνησε και να την επισκευάζει ώστε να του την παραδώσει σαν καινούργια. Έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευής έφτασε ή ώρα του δυναμόμετρου.

Ο Randall κάλεσε τον συνεργάτη του και ιδιοκτήτη του συνεργείου REPS Motorcycles, Royston Edwards για να κλείσει ραντεβού για το δυναμόμετρο ενώ επιπρόσθετα τον ρώτησε αν θα μπορούσε να φέρει τον τυφλό αναβάτη μαζί του για να ακούσει πως δουλεύει. O Royston φυσικά συμφώνησε και τελικά βρέθηκαν όλοι στο συνεργείο με την Kawasaki Z 900.

Στο συνεργείο ωστόσο περίμενε τον Lewis μία μεγάλη έκπληξη! Αντί να ακούσει απλά στο δυναμόμετρο την Kawasaki Z 900 οι Nick και Royston αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να την δοκιμάσει! Στο βίντεο που κοινοποίησε ο Royston στο Facebook αρχικά φαίνεται το μπαστούνι στήριξης του Lewis ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τον ίδιο στο δυναμόμετρο πάνω στο Z 900 του. Ο τυφλός αναβάτης πραγματοποιεί αλλαγές ταχυτήτων ενώ από τις εκφράσεις του προσώπου του φαίνεται πως πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Οι Royston και Nick με την πράξη τους αυτή πραγματοποίησαν ένα όνειρο του Lewis, με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου μοτoσυκλετών REPS να ξεκαθαρίζει πως ήταν μία απόφαση της στιγμής. Ο Royston ανέφερε πως στην αρχή δεν γνώριζε αν ο Lewis θα μπορέσει να τα καταφέρει στο δυναμόμετρο, ωστόσο όταν αυτός ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του και ξεκίνησε να αλλάζει ταχύτητες όλα ήρθαν και έδεσαν, ήταν σαν να οδηγούσε όπως παλιά...

Video file
Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025