Valentino Rossi: 2ος ο Γιατρός στο 6ωρο αντοχής της Imola του FIA WEC

Πήγαινε για νίκη στην LMGT3 - Χάθηκε στο νήμα από δικό του λάθος!
Valentino Rossi - 6 hours of Imola 2025 FIA WEC
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

22/4/2025

Μάχη μέχρι τέλους είχε ο 6ωρος αγώνας που πραγματοποιήθηκε στην Imola για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής των αυτοκινήτων με τον Rossi και την ομάδα του να φτάνουν πολύ κοντά στην νίκη στην κατηγορία τους.

Ο Valentino Rossi έχασε τη νίκη στην κατηγορία LMGT3 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIA WEC) με την ομάδα BMW WRT για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τους πρώτους (!) με την έκβαση του αγώνα να του αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Valentino Rossi - 6 hours of Imola 2025 FIA WEC

Ο Rossi που κατέκτησε τη pole position στην Imola  έδειχνε πως μπορούσε να πάρει τη νίκη μέχρι τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με τη Ferrari 296 GT3 #21 με οδηγό τον Simon Mann, στην προσπάθειά του να ανακτήσει την πρωτοπορία. Έτσι προέκυψε ποινή διέλευσης για την ομάδα του Ιταλού που στέρησε από τον ίδιο και τους team-mates του μια πολυπόθητη νίκη.

Rossi Imola 6 hours

Στο τέλος, η BMW, στην οποία ο Ahmad Al Harthy "συνόδευε" τους Rossi και van der Linde, ήταν μόλις τρία δέκατα πίσω από την Porsche με οδηγούς τους Richard Lietz, Ryan Hardwick και Riccardo Pera.

“Έχω ανάμικτα συναισθήματα γιατί ένα βάθρο είναι καλό αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είναι πολύ ατυχές γιατί η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά και το αυτοκίνητο ήταν πολύ γρήγορο και κάναμε και καλή διαχείριση με τα ελαστικά. Ο Ahmad και ειδικά ο Kelvin οδήγησαν εξαιρετικά στο τέλος. Ο Kelvin οδήγησε μέχρι το τέλος και πήρε το βάθρο. Δυστυχώς, εγώ έκανα ένα λάθος και χτύπησα τη Ferrari που ήταν μπροστά μου σε μια προσπάθεια να προσπεράσω. Η ποινή που ακολούθησε μας κόστισε τη νίκη. Είμαι πολύ λυπημένος για αυτό.", δήλωσε ο Γιατρός μετά το τέλος του αγώνα.

Τρίτη στην κατηγορία αναδείχθηκε η Auto Sport Promotion Lexus RC F GT3 που μοιράστηκαν οι Arnold Robin, Finn Gehrsitz και Esteban Masson.

Valentino Rossi - 6 hours of Imola 2025 FIA WEC

Για την ιστορία στη μεγάλη κατηγορία η Ferrari ήταν εκείνη που βγήκε νικήτρια στο τέλος ενός συναρπαστικού αγώνα στην έδρα της στην Ίμολα και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν 2025 FIA WEC με οδηγούς τους James Calado, Antonio Giovinazzi και Alessandro Pier Guidi που χάρισαν στη Ferrari μια νίκη στην έδρα της με διαφορά μόλις 8,4 δευτερολέπτων.

Valentino Rossi - 6 hours of Imola 2025 FIA WEC

Ο αγώνας διεκόπη αρκετές φορές και η κατάκτηση της πρώτης θέσης μετατράπηκε σε μια παρτίδα σκάκι, τη νίκη της οποίας διεκδίκησαν οι Ferrari, BMW, Alpine, Toyota και Porsche.

Η BMW και η Alpine ισοφάρισαν τα καλύτερα αποτελέσματά τους στο WEC (World Endurance Championship) μέχρι στιγμής με τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η #20 WRT BMW Hybrid V8 που μοιράζονται οι Rene Rast, Robin Frijns και Sheldon van der Linde κατέλαβε τη δεύτερη θέση με την Alpine που οδηγούσαν οι Frederic Makowiecki, Jules Gounon και Mick Schumacher να βρίσκεται 3,8 δευτερόλεπτα πίσω και να παίρνει την 3η θέση.

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”