Valentino Rossi - Για δεύτερη φορά πατέρας o "γιατρός"

Δεν γινόταν να μην υπάρχει χιουμοριστικό σκετσάκι από τον Rossi
motomag Valentino Rossi – Για δεύτερη φορά πατέρας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Ο Valentino Rossi και η Francesca Sofia Novello θα γίνουν για δεύτερη φορά γονείς καθώς ανακοίνωσαν πως θα αποκτήσουν σύντομα ακόμη μία κόρη.

Ο θρύλος του MotoGP έκανε την ανακοίνωση μέσω Instagram αλλά αυτή είχε όπως θα περίμενε κανείς από τον Rossi, χιουμοριστική προσέγγιση. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Valentino Rossi να έχει ντυθεί γιατρός, και με στηθοσκόπιο να εξετάζει την γυναίκα του διαπιστώνοντας πως αυτή είναι έγκυος.

Το ζευγάρι όπως είναι λογικό είναι πολύ χαρούμενο ενώ από το πλευρό τους δεν λείπει η δύο χρονών κόρη τους Giulietta. Μπορεί ενδόμυχα να ευχόμασταν το επόμενο παιδί του Valentino Rossi να ήταν αγόρι ώστε να δούμε τον διάδοχο του στις πίστες, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει στο μέλλον οι κόρες του Rossi να θελήσουν εκείνες να συνεχίσουν την αγωνιστική κληρονομιά του θρύλου πατέρα τους.

Ετικέτες

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες