Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

WMC300FR (Yamaha Tricity) Hybrid Aero Concept: Για 50% μείωση ρύπων

Αυτή τη φορά κάτι πρακτικό

Μήπως θυμάστε την WMC250EV, μια παράξενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που είχε μια τεράστια τρύπα από εμπρός έως πίσω, την οποία είχε σχεδιάσει η βρετανική White Motorcycles με σκοπό να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας; Αν όχι, τότε ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ για να θυμηθείτε, διότι η White Motorcycles θέλει αυτή τη φορά να εφαρμόσει την ιδέα της στον πραγματικό κόσμο παρουσιάζοντας το πρωτότυπο WMC300FR για αστυνομική χρήση.

Το τρίροδο scooter της White Motorcycles είναι ένα Yamaha Tricity 300, το οποίο όμως συνδυάσει τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 292 κυβικών και 28 ίππων, με ένα ηλεκτροκινητήρα 5w και μπαταρίες 56V κριμένες στη μπαγκαζιέρα, μετατρέποντάς το σε υβριδικό.

Έως εδώ δεν υπάρχει κάτι παράξενο, όμως η White Motorcycle έχει επανασχεδιάσει ολόκληρο το πλαίσιο, ώστε να προσαρμόσει και εδώ ένα μεγάλο κεντικό τούνελ, όπου ο αέρας θα περνά ελεύθερα μέσα από το scooter, μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση.

Επιπρόσθετα, οι εμπρός τροχοί έχουν καλύμματα, που όχι μόνο μειώνουν τους στροβιλισμούς, αλλά ταυτόχρονα τους μετατρέπουν σε “λεπίδες” που κατευθύνουν τον αέρα μέσα στο κεντρικό τούνελ και έξω από το σώμα του scooter.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της White Motorcycles, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέση κατανάλωση κατά 50%.