White Helmets (video)

Τέλος εποχής της θρυλικής ομάδας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2017

Οι "White Helmets" είναι μια από τις πλέον γνωστές παγκοσμίως ομάδες επιδείξεων με μοτοσυκλέτες. Ανήκουν στον βρετανικό στρατό και έχουν δώσει επικές παραστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό τον άψογο συντονισμό τους.

Πριν από λίγες μέρες, η θρυλική αυτή ομάδα αποχαιρέτησε οριστικά το κοινό, πραγματοποιώντας μια τελευταία επίδειξη, στo στρατόπεδο Blandford στο Dorset, που αποτελεί και την έδρα της. Η Royal Signals Motorcycle Display Team σηματοδότησε με αυτό τον τρόπο το τέλος της ενενηντάχρονης πορείας και ιστορίας της, μπροστά σε ένα επιλεγμένο VIP κοινό και επίτιμους καλεσμένους. Το βρετανικό Αρχηγείο Στρατού άλλωστε, είχε προαναγγείλει νωρίτερα μέσα στην χρονιά την διάλυση της ομάδας λόγω του ότι οι παραστάσεις δεν αντανακλούν πλέον το σύγχρονο πνεύμα του στρατού.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, οι White Helmets έκαναν το κοινό να ζητωκραυγάσει με τις επιδείξεις τους πάνω στα Triumph Tiger 750 Τ140 του 1970 που οδηγούσαν. Ο Λοχαγός Jonathan McLelland, ο τελευταίος αρχηγός της ομάδας, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως "το να είσαι μέλος των White Helmets είναι ένα μοναδικό συναίσθημα και προνόμιο. Έχουν μείνει πολύ λίγοι από εμάς και ακόμη λιγότεροι αρχηγοί. Η έλευση του τέλους είναι ένα λυπηρό γεγονός, αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και σε εμάς μένουν οι ωραίες αναμνήσεις. Διανύουμε την ψηφιακή εποχή και ο στρατός δεν χρησιμοποιεί πια μοτοσυκλέτες για να μεταφέρονται τα μηνύματα. Το ότι έδωσε παράσταση ως ο τελευταίος αναβάτης ήταν πραγματικά μια μεγάλη τιμή."

Δείτε εδώ το βίντεο από την τελευταία επίδειξη των White Helmets:

 

 

ΕΛ.ΑΣ. - 1.238 κλήσεις για κράνος την εβδομάδα 29 Απριλίου - 5 Μαΐου 2024

Διενεργήθηκαν πανελλαδικά 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Κλήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2024

Την εβδομάδα από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2024 διενεργήθηκαν 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 8.130 για παράνομες σταθμεύσεις,
  • 7.389 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 1.644 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 1.238 για μη χρήση κράνους,
  • 1.219 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 744 για ΚΤΕΟ,
  • 665 για μέθη και
  • 371 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.