White Helmets (video)

Τέλος εποχής της θρυλικής ομάδας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2017

Οι "White Helmets" είναι μια από τις πλέον γνωστές παγκοσμίως ομάδες επιδείξεων με μοτοσυκλέτες. Ανήκουν στον βρετανικό στρατό και έχουν δώσει επικές παραστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό τον άψογο συντονισμό τους.

Πριν από λίγες μέρες, η θρυλική αυτή ομάδα αποχαιρέτησε οριστικά το κοινό, πραγματοποιώντας μια τελευταία επίδειξη, στo στρατόπεδο Blandford στο Dorset, που αποτελεί και την έδρα της. Η Royal Signals Motorcycle Display Team σηματοδότησε με αυτό τον τρόπο το τέλος της ενενηντάχρονης πορείας και ιστορίας της, μπροστά σε ένα επιλεγμένο VIP κοινό και επίτιμους καλεσμένους. Το βρετανικό Αρχηγείο Στρατού άλλωστε, είχε προαναγγείλει νωρίτερα μέσα στην χρονιά την διάλυση της ομάδας λόγω του ότι οι παραστάσεις δεν αντανακλούν πλέον το σύγχρονο πνεύμα του στρατού.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, οι White Helmets έκαναν το κοινό να ζητωκραυγάσει με τις επιδείξεις τους πάνω στα Triumph Tiger 750 Τ140 του 1970 που οδηγούσαν. Ο Λοχαγός Jonathan McLelland, ο τελευταίος αρχηγός της ομάδας, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως "το να είσαι μέλος των White Helmets είναι ένα μοναδικό συναίσθημα και προνόμιο. Έχουν μείνει πολύ λίγοι από εμάς και ακόμη λιγότεροι αρχηγοί. Η έλευση του τέλους είναι ένα λυπηρό γεγονός, αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και σε εμάς μένουν οι ωραίες αναμνήσεις. Διανύουμε την ψηφιακή εποχή και ο στρατός δεν χρησιμοποιεί πια μοτοσυκλέτες για να μεταφέρονται τα μηνύματα. Το ότι έδωσε παράσταση ως ο τελευταίος αναβάτης ήταν πραγματικά μια μεγάλη τιμή."

Δείτε εδώ το βίντεο από την τελευταία επίδειξη των White Helmets:

 

 

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.