Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Vespa Elettrica στην παραγωγή!

Νέο μοντέλο γεμάτο καινοτομίες

Εν όψει του ερχομού της φετινής EICMA η Piaggio Group αποφάσισε να προβεί στη κυκλοφορία της νέας Vespa Elettrica που είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρικό κινητήρα και πολλές καινοτομίες. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

 

Δελτίο τύπου

"Μένοντας πιστό στα προγράμματά τα οποία παρουσίασε στη πιο πρόσφατη EICMA, το Piaggio Group θα ξεκινήσει την παραγωγή της ηλεκτρικής Vespa το Σεπτέμβριο. Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική έκδοση του πιο διάσημου και πιο αγαπητού scooter θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Pontedera στην επαρχία της Pisa, το ίδιο εργοστάσιο από το οποίο βγήκε η πρώτη Vespa το 1946 και σήμερα είναι ένας από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες στο τομέα σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής ανεπτυγμένων λύσεων στη μετακίνηση.

Τα πρώτα οχήματα μπορούν να κρατηθούν μόνο μέσω διαδικτύου, με τις κρατήσεις να ξεκινούν απ’ τις αρχές Οκτωβρίου. Η ηλεκτρική καινοτομία παίρνει την πιο εικονική μορφή της φίρμας, η οποία για άλλη μια φόρα θέτει νέες παραμέτρους στην αστική μετακίνηση. Η Vespa Elettrica θα είναι το πρώτο όχημα του ομίλου Piaggio εφοδιασμένο με την καινοτόμα διασυνδεσιμότητα αναβάτη και δίκυκλου.

Η Vespa Elettrica θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σταδιακά από τα τέλη Οκτωβρίου στις βιτρίνες ενώ η εμφάνιση της θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, συμπίπτοντας με την EICMA, ενώ στην αμερικάνικη και ασιατική αγορά θα εμφανιστεί στις αρχές του 2019.

Η Vespa Elettrica είναι μονάχα το πρώτο βήμα του ομίλου Piaggio προς την κατεύθυνσης μιας νέας πλούσιας ενδοσύνδεσης μεταξύ δικύκλου και αναβάτη. Η Vespa Elettrica θα είναι έτοιμη στο σύντομο μέλλον, να δεχθεί λύσεις που αναπτύσσει η Gita, το ρομπότ που βρίσκεται στο σχεδιαστικό πίνακα της PFF στη Βοστώνη (που θα βγει στη παραγωγή το 2019), όπως επίσης το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προσαρμόζεται και αποκρίνεται σε κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. Θα αντιλαμβάνεται ανθρώπους και άλλα οχήματα που υπάρχουν κοντά του, μεγαλώνοντας την ικανότητα του αναβάτη να αισθανθεί πιθανούς κινδύνους και θα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τη κίνηση που θα συνεισφέρουν στην βελτίωση του σχεδιασμού των μεταφορών στις πόλεις. Κυρίως, αυτή η νέα γενιά οχημάτων θα γνωρίζει εκτενώς τους αναβάτες της: Αναγνωρίζοντάς τους χωρίς τη χρήση κλειδιών, προβλέποντας τις οδηγικές επιλογές τους, αντιδρώντας με άλλες συσκευές και οχήματα στο δρόμο και επιτρέποντας μέχρι ενός βαθμού την εξατομίκευση που με τα βίας μπορούμε να φανταστούμε σήμερα.

Η Vespa Elettrica λανσάρεται ως σύγχρονη εικόνα της ιταλικής τεχνολογίας στο κόσμο. Με την ηλεκτρική οδήγηση, η Vespa για άλλη μια φορά φτιάχνει ένα δυνατό όνομα ως σύμβολο του στυλ συνδυασμένο με τις καλύτερες καινοτομίες. Η Vespa Elettrica δεν είναι απλά ένα νέο ηλεκτρικό scooter. Είναι ένα έργο τέχνης της σημερινής εποχής, με έναν τεχνολογικό πυρήνα που έχει γεννηθεί για να κουβαλάει όλες τις αξίες του κόσμου της Vespa, την εικόνα της, το κοινωνικό και οικολογικό πνεύμα, τώρα με μεγαλύτερη ευαισθησία στην ποιότητα ζωής του αστικού περιβάλλοντος.

Vespa Elettrica σημαίνει εύκολη και φυσική οδήγηση. Σημαίνει ανεπτυγμένη συνδεσιμότητα και ησυχία, εξατομίκευση και προσβασιμότητα, αξίες οι οποίες ανήκαν πάντα στη Vespa και όπου σήμερα επιτεύχθηκαν πλήρως με την Vespa Elettrica."

Η φίρμα της Vespa βρίσκεται σήμερα στην πιο επιτυχή στιγμή της ιστορίας της, με πάνω από 1.500.000 οχήματα να πωλούνται τη περασμένη δεκαετία. Το πρώτο μισό του 2018 έκλεισε με αύξηση 10% στις πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.