VOGE - Θεαματικά αποτελέσματα πωλήσεων τον Ιούνιο και το 6μηνο του 2024

+150% τον Ιούνιο στις συνολικές ταξινομήσεις σε σχέση με τον περυσινό μήνα, +525% στα scooter!
VOGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/7/2024

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της VOGE στην ελληνική αγορά συνεχίζονται, με αιχμές του δόρατος τα DS525X & DS900X όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες, αλλά και τη σειρά SR στα scooter. Δυνατά σημεία σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας το απολύτως κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, οι δυνατές επιδόσεις τους και η ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της VOGE:

"Η ξέφρενη πορεία της Voge στην ελληνική αγορά συνεχίζεται και τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2024 μόνο σαν εντυπωσιακά μπορούν να χαρακτηριστούν!

Μέσα σε μόλις 4 χρόνια η Voge έχει βρει τεράστια αναγνώριση από το κοινό, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη εταιρεία σε ποσοστιαία αύξηση τον μήνα Ιούνιο στο σύνολο των πωλήσεων (+150,82%) και παράλληλα η πρώτη στην κατηγορία των scooter (+525%!). 

Στο σύνολο των πωλήσεων για τους πρώτους 6 μήνες του 2024 οι αριθμοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, με τη Voge να ταξινομεί 1.649 μοντέλα, κάτι που σημαίνει αύξηση πωλήσεων κατά 251,6%! Εξ αυτών, 690 ήταν οι μοτοσυκλέτες (αύξηση 102,35%) και 959 τα scooter (αύξηση 649,22%!!). 

Άξιο αναφοράς πως στην κατηγορία των μοτοσυκλετών βρέθηκε στην 3η θέση συνολικά, με το μοντέλο DS525X να κατακτά την κορυφή! Σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως υπoσκέλισε καταξιωμένες εταιρείες με μεγάλη ιστορία και αντιπάλους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια!

Με τη γκάμα της Voge να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα, η πορεία της στον εμπορικό στίβο αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή στο εγγύς μέλλον. 

Όλη τη γκάμα μοντέλων της Voge μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Νέος ΚΟΚ: Εκκίνηση μοτοσυκλέτας μόνο με κράνος στους υπότροπους - Ποινή γιατρών σε ανανεώσεις διπλωμάτων ηλικιωμένων

Σωστό το μέτρο να εξετάζουν την υπογραφή των γιατρών στις ανανεώσεις διπλωμάτων
elas1
Από το

motomag

20/11/2025

Διασταύρωση ιατρικών γνωματεύσεων μέσω ΗΔΙΚΑ και αυστηρότερος έλεγχος των γιατρών για τις ανανεώσεις των διπλωμάτων των ηλικιωμένων, ειδική εφαρμογή που δεν θα αφήνει την μοτοσυκλέτα να εκκινήσει αν ο αναβάτης που στο παρελθόν είχε ήδη συλληφθεί να μην φορά κράνος, επιχειρεί να το ξανά κάνει - Καθώς και σύστημα που θα διενεργεί αλκοτέστ στον οδηγό και δεν θα εκκινεί το αυτοκίνητο σε περίπτωση υπερβαίνει το όριο, σε μοντέλο Σουηδίας, εξετάζει η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία για τους θανάτους από τροχαία το 2025 είναι ενθαρρυντικά, καθώς στο πρώτο επτάμηνο σημειώνεται αύξηση (12%) στα τροχαία ατυχήματα αλλά μείωση (35%) στα θανατηφόρα τροχαία σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μετά τον νέο ΚΟΚ και την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση παράβασης, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει κι άλλες παραμέτρους και συστήματα προς την ίδια κατεύθυνση.

Μια ενέργεια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η χρήση ενός συστήματος που δεν θα επιτρέπει σε μια μοτοσυκλέτα να εκκινήσει αν ο αναβάτης δεν φοράει κράνος. Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί και θα λειτουργεί με ειδικό σένσορα και τη βοήθεια AI. Το κόστος υπολογίζεται στο 1 εκατ. ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσυκλέτες παραγωγής από το 2000 και μετά. Η σκέψη υλοποίησης προβλέπει πως το σύστημα αυτό θα τοποθετείται στην μοτοσυκλέτα όταν ο αναβάτης πιάνεται χωρίς να φοράει κράνος, έτσι ώστε να μην μπορεί να το κάνει και την επόμενη φορά. Φαίνεται απίστευτα μακρινό για τα Ελληνικά δεδομένα και είναι τουλάχιστον αμφίβολο κάτι τέτοιο να φτάσει στην φάση της υλοποίησης, περνώντας της σκέψης και της συζήτησης. Προτιμότερο -πιστεύουμε- θα ήταν μία προσπάθεια να μειωθεί το ΦΠΑ στα κράνη από το 13% που είναι τώρα, στο 0% κάτι που η χώρα μας ΔΕΝ μπορεί να υλοποιήσει μόνη της και χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και έπειτα να υπάρχουν μέτρα ώστε η διαφορά αυτή να καταλήξει στον τελικό καταναλωτή.

Ωστόσο κάτι παρόμοιο εξετάζει η κυβέρνηση και για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Εφόσον κάποιος οδηγός πιαστεί να έχει περάσει το όριο κατανάλωσης αλκοόλ, θα τοποθετείται ένα σύστημα στο οποίο την επόμενη φορά ο οδηγός θα πρέπει να φυσήξει για να κάνει ο ίδιος αλκοτέστ στον εαυτό του και σε περίπτωση που είναι πάνω από το όριο, το αυτοκίνητο δεν θα εκκινεί. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει ήδη σε υλοποίηση σε άλλες χώρες.

Ένα μέτρο που εξετάζεται από την κυβέρνηση και θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, το βλέπουμε δηλαδή ως μία παράβλεψη αυτή την στιγμή, είναι οι ανανεώσεις διπλωμάτων των ηλικιωμένων που τώρα αρκεί μια απλή γνωμάτευση γιατρού για να γίνει η ανανέωση. Η σκέψη είναι η διαδικασία να ψηφιοποιηθεί ώστε να φαίνεται ποιος γιατρός έδωσε άδεια για ανανέωση διπλώματος. Η πλατφόρμα θα συνδέεται με την ΗΔΙΚΑ που έχει το πλήρες ιατρικό ιστορικό των πολιτών. Η πίεση προς όσους γιατρούς που δίνουν “εύκολα” τις γνωματεύσεις θα αυξάνεται, καθώς εάν ένας ηλικιωμένος προκαλέσει ατύχημα θα ελέγχεται ο φάκελος υγείας του και κατά πόσο ήταν σε θέση να οδηγήσει, συγκρίνοντας την πραγματικότητα με βάση την εικόνα που υπέγραψε ο εκάστοτε γιατρός, καθιστώντας τον υπόλογο του ατυχήματος επειδή του ανανέωσε το δίπλωμα!