Vespa World Days 2019: Ξεκινά η γιορτή των Vespisti

Μια μάζωξη απ’ όλη την υφήλιο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/6/2019

Το Vespa World Days είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Πέρσι, την ίδια εποχή, Vespisti από 37 διαφορετικές χώρες απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας για να γίνουν ένα και να γιορτάσουν το πάθος τους για τη Vespa. Φέτος, ο θεσμός συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι του μέσα στο χρόνο και από σήμερα ξεκινά η 13η ετήσια εκδήλωση - Vespa World Days που πραγματοποιείται στην Ουγγαρία, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, πάνω από 3.000 Vespisti έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από κάθε άκρη της γης, έτοιμοι να κατακλύσουν το χωρίο Zanka που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Balaton. Εκτός απ’ τα Vespa Club που εδρεύουν στην Ευρώπη και θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, από πολύ πιο μακριά, απ’ την Ιαπωνία, το Χονγκ Κόνγκ, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και την Ινδονησία -μέχρι και από τον Καναδά- περισσότερα Vespa Clubs αλλά και αναβάτες έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για να γιορτάσουν παρέα αυτές τις μέρες.

Το ίδιο το ταξίδι με προορισμό το Zanka αποτελεί και τον αγώνα Vespa Trophy μεταξύ των μελών των Vespa Club, που συμμετέχουν 49 ομάδες από 11 χώρες. Νικητής θα στεφθεί αυτός που θα έχει τις περισσότερες σφραγίδες και φωτογραφίες απ’ τις χώρες που πέρασε μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό.  Μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ελλάδας παρεμβάλλονται μόλις τέσσερις χώρες σε μια διαδρομή που ξεπερνά για λίγο τα 1.600 χιλιόμετρα, οπότε η πιθανότητα για πρόκριση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Είναι μια καλή ιδέα όμως για το επόμενο Vespa World Days για κάποιον που έψαχνε αφορμή για ένα επικό ταξίδι και έναν προορισμό με στόχο... φτάνει να διοργανωθεί ακόμη πιο μακριά από εμάς...

3o Suzuki Festival - Έρχεται στις 15-17 Μαΐου 2026 σε άσφαλτο και χώμα

Με πολλά happenings, test rides και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης 
Suzuki Festival 2026 ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/4/2026

Και φέτος για τρίτη χρονιά η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει το Suzuki Festival με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τους δύο τροχούς και τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

"Η Suzuki Moto Greece επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη φορά με το πιο δυναμικό ραντεβού της χρονιάς, το Suzuki Festival 2026, μια εμπειρία αφιερωμένη σε όσους έχουν πραγματικό πάθος για τη μοτοσυκλέτα.

Για 3 ημέρες, 15, 16, 17 Μάϊου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες, ο κόσμος της Suzuki ανοίγεται μπροστά σας με έναν τρόπο πιο ζωντανό και άμεσο από ποτέ.

Νέα μοντέλα, αγαπημένες επιλογές της γκάμας, αλλά και ιδιαίτερες εκδόσεις και αγωνιστικές παρουσίες συνθέτουν ένα σκηνικό που αξίζει να δείτε από κοντά.

Το test ride παραμένει στο επίκεντρο της εμπειρίας, ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αναδείξουν τον χαρακτήρα κάθε μοτοσυκλέτας, με την καθοδήγηση της ομάδας του Riding School. Πριν από κάθε διαδρομή, οι εκπαιδευτές του Riding School θα σας παρέχουν πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσετε τη βόλτα με ασφάλεια και σιγουριά.

Και φυσικά, το Festival δεν είναι μόνο οδήγηση. Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 14:00 έως τις 15:00, ενώ happenings και φαγητό δίνουν ρυθμό σε ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες.

Κλείστε τη θέση σας για το test ride της μοτοσυκλέτας που επιθυμείτε, την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, και ζήστε την απόλυτη εμπειρία Suzuki."