Vespa World Days 2019: Ξεκινά η γιορτή των Vespisti

Μια μάζωξη απ’ όλη την υφήλιο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/6/2019

Το Vespa World Days είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Πέρσι, την ίδια εποχή, Vespisti από 37 διαφορετικές χώρες απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας για να γίνουν ένα και να γιορτάσουν το πάθος τους για τη Vespa. Φέτος, ο θεσμός συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι του μέσα στο χρόνο και από σήμερα ξεκινά η 13η ετήσια εκδήλωση - Vespa World Days που πραγματοποιείται στην Ουγγαρία, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, πάνω από 3.000 Vespisti έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από κάθε άκρη της γης, έτοιμοι να κατακλύσουν το χωρίο Zanka που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Balaton. Εκτός απ’ τα Vespa Club που εδρεύουν στην Ευρώπη και θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, από πολύ πιο μακριά, απ’ την Ιαπωνία, το Χονγκ Κόνγκ, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και την Ινδονησία -μέχρι και από τον Καναδά- περισσότερα Vespa Clubs αλλά και αναβάτες έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για να γιορτάσουν παρέα αυτές τις μέρες.

Το ίδιο το ταξίδι με προορισμό το Zanka αποτελεί και τον αγώνα Vespa Trophy μεταξύ των μελών των Vespa Club, που συμμετέχουν 49 ομάδες από 11 χώρες. Νικητής θα στεφθεί αυτός που θα έχει τις περισσότερες σφραγίδες και φωτογραφίες απ’ τις χώρες που πέρασε μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό.  Μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ελλάδας παρεμβάλλονται μόλις τέσσερις χώρες σε μια διαδρομή που ξεπερνά για λίγο τα 1.600 χιλιόμετρα, οπότε η πιθανότητα για πρόκριση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Είναι μια καλή ιδέα όμως για το επόμενο Vespa World Days για κάποιον που έψαχνε αφορμή για ένα επικό ταξίδι και έναν προορισμό με στόχο... φτάνει να διοργανωθεί ακόμη πιο μακριά από εμάς...

Το MOTO πήγε στο Suzuki Festival 2025

Το μοτοσυκλετιστικό τριήμερο ξεκίνησε σήμερα στις Αφίδνες
suzuki
Από το

motomag

9/5/2025

Η Suzuki Moto Greece διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Suzuki Festival, τη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 10:00 έως τις 19:00, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki σας περιμένει στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες για ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο δράση, μοτοσυκλέτες και εκπλήξεις.

Εμείς ήμασταν εκεί σήμερα και είδαμε από κοντά όλα τα νέα μοντέλα της Suzuki όπως και τα νέα DR-Z 4S και DR-Z 4SM. Καθώς επίσης και εμβληματικά αγωνιστικά, custom και ιστορικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ακόμη και σήμερα που είναι μία εργάσιμη ημέρα, οπότε το Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις του Riding School αναμένεται να είναι γεμάτες, καθώς όλα τα test rides είναι ήδη κλεισμένα.

Πριν από κάθε test ride μάλιστα, οι εκπαιδευτές του Riding School παρέχουν στους συμμετέχοντες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τον πρώτο επίσημο προσομοιωτή αγωνιστικής οδήγησης MotoGP στην Ελλάδα, powered by MOTOKINISI.

Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 14:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από την ομάδα του Riding School, ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες.

Μουσική, φαγητό και happenings συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας, αφιερωμένη στους φίλους της Suzuki – και όχι μόνο!