VOGE - Θεαματικά αποτελέσματα πωλήσεων τον Ιούνιο και το 6μηνο του 2024

+150% τον Ιούνιο στις συνολικές ταξινομήσεις σε σχέση με τον περυσινό μήνα, +525% στα scooter!
VOGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/7/2024

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της VOGE στην ελληνική αγορά συνεχίζονται, με αιχμές του δόρατος τα DS525X & DS900X όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες, αλλά και τη σειρά SR στα scooter. Δυνατά σημεία σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας το απολύτως κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, οι δυνατές επιδόσεις τους και η ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της VOGE:

"Η ξέφρενη πορεία της Voge στην ελληνική αγορά συνεχίζεται και τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2024 μόνο σαν εντυπωσιακά μπορούν να χαρακτηριστούν!

Μέσα σε μόλις 4 χρόνια η Voge έχει βρει τεράστια αναγνώριση από το κοινό, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη εταιρεία σε ποσοστιαία αύξηση τον μήνα Ιούνιο στο σύνολο των πωλήσεων (+150,82%) και παράλληλα η πρώτη στην κατηγορία των scooter (+525%!). 

Στο σύνολο των πωλήσεων για τους πρώτους 6 μήνες του 2024 οι αριθμοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, με τη Voge να ταξινομεί 1.649 μοντέλα, κάτι που σημαίνει αύξηση πωλήσεων κατά 251,6%! Εξ αυτών, 690 ήταν οι μοτοσυκλέτες (αύξηση 102,35%) και 959 τα scooter (αύξηση 649,22%!!). 

Άξιο αναφοράς πως στην κατηγορία των μοτοσυκλετών βρέθηκε στην 3η θέση συνολικά, με το μοντέλο DS525X να κατακτά την κορυφή! Σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως υπoσκέλισε καταξιωμένες εταιρείες με μεγάλη ιστορία και αντιπάλους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια!

Με τη γκάμα της Voge να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα, η πορεία της στον εμπορικό στίβο αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή στο εγγύς μέλλον. 

Όλη τη γκάμα μοντέλων της Voge μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

H Benda πατεντάρει αυτόματη μετάδοση DCT!

Μια διαφορετική παραλλαγή αυτόματης μετάδοσης με διπλό συμπλέκτη σκαρώνουν οι Κινέζοι
benda-dct-patent
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/7/2026

Τα τελευταία δύο χρόνια η Benda είναι παρουσιάσει πληθώρα νέων κινητήρων, μεταξύ τους εξακύλινδρο και τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητες 1.685,6 και 548,6 κυβικά εκατοστά, καθώς και έναν απίθανο boxer 698,6 κυβικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ηλεκτρικά μοτέρ σε υβριδικές εφαρμογές.

Στην πορεία ωστόσο η κινέζικη εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά και σε συστήματα αυτόματης μετάδοσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον νέο σχέδιο να αναδύεται τώρα.

benda-dct-patent

Αυτή αποκαλύφθηκε μέσω σχεδίων που κατατέθηκαν σε ευρεσιτεχνία της Benda, όπου ένας τετρακύλιδρος κινητήρας επενδύεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη. Πρόκειται για ένα σύστημα που σαφώς θυμίζει το DCT (Dual Clutch Transmission) της Honda, αν και χρησιμοποιεί αρκετά διαφορετική τεχνική μεθοδολογία στη λειτουργία του.

Στο σύστημα της Honda οι δύο συμπλέκτες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του κινητήρα και χρησιμοποιούν υδραυλικό μηχανισμό για τον έλεγχό τους, ενώ η Benda έχει σχεδιάσει αρκετά διαφορετικά το δικό της δημιούργημα, καθώς οι δύο συμπλέκτες τοποθετούνται εκατέρωθεν του κινητήρα και ο έλεγχός τους είναι ηλεκτρονικός και όχι υδραυλικός, δηλαδή με ηλεκτρικά μοτέρ καθοδηγούμενα από την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα.

benda-dct-patent
Ο ηλεκτρονικός συμπλέκτης έχει ήδη φορεθεί στο Rock 707

Η χρήση του τετρακύλινδρου στα σχέδια είναι μάλλον ενδεικτική, καθώς μαθαίνουμε από την κινέζικη επικαιρότητα πως πιθανότερο είναι να τον δούμε πρώτα στον εξακύλινδρο κινητήρα, αν και αργά η γρήγορα θα βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα.

Ήδη μια απλούστερη παραλλαγή του βρίσκεται στο V2 cruiser Rock 707 – μοντέλο που θα έρθει και στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προστεθεί ως αναφορά στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας – όπου εκεί περιγράφεται ως ηλεκτρονικός συμπλέκτης και θυμίζει πολύ το E-Clutch της Honda στη λειτουργία του, διατηρώντας μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων στη μοτοσυκλέτα.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στην πολυπλοκότερη υλοποίηση με δύο ηλεκτρονικούς συμπλέκτες που πατεντάρει εδώ η Benda, με επιπλέον περιέργεια για το βάρος του συστήματος.

Ετικέτες