Valentino Rossi - Τα δώρα των Dainese-AGV για τα 46α γενέθλια του [Video+Gallery]

Φόρμα και κράνος με επετειακά γραφικά για τον Γιατρό - Σε πολύ περιορισμένη παραγωγή
Valentino Rossi γενέθλια Dainese και AGV 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/2/2025

Ο Valentino Rossi έκλεισε τα 46 και οι Dainese και AGV για να γιορτάσουν την περίσταση του έκαναν δώρο μια φόρμα και ένα κράνος , τα οποία θα παραχθούν και για το κοινό σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Μία φορά γίνεται κάποιος 46 και αν αυτός ο κάποιος είναι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Valentino Rossi, τότε η περίσταση είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη αφού το #46 είναι και το νούμερο με το οποίο αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του.

Για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Γιατρού που ήταν στις 16 Φεβρουαρίου η Dainese και η AGV δημιούργησαν το συλλεκτικό σετ Soleluna Vale46 Anniversario, το οποίο και θα παραχθεί στον ίδιο αριθμό με την ηλικία του Rossi φέροντας την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Το σετ βασίζεται στο κράνος AGV Pista GP RR και τη φόρμα GP D-air 3x με τις ιταλικές εταιρείες να εμπνέονται από το "σήμα κατατεθέν" concept "Soleluna" του Rossi, τον Ήλιο και τη Σελήνη, τα οποία τον ακολούθησαν στην αγωνιστική του καριέρα και φυσικά συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα προϊόντα που φέρουν την "υπογραφή" του. 

Κυρίαρχα χρώματα στο σετ, το οποίο θα παραδοθεί στους τυχερούς που θα το αποκτήσουν σε ειδική θήκη, είναι το μαύρο και το χρυσό όπως και το φλούο κίτρινο, με τη φράση "The Doc" να κάνει την εμφάνισή σε επετειακή φόρμα και κράνος, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο αριθμός του Γιατρού.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία του επετειακού σετ συνοδεύτηκε και από την εξής δήλωση του Rossi: "Πάντα ήθελα να μοιράζομαι τις πιο σημαντικές ιστορίες της ζωής μου μέσα από τα κράνη και τις φόρμες μου. Για όλους εσάς πάντα ήμουν ο αγωνιζόμενος αναβάτης με το νούμερο 46. Και γίνεσαι 46 μόνο μία φορά. Για αυτό πώς αλλιώς θα μπορούσα να το γιορτάσω, εκτός από τον συνηθισμένο μου τρόπο;"

Δείτε φωτογραφίες του σετ στη συλλογή που ακολουθεί, ενώ όσοι προλάβουν και θέλουν να αποκτήσουν το επετειακό σετ μπορούν να επισκεφτούν αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

 

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες