Valentino Rossi - Τα δώρα των Dainese-AGV για τα 46α γενέθλια του [Video+Gallery]

Φόρμα και κράνος με επετειακά γραφικά για τον Γιατρό - Σε πολύ περιορισμένη παραγωγή
Valentino Rossi γενέθλια Dainese και AGV 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/2/2025

Ο Valentino Rossi έκλεισε τα 46 και οι Dainese και AGV για να γιορτάσουν την περίσταση του έκαναν δώρο μια φόρμα και ένα κράνος , τα οποία θα παραχθούν και για το κοινό σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Μία φορά γίνεται κάποιος 46 και αν αυτός ο κάποιος είναι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Valentino Rossi, τότε η περίσταση είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη αφού το #46 είναι και το νούμερο με το οποίο αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του.

Για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Γιατρού που ήταν στις 16 Φεβρουαρίου η Dainese και η AGV δημιούργησαν το συλλεκτικό σετ Soleluna Vale46 Anniversario, το οποίο και θα παραχθεί στον ίδιο αριθμό με την ηλικία του Rossi φέροντας την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Το σετ βασίζεται στο κράνος AGV Pista GP RR και τη φόρμα GP D-air 3x με τις ιταλικές εταιρείες να εμπνέονται από το "σήμα κατατεθέν" concept "Soleluna" του Rossi, τον Ήλιο και τη Σελήνη, τα οποία τον ακολούθησαν στην αγωνιστική του καριέρα και φυσικά συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα προϊόντα που φέρουν την "υπογραφή" του. 

Κυρίαρχα χρώματα στο σετ, το οποίο θα παραδοθεί στους τυχερούς που θα το αποκτήσουν σε ειδική θήκη, είναι το μαύρο και το χρυσό όπως και το φλούο κίτρινο, με τη φράση "The Doc" να κάνει την εμφάνισή σε επετειακή φόρμα και κράνος, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο αριθμός του Γιατρού.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία του επετειακού σετ συνοδεύτηκε και από την εξής δήλωση του Rossi: "Πάντα ήθελα να μοιράζομαι τις πιο σημαντικές ιστορίες της ζωής μου μέσα από τα κράνη και τις φόρμες μου. Για όλους εσάς πάντα ήμουν ο αγωνιζόμενος αναβάτης με το νούμερο 46. Και γίνεσαι 46 μόνο μία φορά. Για αυτό πώς αλλιώς θα μπορούσα να το γιορτάσω, εκτός από τον συνηθισμένο μου τρόπο;"

Δείτε φωτογραφίες του σετ στη συλλογή που ακολουθεί, ενώ όσοι προλάβουν και θέλουν να αποκτήσουν το επετειακό σετ μπορούν να επισκεφτούν αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

 

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.