Voge - Στην κορυφή των πωλήσεων μοτοσυκλετών το πρώτο εξάμηνο στα 250 – 400 κ. εκ.

Αύξηση 42,33% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022
Voge
Από το

motomag

26/7/2023

Η Voge σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ΕΛΣΤΑΤ, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων μοτοσυκλετών 250 - 400 κ. εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Mototrend: "Για μία ακόμη χρονιά η Voge βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην άκρως σημαντική και ιδιαίτερα εμπορική κατηγορία των μοτοσυκλετών 250-400 κ. εκ. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η Voge βρίσκεται στην πρώτη θέση το πρώτο εξάμηνο του 2023, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 42,33% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022! Συγκεκριμένα, τα μοντέλα 300DS/300AC/300R/300 RALLY κατέκτησαν με 232 ταξινομημένες μονάδες την πρώτη θέση με ποσοστό 17,63% και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο!

Voge Voge
Ετικέτες

XT700 – Η Tenere που θα έπρεπε να κατασκευάσει η Yamaha

Πρόκειται για περιορισμένη παραγωγή μόλις δέκα μοτοσυκλετών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/6/2026

Ένα συνεργείο στην Πορτογαλία μετατρέπει την Tenere 700 σε μια σύγχρονη XT500, σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 10 κομματιών και “ανάβει φωτιές” στη Yamaha.

Από τις φωτογραφίες, διακρίνεται το «XT700» στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας, ενώ η ιδέα ανήκει στο μικρό συνεργείο στην Holy Moly Co, που εδρεύει στη Λισαβόνα και μετατρέπει σύγχρονες Tenere700 σε XT700! Δεν είναι η πρώτη φορά που το Holy Moly αναβιώνει μία παλιότερη Yamaha και μάλιστα στο συγκεκριμένο project συμμετέχουν και το γνωστό Bike Shed του Λονδίνου, η Yamaha Πορτογαλίας και η Kedo, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά παλιότερων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Η εταιρεία Holy Moly ολοκληρώνει τη συγκεκριμένη μετατροπή χωρίς να κοπεί, να τρυπηθεί ή να συγκολληθεί κάποιο κομμάτι, με το ντεπόζιτο, το ψηλό φτερό και τον στρογγυλό προβολέα που παραπέμπουν σε ένα XT500 του 1979 που δημοπρατήθηκε από την Kedo.

Yamaha

Η μετατροπή αυτή έχει μεγάλη επίπτωση και στο βάρος της μοτοσυκλέτας που μειώνεται στα 175 κιλά. Οι αναρτήσεις της KYB αντικαθίστανται από τις ολλανδικές TracTive, ενώ οι ζάντες είναι της Haan Wheels.

Το πρωτότυπο που βλέπετε δεν είναι προς πώληση, αλλά από τον Οκτώβριο η Holy Moly θα παράγει μόλις δέκα κομμάτια από τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ενώ στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η συναρμολόγησή της απευθείας στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη. Πάντως ίσως αυτή να είναι μία καλή ευκαιρία για την ιαπωνική εταιρεία που μπορεί να “δανειστεί” την ιδέα και να δημιουργήσει μία παρόμοια μοτοσυκλέτα, που τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα πετύχει εμπορικά.